MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


10 BENEFICII DOVEDITE ALE CEAIULUI DE AFINE
Afinele sunt dulci, bogate in nutrienti si foarte populare. Adesea considerate un “super aliment”, afinele au un continut scazut de calorii si sunt foarte benefice pentru sanatatea noastra. Sunt de asemenea pline de fibre, pastrandu-ne senzatia de satietate o perioada mai lunga de timp. De asemenea, afinele sunt o excelenta sursa de Mangan, avand ca rezultat dezvoltarea oaselor si transformarea carbohidratilor si a grasimilor in energie.
Afinele contin antioxidanti care au ca rol neutralizarea radicalilor liberi ce duc la dezvoltarea diverselor forme de cancer. Aceste mici centre de putere ne ofera modalitati delicioase de a ne pastra sanatosi.
Descopera cum aceste fructe mici ne pot ajuta sanatatea, de la imbunatatirea sanatatii creierului la combaterea infectiilor tractului urinar. Iata 10 beneficii ale afinelor pe care studiile recente le-au scos la suprafata:
- Afinele au un continut scazut de calorii, dar au un continut ridicat de nutrienti.
Afinul este un arbust care infloreste in lunile mai – iunie si care produce fructe de padure, de culoare albastru – violet. Afinele sunt mici, in jur de 5 – 16 milimetri in diametru, avand o coroana in varf.
Afinele se numara printre fructele de padure cu cel mai mare continut de nutrienti. O portie de afine (150gr) contine:
- Fibre : 4 grame.
- Vitamina C : 24% din doza zilnica recomandata.
- Vitamina K : 36% din doza zilnica recomandata.
- Mangan : 25% din doza zilnica recomandata.
De asemenea, afinele au un continut de 85% apa, o portie de 150gr continand doar 84 calorii, si doar 15 grame de carbohidrati.
Afina este un fruct de padure foarte popular. Are un continut scazut de calorii, dar este este bogata in nutrienti, vitamina C si vitamina K.
- Afinele, fructele cu cea mai mare concentratie de antioxidanti.
Afinele sunt cotate ca fiind printre fructele cele mai bogate in antioxidanti. Antioxidantii sunt esentiali in lupta impotriva radicalilor liberi, cei care afecteaza structura celulelor si care duc la imbatranirea si uzarea acestora.
Principalul antioxidant care se regaseste in afine apartine familiei de polifenoli, si se numesc flavonoide. De asemnea, afinele contin si alti antioxidanti, precum: antocianina si glucochinina.
Flavonoidele sunt de fapt pigmenti care ajuta la sinteza vitaminei C in organism protejand organismul impotriva infectiilor si ajutand la regenerarea tesuturilor.
Antocianina este tot un pigment – cel care da nuante de rosu-violet-albastru, si in acelasi timp un antioxidant care in combinatie cu vitaminele C si A imbunatateste acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos.
Glucochinina este un compus care, conform cercetarilor, reduce nivelul de zahar din vasele de sange.
- Afinele combat imbatranirea.
Antioxidantii sunt cei mai buni prieteni atunci cand vrem sa tinem batranetea la distanta. Ei ajuta la inversarea daunelor facute de toxine si a radicalilor liberi si ajuta organismul sa se apere impotriva agentilor patogeni periculosi.
Studii au aratat ca proantocianidinele, antioxidanti ce se gasesc din abundenta in afine, au proprietati suplimentare anti – imbatranire. Cercetarile isi bazeaza rezultatele pe capacitatea proantocianidinelor de a inversa procesul inflamator. Inflamatiile sunt considerate ca se afla la originea tuturor bolilor, afectand organismul ca nicio alta boala – provoaca boli de inima, diabet, si aproape oricare boala cunoscuta.
- Stimuleaza activitatea cerebrala.
Deoarece au un continut ridicat de fenoli, in special acid galic, afinele sunt cunoscute ca “agenti neuro – protectori”. Potrivit cercetatarilor din Iran, acest lucru inseamna ca ele pot proteja literalmente creierul nostru de degenerare, neurotoxicitate si stres oxidativ.
De asemenea, printre alimentele care contin acid galic si care stimuleaza concentrarea si memoria, se numara: ceaiul verde, murele, alunele de padure, mango, prunele, capsunele, vinul rosu.
Un alt studiu a aratat faptul ca prin consumul constant de affine s-au imbunatatit functiile motorii si memoria. Oamenii de stiinta, in acest studiu, considera ca aceste rezultate s-au datorat antioxidantilor din afine care protejeaza organismul de stresul oxidativ si reduc inflamatiile.
- Lupta impotriva cancerului.
Studiile clinice au descoperit chiar ca, spre deosebire de strategiile de radiatii si chimioterapie, alimentele bogate in acid galic, precum afinele pot distruge cancerul fara a afecta celulele sanatoase!
De exemplu, The Journal of Biochemical and Molecular Toxicology a publicat un studiu de evaluare a efectelor pe care acidul galic il are asupra cancerului la san. La fel ca si celelalte studii anterioare, si acesta a ajuns la aceleasi concluzii: acidul galic continut in afine incetineste si chiar distruge cancerul.
- Ajuta digestia.
Fiind o sursa naturala de fibre solubile si insolubile, afinele pot ajuta la reglarea tractului gastrointestinal, doar prin consumul zilnic a catorva manute de fructe.
Vivian Chi – Hua Wu, cercetator la Universitatea din Maine, afirma ca „afinele salbatice au un potentioal prebiotic, care promoveaza cresterea bacteriilor bune ( probiotice ) in colon, facilitand astfel digestia.
- Ne mentin inima sanatoasa.
Un studiu publicat in revista „Circulation” arata faptul ca prin consumul de afine si capsune (in acelasi timp), riscul de atac de cord scade cu pana la 33%.
După efectuarea unor cercetari cu mai mult de 93.000 de femei intre 25 si 42 de ani, cercetatorii nu au observat acest tip de beneficiu in alte tipuri de antioxidanti, care au fost studiati. Printre beneficiile aduse sanatatii de afine se numara, de asemenea, scaderea colesterolului LDL in mod natural, cresterea colesterolului HDL si scsderea tensiunii arteriale in mod natural.
- Ingrijesc pielea.
Produsele de ingrijire a pielii care contin extract de afine au devenit foarte populare in ultimii ani. A fost raportat că spectrul larg de vitamine si minerale ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, care contracareaza acneea. Acest lucru recomanda afinele drept un excelent remediu pentru acnee.
De asemenea, afinele contin resveratrol, care este dovedit a reduce daunele produse de expunerea la soare si poate intuneca natural pielea. Pe lângă efectele pozitive ale pielii, s-a demonstrat, de asemenea, ca afinele pot trata in mod natural degenerescenta maculara si pot imbunatati vederea.
- Indicate in curele de slabire.
Fiind sarace in calorii, avand un indice glicemic scazut si fiind bogate in fibre, fiecare dintre noi avem cel putin trei motive pentru a manca afine pentru a pierde in greutate! Potrivit unui studiu recent, alimentele cu indice glicemic redus sunt absorbite mai lent, acestea ramanand in tractul digestiv o perioada mai lunga. Acesta este motivul pentru care aceste alimente sunt numite uneori carbohidrati lenti. Aceste alimente pot ajuta la controlul apetitului si stopeaza senzatia de foame, care pot ajuta in controlul greutatii. Echilibreaza nivelul de zahar din sange, de asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de rezistenta la insulina.
- Consumul de afine vindeca ranile.
Datorita continutului de flavonoizi, afinele ajuta la sinteza vitaminei C, folosita de catre organism pentru obtinerea colagenului (molecula ce intra in alcatuirea unor tesuturi); astfel, afinele ajuta la vindecarea tesuturilor
CUM PREPARAM CEAIUL DE AFINE
Avem nevoie de :
- 300ml apa la 100°C
- 30 grame afine deshidratate
Mai putem adauga:
- Hibiscus
- Felii de lamaie proaspata
Cum il preparam:
- Turnam apa clocotita peste afine si le lasam la infuzat 6 – 8 minute.
- Nu este necesar sa indulcim ceaiul, deoarece afinele ii dau un gust dulce – acrisor.
- Consumam fructele hidratate dupa ce bem ceaiul, pentru a beneficia de o cantitate si mai mare de antioxidanti.
Exista, de asemenea, si alte variante de a consuma ceaiul de afine. Pe livadacuceai.ro veti gasi numeroase retetare de ceaiuri de fructe ce au in compozitia lor si afine.
RECOMANDAREA NOASTRA : INGHETATA CU AFINE SI BUSUIOC
Avem nevoie de:
- 2 si ½ cani de afine ( proaspete sau congelate )
- ¼ cana de apa
- ¾ cana de zahar
- 1 cana de lapte
- 1 si ½ cani de smantana
- 5 galbenusuri de ou
- 1 lingurita de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri de busuioc proaspat maruntit
Ce avem de facut:
- Mai intai vom face un sos de afine. Se pun afinele, apa si 1/2 ceasca de zahar intr-o cratita mare si se fierbe la foc mediu-mare. Amestecam afinele pe masura ce incep sa fiarba. Se lasa la gatit pe foc timp de aproximativ 10 minute, pana cand sosul este frumos si gros. Se da cratita deoparte si lasa sa se raceasca complet.
- In continuare, vom face baza de inghetata. Intr -o cratita medie se amesteca impreuna laptele si smantana. Se încalzeste incet, pana cand incepe sa formeze bule mici. Intr – un bol mediu separat, amestecati impreuna restul de zahar ( 1/4 cana ) , precum si galbenusurile de ou.
- Foarte, foarte incet, incepem sa adaugam amestecul de lapte cald peste amestecul de ou, amestecand constant. Este foarte important sa avem rabdare si sa turnam, incet, nu dorim sa gatim ouale!
- Punem intregul amestec in cratita si se incalzeste din nou, timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, pana cand putem rula degetul prin custard pe partea din spate a unei linguri acoperite si ea sta in loc. Se lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei sau mai rece.
- Se amesteca sarea, vanilia si busuiocul si se adauga in sosul de afine.
- Sosul se amesteca cu crema si se pune la congelator pentru cateva ore pentru a se intari compozitia inainte de servire.
Pofta buna!