MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.


Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


Tot ce trebuie sa stii despre ceaiul de merisoare
Cu totii stim foarte bine ca este mai bine sa previi decat sa tratezi si ca in natura gasim cele mai bune remedii pentru orice problema de sanatate. Cand vine vorba despre aliatii naturali ai sanatatii, merisoarele ocupa un loc fruntas, confirmat de nenumarate studii medicale, iar in cele ce urmeaza vei afla exact de ce este bine sa consumi merisoare sub orice forma – ceai, suc, decoct sau tinctura.
Un arbust de mici dimensiuni, merisorul poarta denumirea stiintifica de „Vaccinium vitis idaea” si face parte din familia Ericaceae, din care fac parte si afinele si coacazele. In popor, acestuia i se spune si cimisir, poranici, smirdar, brebenoc, cununita sau pervinca. Merisorul creste in regiunile subalpine, iar in tara noastra il gasim in zonele inalte ale Carpatilor, in special in Transilvania, planta de merisor rezistand cu brio si la temperatatura de -25 de grade Celsius.
Proprietatile si beneficiile merisoarelor
Fructele mici si acrisoare sunt o desfatare pentru papilele gustative, iar proprietatile lor antimicrobiene, antiinflamatoare si antioxidante le recomanda in tratarea infectiilor si a afectiunilor stomacale, renale si hepatice.
Printre substantele continute de merisoare regasim arbutozida, metilarbutozida, arbutina, fraxina, flavonoide, antocianidine si taninuri. In acelasi timp, fructele de merisor contin si calciu, magneziu, potasiu si vitaminele A, B si C, cea din urma fiind cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sistemului imunitar.
Ce afectiuni putem trata cu ajutorul ceaiului de merisoare?
Merisorul este o planta medicinala cu numeroase indicatii terapeutice si medicinale. Aceste fructe si bauturile pe baza lor sunt bune pentru tratarea infectiilor de tract urinar, a constipatiei si a altor tulburari digestive, precum si in prevenirea obezitatii, a tumorilor si a bolilor cardiovasculare.
Cea mai populara intrebuintare a merisoarelor, a sucului si ceaiului de merisoare este in tratarea infectiilor urinare. Un studiu citat de WebMD a relevat faptul ca sucul si ceaiul de merisoare actioneza impotriva bacteriilor care cauzeaza infectiile de tract urinar in doar 8 ore. Aceasta bautura este eficienta chiar si in lupta cu infectiile cu bacteria Escherichia Coli (E.coli). Cistita se numara si ea printre afectiunile care pot fi tratate cu success cu ajutorul bauturilor din merisoare, acesta fiind si motivul pentru care merisoarele sunt considerate in mod special benefice pentru femei.
Afectiunile virale, precum laringitele sau faringitele, pot fi tratate si ele cu ceaiul de merisor, iar proprietatile sale antiinflamatoare ii ajuta pe reumatici in calmarea durerilor. Infuzia de merisoare poate fi utilizata si in locul apei de gura, contribuind la igienizarea danturii si gingiilor.
Merisoarele sunt recunoascute si pentru efectul pe care il au impotriva bacteriei Helicobacter Pylori, un agent cancerigen de gradul I si responsabila pentru peste 50% dintre cazurile de cancer gastric. Aceasta bacterie provoaca cele mai frecvente afectiuni stomacale. Infectia cu Helicobacter Pylori se situeaza pe locul doi in ceea ce priveste incidenta, pe locul intai fiind caria dentara, asadar putem spune ca ceaiul de merisoare este un tratament natural ce lupta cu succes impotriva celor mai dese infectii.
Fiind atat de bun in tratatea sau prevenirea atator boli, este foarte recomandat mai ales pentru copii, intrucat face mai putin necesare tratamentele medicinale clasice, cu antibiotice in exces, care se stie ca pot avea efecte adverse pe termen lung in cazul copiilor.
Cum se prepara si cum se consuma ceaiul de merisor?
Ceaiul de merisor este gustos si se poate pregati foarte repede fie din fructe, fie din pliculete. Infuzia se prepara din 1-2 lingurite de fructe la o cana de apa fierbinte, pe care o acoperim pentru 5-10 minute. Doza zilnica recomandata de ceai de merisoare este de 2-3 cani pe zi, intre mese. Prepararea ceaiului cu ajutorul pliculetelor urmeaza aceleasi reguli. Pentru protejarea organismului daca observi simptome, sau daca vrei sa scapi de infectii ale tractului urinar, pe un langa tratament personalizat prescris de medic, este bine sa urmezi o dieta de cateva zile cu trei cani pe zi.
Pentru ca se apropie sezonul cald, noi iti propunem si o reteta de ceai de merisoare racoritor. In clipul video de mai jos vei afla exact de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara el:
In ceea ce priveste modalitatile de administrare, avem la dispozitie atat infuzia, cat si alte metode de consum: pulbere, macerare la rece sau decoct.
Pulberea de merisor se obtine prin macinarea frunzelor uscate cu ajutorul unei rasnite, sau poate fi cumparata gata preparata din magazinele cu produse naturiste. Se consuma doua lingurite rase pe zi, una dimineata si una seara, inainte de masa.
Merisorul macerat la rece se prepara din doua linguri de plante si 500 de ml de apa. Amestecul se mentine la temperatura camerei timp de 6-8, se strecoara si se consuma 3 cani pe zi, inainte cu jumatate de ora de fiecare masa.
Decoctul se pregateste din 1-2 lingurite de fructe sau frunze, peste care se toarna o cana de apa clocotita. Amestecul se pune la fiert la foc mic, timp de 10-15 minute. Dupa acest timp, vasul se acopera cu un capac pentru alte 10 minute Se strecoara si se consuma cate o lingura la fiecare 3-4 ore. Pot fi consumate, de asemenea, si tincturi de merisor, care se gasesc in magazinele naturiste si care trebuie administrate conform indicatiilor de pe prospect.
Ce contraindicatii au merisoarele?
Latinii obisnuiau sa spuna ca exista o masura in toate („est modus in rebus”), iar principiul este aplicabil chiar si cand este vorba despre plante benefice pentru sanatate. Desi este util in tratarea infectiilor urinare si in prevenirea unor afectiuni renale, consumat in exces, ceaiul de merisoare poate avea efectul invers si poate duce la aparitia lor. Totodata, consumul in exces de ceai sau sucuri de merisoare poate irita mucoasa gastrica si cauza diaree.
In ciuda tuturor beneficiilor pe care le-am enumerat, exista si contraindicatii in ceea ce priveste meriosoarele. Printre persoanele care nu ar trebui sa consume sucuri, sosuri sau ceaiuri de merisoare se numara:
- Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa consume cu moderatie aceste fructe si orice bauturi pe baza de merisoare
- Persoanele alergice la aspirina, respectiv merisor
- Persoanele care sufera de insuficienta renala
- Cei care au probleme de coagulare a sangelui si care urmeaza un tratament cu warfarina
- Copiii mici
Recomandarea noastra
Cel mai apreciat ceai de fructe cu merisoare din asortimentul nostru este Roadele Padurii, un retetar revitalizant, bogat in antioxidanti si vitamina C. Daca insa preferati ceva mai energizant, va recomandam La Moeciu, un ceai verde ce poate fi consumat si in locul cafelei de dimineata...
Tu obisnuiesti sa consumi ceai de merisoare? Stiai de toate aceste beneficii ale acestei plante?
Sursa foto: 500px.com