MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


CEAIUL DE GHIMBIR - ALIATUL IMUNITATII PUTERNICE
Indiferent de modul in care alegeti sa il consumati, fie sub forma de condiment sau in sucuri naturale, ghimbirul va va surprinde şi energiza organismul, prin gustul aparte si beneficiile aduse sanatatii...
Ce este ghimbirul?
Zingiber officinale pe numele sau stiintific este o planta erbacee, perena, originara in India si sudul Chinei. Partea care se consuma, desi cunoscuta ca radacina, este de fapt un rizom, o tulpina subterana, si este un ingredient foarte flexibil, care poate fi utilizat in bauturi sau la gatit, ori ca planta medicinala. Acesta poate fi folosit pentru a condimenta mancarea si chiar ca conservant alimentar. De peste 2000 de ani medicina chineza a recomandat utilizarea ghimbirului pentru a ajuta la vindecarea si prevenirea mai multor probleme de sanatate. Este cunoscut pentru rolul sau de a promova circulatia energiei in organism si de a creste rata metabolismului.
Cum arata ghimbirul?
Rizomul de ghimbir are o forma contorsionata, neuniforma, care i-a adus si denumirea actuala. Cuvantul ghimbir deriva de la cuvinte vechi din limbile pali - singivera si sanscrita - shringavera, care la randul lor se pare ca provin din cuvantul inji, denumirea ghimbirului in limbile dravidian, si toate aceste denumiri inseamna aproximativ "in forma de coarne". Rizomul are in medie 5-6 cm lungime si forma noduroasa.
Ce gust are ghimbirul?
Ghimbirul proaspat este picant, cu o aroma racoritoare si intepatoare, dar si foarte subtile note fructate. Se foloseste in toate tipurile de preparate culinare ca atare sau preparat pentru conservare.
Uscat (ca fulgi de ghimbir sau ghimbir pudra) are gustul mult estompat si este sensibil mai putin picant.
Prin fierbere se intensifica iuteala si se estompeaza aroma, iar prin prajire la foc iute se estompeaza iuteala si se obtine un gust diferit.
Ghimbirul confiat are un gust dulce, mai putin picat, insa cu o nota specifica, si se recomanda pentru folosirea in deserturi sau infuzie.
Cum se pastreaza ghimbirul?
Ghimbir proaspat se poate pastra intr-un mediu racors nu mai mult de zece zile, iar la frigider pana la 3 saptamani. Se pastreaza foarte bine congelat, necuratat. Se poate de asemenea curata si pastra la frigider in vin alb sau in sirop de zahar cu conditia sa fie fiert 10 minute in acel sirop inainte de depozitare.
Proprietati preventive:
- Ajutor pentru digestie
Ghimbirul combate indigestia si durerile abdominale si ajuta la descompunerea proteinelor, contribuind la absorbtia eficienta a nutrientilor. De asemenea, stimuleaza productia salivara, previne aparitia balonarii si a flatulentei si mentine echilibrul gastric, prevenind arsurile stomacale si ulcerul.
- Combate parazitii
Ghimbirul contine zingibain, o substanta care, pe langa rolul sau in coagularea laptelui sau in digerarea carnii, distruge parazitii si ouale lor.
- Calmeaza greturile matinale
Radacina de ghimbir in sarcina este nu doar permisa, ci recomandata a se consuma, o cana de infuzie la doua zile. Este cel mai bun remediu natural pentru greata, indiferent de forma sub care alegeti sa il consumati: ulei esential, marinat in miere, folosit in limonada sau fresh-uri, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.
- Imbunatateste circulatia sangvina
Ghimbirul reduce tensiunea, imbunatateste circulatia periferica si implicit transportul substantelor nutritive la organe, reducand de asemenea riscul de boli cardiovasculare.
- Reduce problemele articulare si reumatice
Ghimbirul reduce inflamatiile articulare si, consumat dupa efort, previne febra musculara si durerile de incheieturi.
- Scade nivelul colesterolului rau
Cele mai recente studii au ajuns la concluzia ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism, reducand riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, fiind eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. Totodata, ghimbirul este un remediu natural pentru intarirea sistemului imunitatar a organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul.
- Intareste imunitatea
Nivelul ridicat de antioxidanti reduce riscul de infectii sau de cancer, iar imbunatatirea circulatiei ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, arderea grasimilor si detoxifiere. Este de asemenea unul din putinele tratamente naturiste ce nu necesita eforturi deosebite pentru administrare intrucat preparate culinare cu ghimbir sunt la indemana oricui, usor de obtinut, usor de adaugat oricarei diete, si prin aroma sa, ghimbirul poate transforma bauturi, deserturi si feluri de mancare in adevarate delicatese culinare.
- Ajuta creierul
Un studiu efectuat in Thailanda pe femei de peste 50 de ani a demonstrat ca, pe langa faptul ca e unul dintre cele mai sanatoase alimente, consumat zilnic timp de doua luni, ghimbirul ajuta vizibil functiile cognitive si previne degradarea memoriei. In plus, activitatea sa benefica de prevenire a declinului functiilor creierului poate juca un rol cheie in evitarea bolii Alzheimer.
Proprietati curative:
- Trateaza afectiunile respiratorii
Ghimbirul are un rol important in curatarea plamanilor, fiind eficient pentru tusea expectoranta, dar si pentru problemele respiratorii cauzate de alergii, cum este astmul. Infuzia de ghimbir este un aliat de nadejde in raceli si gripe prin inducerea transpiratiei si tonificarea sistemul imunitar. De asemenea, are actiune expectoranta, avand efecte benefice pentru a stopa tusea, bronsita, iritatiile gatului.
- Combate raceala si gripa
Fiind un excelent antiinflamator si antiseptic, ghimbirul decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste muscoasa gatului, si astfel ajuta la ameliorarea tusei, favorizand expectoratia, care accelereaza astfel procesul de vindecare. Efectul sau analgezic puternic reduce senzatiile de durere, si potrivit specialistilor, ajuta la reducerea stresului, efectul infuziei fiind comparabila cu al medicamentelor anxiolitice, de tip Xanax.
- Lupta impotriva cancerului
Ghimbirul are un puternic efect antitumoral, stimuleaza imunitatea si productia de fagocite si inlatura ameteala si vertijul care pot aparea ca efecte secundare din cauza tratamentului medical oncologic.
- Ajuta la tratarea tulburarilor sexuale
Imbunatatirea circulatiei sangvine este doar unul dintre efectele benefice ale acestei plante, care prin efectul sau afrodisiac poate imbunatati viata sexuala
- Trateaza caderea parului
In spitalele din Beijing, ghimbirul este utilizat in tratamentul alopeciei, intrucat are un efect de revitalizare a foliculilor si a firelor de par.
Se poate slabi cu ghimbir?
Ghimbirul accelereaza metabolismul, arde grasimile si stimuleaza eliminarea toxinelor constituind astfel un ajutor de nadejde pentru orice cura de slabit. De asemenea, versatilitatea sa deosebita il face usor de integrat in orice retete de slabit. Efectele sale coleretic si colecistocinetic favorizeaza secretia bilei si motilitatea vezicii biliare, echilibrand activitatea digestiva. Ghimbirul ajuta la slabit si datorita unui mai putin cunoscut efect de termogeneza, care mareste consumul energetic al organismului, promovand pierderea in greutate chiar si fara dieta. Daca intentionati sa urmati o cura de slabit cu ghimbir, va recomandam Ginger Lemon, retetarul nostru cu ghimbir, lamaie si ceai verde, combinatie naturala foarte potrivita pentru salbit si ingrediente recunoscute pentru efectul puternic antioxidant, combaterea balonarii si faptul ca favorizeaza eliminarea toxinelor...
Retete utile cu ghimbir
Ghimbir cu miere
Mierea potenteaza actiunea benefica a ghimbirului, si recomanda aceasta combinatie pentru a trata o multime de afectiuni respiratorii. Puternic expectorant, ceaiul de ghimbir cu miere calmeaza durerile in gat si grabeste vindecarea. Pentru a reduce simptomele astmului se pot adauga cateva cuisoare si boabe de piper negru. Efectul benefic al ghimbirului in tratarea afectiunilor digestive este de asemenea binecunoscut, iar mierea nu face decat sa-i sporeasca efectele benefice si in acest caz. Pentru a ne bucura de efectele curative ale acestor tratamente naturiste, preparam o lingurita de ghimbir ras cu o lingurita de miere si o consumam dupa fiecare masa. De asemenea, prin aplicare de comprese in zona afectata se pot ameliora durerile provocate de intinderile musculare.
Ghimbir cu lamaie
Lamaia este un puternic antioxidant si asemenea ghimbirului combate balonarea si favorizeaza eliminarea toxinelor. Impreuna formeaza o combinatie naturala foarte potrivita pentru slabire rapida si detoxifiere. Se pot consuma in infuzie, ca dressing pentru salate in special alaturi de peste sau fructe de mare, in mujdei de usturoi si multe alte variante in functie de imaginatie.
Ghimbir cu mar si lamaie
Ingrediente:
- 2-3 felii de ghimbir
- 1 mar
- o jumatate de lamaie
- 1 pahar cu apa
Preparare:
- in functie de gust, taiati cateva felii de ghimbir si puneti-le in blender. Sau puteti folosi ghimbir ras.
- taiati marul in cubulete si adaugati-l in blender
- incalziti apa la 50°C si puneti-o impreuna cu lamaia in blender
- amestecati pana devine omogen
Marul ii da acestui preparat dulceata, dar daca preferati mai dulce, se poate adauga miere.
O alternativa la fel de gustoasa, dar mult mai usor de preparat este Ginger fresh, retetarul nostru cu ghimbir, mar si lamaie, caruia i-am adaugat bucati de papaya si pere, pentru dulceata naturala...
Contraindicatii
- Se recomanda evitarea ghimbirului cu 2 saptamani inainte de a suferi o interventie chirurgicala.
- Deoarece promoveaza scaderea in greutate, ar trebui evitat de cei ce incearca sa castige in greutate
- Persoanele ce au probleme cu stomacul sau plamanii este recomandat sa consulte medicul inainte de a incepe un tratament cu ghimbir
- Ghimbirul scade glicemia, astfel tratamentul medicamentos pentru diabetici ar trebui ajustat in cazul consumului de pastile pe baza de ghimbir sau a ghimbirului ca atare
- Nu se recomanda consumarea ghimbirului alaturi de medicamente cu efect anticoagulant sau daca suferiti de hemofilie si sunteti sub tratament
- Nu este recomandat consumul excesiv de radacina de ghimbir de catre femei in sarcina
Ghimbir in alimentatie
Ghimbirul este utilizat in alimentatie sub forma de condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Ghimbirul ofera o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor sau boabelor din pastai. Putini stiu ca planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste, mai bine decat usturoiul.
Ulei esenţial de Ghimbir
Virtutile culinare si terapeutice ale ghimbirului sunt cunoscute de mult timp. Uleiul esential obtinut prin distilarea rizomilor este utilizat in aromaterapie datorita actiunii aperitive si revigorante, in parfumerie gratie mirosului sau cu note calde, lemnoase, dar si in cosmetica, avand proprietati anti-inflamatorii, de stimulare a circulatiei periferice si de tonifiere.
Cum sa cultivi ghimbir in casa
Ghimbirul este o planta putin pretentioasa care se preteaza la cultivatul in casa. Are nevoie de luminozitate medie si aproximativ 10 luni pentru a ajunge la maturitate. Are de asemenea avantajul ca se pot indeparta bucati proaspete pentru consumat fara a afecta planta. Cautati seminte anume pentru plantare, intrucat ghimbirul din comert este tratat pentru a preveni inmugurirea inainte de cumparare. Daca plantati radacina, cautati una care sa nu fie stafidita sau invechita si preferabil cu mugurasi pe ea. Ghimbirului ii merge bine in ghivece largi, cu adancime mica, intrucat radacinile sale se dezvolta pe orizontala.
Pasi de urmat:
- Inmuiem radacina de ghimbir in apa calda timp de o noapte, pentru a o pregati de plantare
- Umplem ghiveciul cu un sol foarte roditor care sa se dreneze bine.
- Plantam radacina de ghimbir in pamant, cu mugurele orientat in sus, si il acoperim cu 5 cm de pamant.
- Il udam din abundenta
- Punem ghiveciul intr-un loc calduros si ferit de expunerea directa la razele soarelui.
- Mentine solul umed, stropind-ul cu un spray sau udandu-l periodic.
- Ghimbirul se dezvolta lent. Dupa cateva saptamani ar trebui sa observam vlastari.
- Dupa 3-4 luni se pot recolta bucati din el