Ceai Matcha japonez
Ceremonia ceaiului (茶の湯 chanoyu, 茶道 chadō sau sadō în japoneză) este un ritual tradițional influențat de budismul Zen prin care ceaiul verde matcha (抹茶) — sau „roua prețioasă lichidă” — este preparat într-o manieră ceremonioasă de către o persoană inițiată și servit unui grup mic de oaspeți într-o atmosferă liniștită. În esența sa, ceremonia ceaiului reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.




Arta prepararii unui Ceai Matcha perfect consista in cativa pasi importanti, dar simpli:
- Fierbeti apa de duritate cat mai scazuta.
- Lasati-o la racit cam 10 minute pentru a scadea temperatura la 80℃ (sau turnati dintr-un vas in altul de 4-5 ori. va pierde 4-5℃ de fiecare data).
- Puneti 1 gram de pudra matcha (2 masuri de Chashaku - masura de bambus, sau jumatate de lingurita) in bol.
- Adaugati aproximativ 80 ml de apa (80℃).
- Amestecati cu un chasen - amestecator pentru Ceai Matcha - pana formeaza spuma (aproximativ 15 secunde).
Ceai Verde Matcha BIO Organic "Uji"
498,50 Lei
Ceai Verde Crazy Matcha cu Caramel
129,50 Lei
Ceai Verde Crazy Matcha cu Kiwi si Cirese
129,50 Lei
Ceai Verde Crazy Matcha cu Mure
129,50 Lei
Ceai Verde Crazy Matcha cu Portocale
129,50 Lei
Ceai Verde Crazy Matcha cu Soc
129,50 Lei
Ceai verde Matcha Japonez cu Moringa
219,50 Lei