MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.


Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


Ceai de afin (frunze) - beneficii si indicatii
Gradina naturii este plina de bunatati si multe dintre ele, pe langa calitatile gastronomice, au efecte benefice deosebite pentru sanatatea si starea noastra de bine. Dintre acestea, astazi vom vorbi despre afin, o planta intens studiata in ultimii ani, care nu inceteaza sa surprinda cercetatorii cu calitatile sale.
Afin: date generale
Afinul, cunoscut de catre biologi ca Vaccinium myrtillus, face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust mic, stufos, cu tulpini de culoare verde. Frunzele sunt ovale, subtiri, aspre si crestate pe margini, iar florile, de culoare rosiatica, alba sau roz au petalele unite sub forma de clopotel. Infloreste primavara, in lunile mai-iunie si fructele se coc vara, sau la inceputul toamnei. Afinele sunt comestibile, au culoarea albastru inchis, forma sferica si dimensiuni mici de 5-6cm, fiind zemoase, cu gust placut dulce-acrisor, uneori mai mult acid decat dulce.
Afinul creste in multe regiuni din lume, putand fi intalnit in Europa, nordul Asiei, Groenlanda, vestul Canadei si vestul Statelor Unite. Prefera zonele alpine si subalpine, putand fi intalnit la altitudini de pana la 2500m, pe pajistile montane, in padurile de conifere si nu numai, sau pe terenurile stancoase, mai ales pe versantii umbriti si umezi. In tara noastra mai este cunoscut si sub denumirile de afene, afin de munte, afinghi, asine, coaca, pomusoare/pomisoare, cucuzie.
Afin : Compozitie chimica
Cercetarile au aratat ca, nu numai afinele sunt sanatoase, dar si frunzele lor sunt sanatoase, de asemenea. Aceste frunze contin mai multe substante importante, care pot ajuta la protejarea si promovarea sanatatii noastre fizice si mentale, constituind adevarate medicamente naturale.
Frunzele de Afin contin tanin, arbutina, derivati antocianici, derivati flavonici, derivati antocianici, hidrochinona, mirtilina, ericolina, neomirtilina.
Fructele de Afin contin zaharuri, tanin, pectine, mirtilina, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, E si PP, acid citric, acid oxalic, acid malic, acid benzoic, acid lactic, acid tartric, acid succinic.
Exceptand taninurile de natura catechica si leucoantociani, flavonoide, zaharuri, pecline si acizi organici (succinic, malic, citric, chimic), fructele de Afin contin si saruri minerale: Potasiu 50 mg%, Calciu 10 mg%, Fosfor 8 ing%, Sulf 8 mg%, Magneziu 6 mg%, Clor 5 mg%, Mangan 3 mg%, Fier 1 mg%.
Afinele sunt cotate ca fiind printre fructele cele mai bogate in antioxidanti. Antioxidantii sunt esentiali in lupta impotriva radicalilor liberi, cei care afecteaza structura celulelor si care duc la imbatranirea si uzarea acestora.
Principalul antioxidant care se regaseste in afine apartine familiei de polifenoli, si se numesc flavonoide. De asemnea, afinele contin si alti antioxidanti, precum: antocianina si glucochinina.
- Flavonoidele sunt de fapt pigmenti care ajuta la sinteza vitaminei C in organism protejand organismul impotriva infectiilor si ajutand la regenerarea tesuturilor.
- Antocianina este tot un pigment – cel care da nuante de rosu-violet-albastru, si in acelasi timp un antioxidant care in combinatie cu vitaminele C si A imbunatateste acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos.
- Glucochinina este un compus care, conform cercetarilor, reduce nivelul de zahar din vasele de sange.
Ce afectiuni putem trata cu ceaiul de afin?
Afinele s-au folosit de catre europeni inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afectiuni, de la pietrele la rinichi si pana la febra. Exista chiar dovezi ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, soldatii isi faceau rezerve de afine pentru imbunatatirea vederii pe timp de noapte.
Printre afectiunile tratate prin consumul de ceai de frunze de afin se regasesc: diaree, enterocolite (inflamatia intestinului subtire si gros) de fermentatie, enterocolite (inflamatia intestinului subtire si gros) de putrefactie, oxiuraza, diabet, infectii urinare, uremie, guta (artrita urica), reumatism.
Ceai de afin : Beneficii
Uz intern
- Afinele combat imbatranirea. Antioxidantii sunt cei mai buni prieteni atunci cand vrem sa tinem batranetea la distanta. Ei ajuta la inversarea daunelor facute de toxine si a radicalilor liberi si ajuta organismul sa se apere impotriva agentilor patogeni periculosi. Studii au aratat ca proantocianidinele, antioxidanti ce se gasesc din abundenta in afine, au proprietati suplimentare anti – imbatranire. Cercetarile isi bazeaza rezultatele pe capacitatea proantocianidinelor de a inversa procesul inflamator. Inflamatiile sunt considerate ca se afla la originea tuturor bolilor, afectand organismul ca nicio alta boala – provoaca boli de inima, diabet, si aproape oricare boala cunoscuta. Tratamente pe baza de afine sunt deci in general foarte benefice, chiar daca nu suferiti de o afectiune determinata.
- Stimuleaza activitatea cerebrala. Deoarece au un continut ridicat de fenoli, in special acid galic, afinele sunt cunoscute ca “agenti neuro – protectori”. Potrivit cercetatarilor din Iran, acest lucru inseamna ca ele pot proteja literalmente creierul nostru de degenerare, neurotoxicitate si stres oxidativ.
- Lupta impotriva cancerului. Studiile clinice au descoperit chiar ca, spre deosebire de strategiile de radiatii si chimioterapie, alimentele bogate in acid galic, precum afinele pot distruge cancerul fara a afecta celulele sanatoase!
- Ajuta digestia. Fiind o sursa naturala de fibre solubile si insolubile, afinele pot ajuta la reglarea tractului gastrointestinal, doar prin consumul zilnic a catorva manute de fructe.
- Ne mentin inima sanatoasa. Un studiu publicat in revista „Circulation” arata faptul ca prin consumul de afine si capsune (in acelasi timp), riscul de atac de cord scade cu pana la 33%.
- Ingrijesc pielea. Produsele de ingrijire a pielii care contin extract de afine au devenit foarte populare in ultimii ani. A fost raportat că spectrul larg de vitamine si minerale ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, care contracareaza acneea. Acest lucru recomanda afinele drept un excelent remediu pentru acnee.
- Indicate in curele de slabire. Fiind sarace in calorii, avand un indice glicemic scazut si fiind bogate in fibre, fiecare dintre noi avem cel putin trei motive pentru a manca afine pentru a pierde in greutate! Potrivit unui studiu recent, alimentele cu indice glicemic redus sunt absorbite mai lent, acestea ramanand in tractul digestiv o perioada mai lunga. Acesta este motivul pentru care aceste alimente sunt numite uneori carbohidrati lenti. Aceste alimente pot ajuta la controlul apetitului si stopeaza senzatia de foame, care pot ajuta in controlul greutatii. Echilibreaza nivelul de zahar din sange, de asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de rezistenta la insulina.
- Lupta impotriva infectiilor urinare si ajuta la detoxifierea tractului urinar.
- Poate fi folosit pentru tratarea ulcerului.
- Detoxifierea tractului intestinal (prin eliminarea florei de fermentatie si putrefactie).
- Mentinerea in concentratii normale a glucozei din sange.
- Protejarea si regenerarea vaselor capilare sanguine din piele si retina.
- Reducerea riscului de sangerare.
- Mentinerea in concentratii normale a acidului uric din sange.
Uz extern:
- Consumul de afine vindeca ranile. Datorita continutului de flavonoizi, afinele ajuta la sinteza vitaminei C, folosita de catre organism pentru obtinerea colagenului (molecula ce intra in alcatuirea unor tesuturi); astfel, afinele ajuta la vindecarea tesuturilor.
- Reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii din diverse cauze.
- Reducerea riscului de sangerare.
- Reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale.
Tratament naturist pentru scaderea glicemiei
Afinele sunt fructe mici, dar ele reprezinta un adevarat aliat in gestionarea problemelor provocate de diabet zaharat. Asociatia Americana pentru Diabet considera afinele " un superaliment „ pentru tratarea diabetului zaharat, deoarece afinele contin o multime de nutrienti, cum ar fi fibre si vitamine antioxidante, care ofera o serie de avantaje -cheie pentru tratarea diabetului zaharat.
Exista o paleta larga de ceaiuri pentru diabet si ceaiuri pentru diabet zaharat tip 2, dar ceaiul de frunze de afin este cel mai eficient ceai pentru scaderea glicemiei.
Afinele sunt bogate in glucochinina, mirtilina si neomirtilina, compusi ce au rolul de a regla nivelul de zahar din vasele de sange. Glucochinina este un compus regasit in fructele de afin despre care cercetatorii considera ca reduce nivelul de zahar din vasele de sange, si prin urmare, reduce dependenta de insulina. Mirtilina si neomirtilina au actiune hipoglicemianta, determinand o hipergeneza la nivelul celulelor beta. Astfel, in formele usoare de diabet se poate asocia cu insulinoterapia, determinand reducerea cantitatii de insulina injectabila.
Supranumite "insulina verde", afinele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentratie scazuta de zahar, si datorita proprietatilor sale ajuta la scaderea nivelul de zahar din sange. Afinele si frunzele de afine sunt adesea folosite ca remedii naturiste pentru scaderea glicemiei.
Cum se prepara ceaiul de afin
Avem nevoie de :
- 300ml apa la 100°C
- 30 grame afine deshidratate
Mai putem adauga:
- Hibiscus
- Felii de lamaie proaspata
Cum il preparam:
- Turnam apa clocotita peste afine si le lasam la infuzat 6 – 8 minute.
- Nu este necesar sa indulcim ceaiul, deoarece afinele ii dau un gust dulce – acrisor.
- Consumam fructele hidratate dupa ce bem ceaiul, pentru a beneficia de o cantitate si mai mare de antioxidanti.
Exista, de asemenea, si alte variante de a consuma ceaiul de afine. Pe livadacuceai.ro veti gasi numeroase retetare de ceaiuri de fructe ce au in compozitia lor si afine.
Afin : alte moduri de administrare
Afinele pot fi consumate sub diverse forme, cele mai populare fiind: infuzia de afin, decoctul de afin, extractul de afin sau afinele proaspete. In orice varianta alegeti sa le consumati, afinele sunt ideale ca alimente care scad glicemia, fiind incadrate in categoria de plante medicinale pentru diabet.
Infuzia de afin: Se prepara din fructe ce se lasa la macerat 8 ore, iar lichidul rezultat se bea in decursul unei zile. Pentru o mai buna eficienta a infuziei in actiunea astringenta si antiseptica se pot adauga coji de stejar, flori de musetel si frunze de menta.
Decoctul de afin: Se prepara din radacina de afin, 15-20 de grame de radacina la 1 litru de apa. Poate fi folosit pentru rani, pe care le curata si le cicatrizeaza.
Extractul de afin: Este un ingredient de baza al produselor destinate maririi vederii nocturne.
Afinele proaspete: La o cantitate de 300-500 g pe zi acestea regleaza scaunele, ajuta la stoparea fermentatiilor intestinale, ajuta la eliminarea gazelor si restabilesc pofta de mancare.
Afin : contraindicatii
Principala precautie la tratamentele interne cu afine uscate este pentru constipatie, caz in care administrarea acestor fructe se va face cu prudenta, in cantitati mici la inceput, pentru a nu incetini sau bloca tranzitul intestinal.
De asemenea, desi este considerat unul din multele remedii naturiste pentru scaderea glicemiei, nu toate produsele derivate din afine (ex. Afinata) sunt recomandate celor care sufera de diabet, efectul consumului de aceste alimente fiind cel contrar scaderii glicemiei.
Inghetata cu afine si busuioc
Avem nevoie de:
- 2 si ½ cani de afine ( proaspete sau congelate )
- ¼ cana de apa
- ¾ cana de zahar
- 1 cana de lapte
- 1 si ½ cani de smantana
- 5 galbenusuri de ou
- 1 lingurita de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri de busuioc proaspat maruntit
Ce avem de facut:
- Mai intai vom face un sos de afine. Se pun afinele, apa si 1/2 ceasca de zahar intr-o cratita mare si se fierbe la foc mediu-mare. Amestecam afinele pe masura ce incep sa fiarba. Se lasa la gatit pe foc timp de aproximativ 10 minute, pana cand sosul este frumos si gros. Se da cratita deoparte si lasa sa se raceasca complet.
- In continuare, vom face baza de inghetata. Intr -o cratita medie se amesteca impreuna laptele si smantana. Se încalzeste incet, pana cand incepe sa formeze bule mici. Intr – un bol mediu separat, amestecati impreuna restul de zahar ( 1/4 cana ) , precum si galbenusurile de ou.
- Foarte, foarte incet, incepem sa adaugam amestecul de lapte cald peste amestecul de ou, amestecand constant. Este foarte important sa avem rabdare si sa turnam, incet, nu dorim sa gatim ouale!
- Punem intregul amestec in cratita si se incalzeste din nou, timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, pana cand putem rula degetul prin custard pe partea din spate a unei linguri acoperite si ea sta in loc. Se lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei sau mai rece.
- Se amesteca sarea, vanilia si busuiocul si se adauga in sosul de afine.
- Sosul se amesteca cu crema si se pune la congelator pentru cateva ore pentru a se intari compozitia inainte de servire.