MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


Salvie - sanatate si frumusete din gradina naturii
Salvia, denumita popular si Palma Maicii Domnului, este o planta vindecatoare sau salvatoare, cu efecte de insanatosire, asa cum ne spune si numele sau latinesc salvare. Salvia este medicamentul vegetal extrem de bogat in uleiuri cu influente benefice asupra sanatatii corpului, pielii si psihicului.
Infuzia de salvie, desi nu impresioneaza prin gustul sau usor amarui, compenseaza prin proprietatile sale. Aceasta are efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, contribuind, in acelasi timp, si la scaderea nivelului de zahar din sange...
Gustul delicat, usor dulce-amarui, dar si proprietatile sale, au contribuit la desemnarea Salviei, in 2001, de catre Asociatia Internationala a Plantelor, “Planta Anului”. Proaspata, uscata sau sub forma de pulbere, Salvia poate fi gasita in orice perioada a anului.
Inca din Antichitate, aceasta planta aromata a fost apreciata, considerandu-se a fi sacra. Un vechi proverb ne spune asa: “ Cine are salvie in casa, nu lasa batranetea sa se apropie ”.
O scurta prezentare
Salvia este o planta originara din tarile ce inconjoara Marea Mediterana, fiind consumata in aceste zone de sute de ani. In practicile medicale, Salvia are o istorie indelungata – este cea mai folosita planta medicinala.
Salvia este recunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. In Evul Mediu, spre exemplu, salvia era cunoscuta ca o planta cu proprietati magice, care ii putea face nemuritori pe oameni. Insusi numele plantei, salvie, are o semnificatie speciala. Salvie provine din latinescul “salvare” , ce se traduce prin a fi sanatos, a salva, a vindeca. Se poate spune, asadar, ca si romanii o considerau o plantă sacra, fiind catalogata drept o regina a plantelor cu proprietati tamaduitoare, dar si cu efecte de protectie magica. In Roma Antica salvia era culeasa cu mare fast, existand un intreg ritual in acest sens. Asadar, salvia era un remediu nelipsit fiind considerata un detoxifiant excelent pentru organism, si de asemenea trata diferite infectii, era un tonic nervos, psihic, cu capacitati de reintinerire. Salvia este una din plantele careia i s-a acordat o atentie deosebita si a fost de-a lungul timpului si este inca cercetata intens, avand foarte multe utilitati practice. Mentinerea sanatatii de cele mai multe ori depinde de această planta. Medicina traditionala romaneasca nu a omis in niciun fel salvia, aceasta avand diverse intrebuintari de-a lungul timpului. Asadar, salvia poate fi gasita la farmaciile naturiste, sub diverse forme - de ceai, de pulbere, de tinctura, ulei sau ulei volatil, dovada incontestabila a necesitatii acestei plante miraculoase in casele noastre.
BENEFICII ALE SALVIEI
Salvia este considerata drept o planta miraculoasa cu proprietati vindecatoare, datorita continutului sau bogat in vitamine si antioxidanti. Salvia contine un complex de vitamine, printre care amintim vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de sanatate. De la salvie se folosesc frunzele si florile, foarte bogate in uleiuri volatile. Salvia se poate consuma sub forma de infuzie, cataplasme, vin, ulei, pulbere, tinctura si otet. In bucatarie, salvia are nenumarate intrebuintari. De asemenea, salvia este folosita si pentru a da savoare salatelor, gustarilor, fiind un condiment foarte apreciat pentru savoarea sa.
In medicina chinezeasca naturista, aceasta planta a fost si este folosita pentru dezinfectarea si accelerarea procesului de vindecare a ranilor, dar si pentru tratarea tulburarile gastro-intestinale. Exceptand acest aspect, printre beneficiile consumului acestei infuzii, amintim:
- Contribuie la mentinerea sanatatii cavitatii bucale si la tratarea absceselor si a complicatiilor gingivale.
- Impiedica formarea placii dentare si albeste dantura.
- Datorita proprietatilor sale antiseptice, poate fi folosita in combaterea infectiilor.
- Se poate consuma infuzie de salvie sau se pot mesteca frunze proaspete cu rol gastroprotector, pentru relaxarea muschilor stomacului, stimularea secretiei bilei, facilitarea digestiei si tratarea anumitor afectiuni.
- Regleaza transpiratia si elimina mirosurile neplacute sudoripare.
- Regleaza circulatia sangelui.
- Scade glicemia si scade rezistenta la insulina a corpului, fiind foarte eficace pentru tratarea diabetului.
- Este indicata pentru tratarea palpitatiilor, atacurilor de panica, surmenajului psihic, asteniei nervoase cauzate de oboseala.
- Salvia incetineste deteriorarea sistemului nervos, imbunatatind memoria.
- Diminueaza intensitatea durerilor menstruale si regleaza ciclul menstrual.
- Salvia uscata poate fi folosita si pentru alungarea insectelor din casa. (ex. Salvia uscata pusa in dulap, alunga insectele specifice).
- Nu este indicate a se consuma de catre persoanele gravide sau care alapteaza, salvia avand un rol important in stoparea lactatiei.
- Vindeca afectiunile benigne ale pielii.
- Salvia este recomandata si in curele de slabire: stimuleaza arderile metabolice, dizolva grasimilie si usureaza digestia.
- Elimina transpiratia excesiva a mainilor, a fetei si a talpilor.
- Infuzia de salvie ne face parul mai stralucitor si ajuta la mentinerea culorii.
Prepararea Ceaiului de Salvie
Modalitatea de infuzare a salviei nu difera de cea a plantelor in general. Pentru fiecare cana de 250ml se pune aproximativ 1 masura de frunze (o lingurita) in apa la 90-100℃ si se lasa la infuzat 3 minute. Recomandarea noastra e sa nu depasiti 3 minute. Infuzia nu isi pierde calitatile, dar capata un gust amarui... Pentru a ne bucura pe deplin de proprietatile acestei plante miraculoase, care nu impresioneaza prin gustul sau la infuzare, va recomandam unul din retetarele noastre ce au la baza salvia.
In Poiana – am luat frunzele de salvie si le-am amestecat cu flori de musetel si bucati de mar intr-un retetar ce va va incanta simturile. Datorita efectului de calmare al sistemului nervos, proprietate caracteristica atat musetelului, cat si salviei, aceasta infuzie de plante este ideala pentru a se consuma seara. Si daca nu era suficient, am adaugat si bucati de mar ce aduc infuziei multa vitamina C si un gust dulceag ce va va cuceri.
RECOMANDAREA NOASTRA: BRIOSE CU SALVIE SI MALAI
Avem nevoie de :
- 55g de malai
- 2 linguri pline de faina
- ¼ lingurita de bicarbonat
- 40g de parmezan ras
- Sare de mare dupa gust
- Piper negru macinat
- 20g de unt topit
- 1 ou
- ½ cana de lapte
- Frunze de salvie (pot fi achizitionate din magazinul nostru online de aici)
- Parmezan pentru ornat la final.
Ce trebuie sa facem:
- Incalzim cuptorul la 180°C
- Amestecam malaiul, faina, bicarbonatul, parmezanul, sarea si piperul – intr-un bol pana se combina perfect ingredientele.
- Apoi adaugam oul, untul topit si laptele si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Ungem cu unt 12 forme de briose si punem o frunza de salvie pe fundul lor.
- Adaugam compozitia si le bagam la cuptor pentru 8-10 minute.
- Verificam cu o scobitoare daca sunt gata.
- Le scoatem din cuptor si le intoarcem. Adaugam parmesan.
- Pofta buna!