MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.


Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


TANGERINE UMPLUTE CU CEAI PU-ERH
Tangerinele sunt faimoase pentru gustul lor unic, racoritor si usor amarui, dar si pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii, iar ceaiul Pu-erh din Yunnan are o lunga istorie ca fiind cel mai iubit ceai din China. Atunci cand oamenii s-au decis sa combine aceste doua elemente intr-un ceai nou, iubitorii de ceai au reactionat intr-un mod pozitiv, fiind curiosi si dispusi sa-l incerce.
Tangerinele sunt faimoase pentru gustul lor unic, racoritor si usor amarui, dar si pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii, iar ceaiul Pu-erh din Yunnan are o lunga istorie ca fiind cel mai iubit ceai din China. Atunci cand oamenii s-au decis sa combine aceste doua elemente intr-un ceai nou, iubitorii de ceai au reactionat intr-un mod pozitiv, fiind curiosi si dispusi sa-l incerce. Ceaiul Pu-erh este unul dintre cele mai vechi ceaiuri din China, avand o istorie ce incepe in urma cu mai bine 1700 de ani, in timpul dinastiei Han, atunci cand ceaiul era era denumit Jing Cha. Ceaiul Pu-erh este denumit dupa numele orasului Pu-erh din provincial Yunnan, din China, care era pe atunci centrul de vanzare pentru acest ceai. In sud vestul Chinei a fost construit un drum special, Cha Ma Gu Dao – drum ce avea scopul de a transporta ceaiul Pu-erh, prin Muntii Himalaya, in alte tari si regiuni din Tibet.
Cojile uscate de mandarina sunt cunoscute in limba chineza sub numele de “Chenpi” si sunt utilizate in mod traditional pentru a adauga aroma in bucataria chineza. Acest ceai este o alegere excelenta pentru iubitorii si cunoscatorii de ceai. Are o tenta usor pamantie, plina, ce subliniaza perfect aroma discreta a coajei de mandarina. Frunza are o aroma dulceaga, completata de textura racoritoare a mandarinei.
CUM SE PRODUC TANGERINELE UMPLUTE CU CEAI PU-ERH
Acest ceai Pu-erh este unul special, reusind prin gustul sau usor pamantiu sa ne aduca natura mai aproape cu fiecare cescuta de ceai. Pentru a obtine acest produs rar de artizanat, un cerc mic este sculptat cu gripa pe “acoperisul” unui fruct de mandarina. Pulpa este apoi indepartata, lasand doar coaja din spatele ei. Frunzele uscate de ceai Pu-erh din provincia Yunnan sunt asezate apoi, delicat, in coaja de tangerine si inchise folosind cercul mic de coaja care a fost indepartat anterior. Coaja de mandarina umpluta cu ceai este lasata apoi sa imbatraneasca si sa se maturizeze in timp. Acest lucru permite uleiurilor naturale din citrice sa se infuzeze in ceaiul Pu-erh, lasand o aroma bogata, pamantie cu note aromate de citrice.
Sa vedem cum se produc Tangerinele umplute cu Pu-erh pas cu pas :
- Se aleg mandarine mari, mature.
2 . Se scoate pulpa mandarinei, se spala si se lasa la uscat in mod natural.
3 . Se umple coaja de mandarina cu ceai Pu-erh invechit.
4 . Se pun in cuptor si uscate la foc de lemne. Astfel se combina esenta frunzelor de ceai si cea a coajei de mandarina. Acest ceai se adreseaza mai ales iubitorilor de ceai ce doresc sa experimenteze mereu ceva nou.
BENEFICII ALE CEAIULUI PU-ERH
Ceaiul Pu – Erh a fost apreciat mult timp in medicina naturista din China pentru beneficiile sale vaste. Acest ceai contine un nivel ridicat de polifenoli ce au un puternic rol antioxidant. Aceste substante chimice puternice pot accelera procesul de ardere a grasimilor si, de asemenea, pot avea o contributie semnificativa in reducerea stresului. Dintre cele cinci tipuri principale de ceai ( alb, verde, oolong, negru), Pu – Erh se diferentiaza prin faptul ca frunzele din care este obtinut trec printr-un proces de fermentatie naturala inainte ca ceaiul sa fie uscat. Acest lucru creeaza nu numai o cească lipsita de astringenta si cu o consistenta profunda, bogata , dar acest proces de fermentatie, de asemenea, ajuta la producerea de microorganisme care s-au dovedit a fi deosebit de benefice pentru organismul uman.
Printre motivele pentru care ar trebui sa consumam ceaiul Pu – Erh se numara numeroasele sale beneficii pe care le are asupra organismului. Dintre acestea, amintim:
- Reducerea colesterolului. Cele mai recente studii asupra beneficiilor aduse sanatatii de catre Pu – Erh au ajuns la niste descoperiri uimitoare: imbatranirea microbiana a ceaiului Pu –Erh poate avea ca rezultat producerea de cantitati mici de lovastatina, o statina naturala. In forma sintetica, lovastatina este folosita pentru tratarea colesterolului ridicat. Studii suplimentare au aratat ca utilizarea pe termen lung a unor cantitati adecvate de ceaiuri Pu – Erh au potentialul de a reduce nivelul colesterolului LDL ( colesterolul rau ) si cresterea nivelului de HDL ( colesterolul bun ). Au existat, de asemenea, unele cazuri in care utilizarea pe scara larga a Pu – Erh a dus la o scadere de aproape 100 de puncte a nivelului de colesterolului.
- Curatarea organismului de toxine. In medicina naturista traditionala din China, ceaiul Pu – Erh este recunoscut pentru proprietatile sale de “curatare a sangelui” si pentru facilitarea digestiei. Multe lucruri care se regasesc in dieta noastra, chiar si alimentele sanatoase, contin acizi si alti radicali liberi care se pot acumula in organism de-a lungul timpului. Aceste depozite se raspandesc apoi prin sange in tot corpul, consumul de Pu – Erh fiind benefic pentru a ajuta la curatarea sangelui de toxine. Microorganismele si zaharurile simple obtinute prin procesul de fermentatie al ceaiului invechit s-au dovedit a ataca toxinele din sange si eliminarea lor din organism.
- Ajuta digestia. Stomacul si intestinele descompun produsele alimentare printr-o combinatie de acizi si bacterii sanatoase. Microorganismele care sunt prezente in ceaiul Pu – Erh s-au dovedit a creste flora bacteriana sanatoasa in stomac si intestine, lucru care ar putea ajuta la buna digestie a alimentelor. Din acest motiv, s-a gasit benefic a se consuma ceai Pu – Erh dupa mesele grele, pentru a ajuta la o mai buna digestie.
- Accelereaza pierderea in greutate. Studiile au aratat ca ceaiul Pu – Erh suprima in mod semnificativ sinteza acizilor grasi ( FAS ). Acest lucru inseamna ca el poate bloca literalmente organismul sa produca mai multa grasime. Destul de tare, nu? Procesul de lipogeneza (crearea de grasime de catre ficat) este stopat prin folosirea acestui ceai traditional. Mai mult decat atat, teina gasita in Pu – Erh declanseaza in corpul tau secretia de hormoni (epinefrina si norepinefrina), care au rolul de a creste mobilizarea acizilor grasi stocati in celulele adipoase. Acest lucru permite organismului dumneavoastra sa utilizeze mai usor acesti acizi grasi stocati ca combustibil. In cele din urma, Pu – Erh a fost dovedit clinic pentru rolul de a imbunatati nivelurile celulare ale lipazei sensibile la hormoni ( HSL ), care blocheaza in mod eficient acumularea de grasime viscerala . HSL este o enzima critica care "deschide", celulele adipoase, astfel incat continutul lor sa poata fi golit.
- Reduce stresul si ne ajuta sa avem un somn mai bun. Deoarece ceaiul Pu – Erh contine teina, este usor ciudat ca acesta ne poate ajuta in acelasi timp si sa avem parte de un somn mai bun. Cu toate acestea, in ciuda teinei, microorganismele si teanina continute in Pu – Erh s-au dovedit a reduce nivelul de stres si de a creste productia de melatonina naturala in creier, ducand la scaderea stresului, stabilizarea starii de spirit si imbunatatirea somnului.
- Efect antioxidant. Ceaiul Pu – Erh are un efect antioxidant si iti protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, care provoaca o imbatranire prematura a celulelor. Lipidele de la nivelul pielii sunt esentiale pentru o piele cu aspect sanatos si tanar. Radicalii liberi accelereaza procesul de imbatranire al pielii transformand lipidele pielii in peroxizi lipidici, ceea ce va rezulta in aparitia petelor si pigmentarilor pielii. Polifenolii regasiti in frunzele de ceai Pu – Erh anihileaza radicalii liberi din organism, incetinind procesul de imbatranire.
- Stimuleaza memoria.
- Detoxifica organismul.
CUM SE PREPARA TANGERINELE UMPLUTE CU PU-ERH
In China exista trei metode traditionale dupa care se pot infuza tangerinele umplute cu ceai Pu-erh. Dupa cum urmeaza:
- Se pune intreaga mandarina la infuzat. Deoarece frunzele de ceai se afla in interiorul mandarinei, infuzia va dura mai mult pentru a se simti si gustul ceaiului. Avantajul: un echilibru perfect intre coaja de portocala si frunzele de ceai, dar si posibilitatea de infuza de mai multe ori.
2. Rupeti coaja de mandarina in bucatele mici si infuzati-o alaturi de frunzele de ceai. Avantajul este acela ca infuzia va dura mai putin timp decat la prima metoda.
3. Faceti cateva gauri in coaja mandarinei. Aceasta metoda necesita atentie, deoarece va puteti rani in momentul in care faceti gaurile. Acest tip de infuzare se adreseaza mai ales cunoscatorilor. Avantajul: se obtine o aroma minunata, un echilibru intre gusturi ce rezista mai multor infuzari.