MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


Kombucha - Elixirul Vietii
Ceaiul de Kombucha este apreciat de foarte mult timp, cultura de Kombucha s-ar parea ca dateaza de acum aproximativ 2000 de ani in China, dar nu se cunoaste originea exacta a acestei bauturi. Kombucha este atat numele lichidului rezultat in urma interactiunii culturii simbiotice de bacterii si drojdii cu substantele organice de natura vegetala din ceai si cu zaharul, cat si numele culturii respective.
In urma cu mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperita o cultura despre care se spunea la acel moment ca ar aduce nemurirea. Era o vietuitoare tare ciudata: crestea numai in ceai negru indulcit, se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasa si nu foarte placuta la vedere, iar lichidul de culoare galbuie obtinut prin filtrarea sa avea un gust placut si inviorator. Mai tarziu cu cateva sute de ani, a fost oficializata ca remediu si pe teritoriul Japoniei, in timpul imparatului Inkyo, care suferea de o boala digestiva grava, pe care nici un medic nu se pricepea sa o aline. A ajuns atunci la curte un medic venit din China, doctorul Kombu, care a adus cu el o bautura placuta la gust, preparata dintr-o ciuperca miraculoasa. Miraculoasa, pentru ca imparatul nu numai ca s-a vindecat ca prin minune, dar s-a simtit si mai tanar si mai viguros ca niciodata. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o - Kombucha.
Aceasta ciupercuta a fost purtata de catre negustori mai apoi din extremul Orient pana in indepartata Rusie, unde a capatat o mare popularitate, fiind cunoscuta sub numele de "ceaiul kwas". Nu se stie exact cand a ajuns acest elixir in Europa, insa cert este ca in manastirile benedictine el era folosit intensiv de calugari, inca din secolul al XVIII-lea. Zeama acestei ciuperci era un remediu pretios contra reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar si a otravirilor, a bolilor infectioase si a anumitor forme de cancer. Inca de la 1915, au inceput studii sistematice, facute mai ales in Rusia, in Germania si in Tarile Baltice, despre acest remediu pe cat de straniu, pe atat de eficient intr-o sumedenie de boli. In paralel, datorita faptului ca este usor de obtinut casnic, el a devenit un leac de medicina populara extrem de raspandit, care a capatat o faima aproape oculta. Despre Kombucha se spune ca intinereste si reda vigoarea pierduta, elimina efectele otravirilor lente ale organismului si apara de majoritatea bolilor, fiind un fel de panaceu. Este folosit din Urali si pana in Elvetia sau Spania. S-a creat o mica legenda in jurul acestui remediu, care este intrebuintat intr-o multitudine de afectiuni, de la cele banale la cele mai grave.
CE ESTE KOMBUCHA?
Cultura de Kombucha poate fi asemanata cu usurinta cu o clatita cauciucata de culoare bej. Este o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme (sau chiar mai multe, asa cum afirma unii cercetatori), care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic ce fascineaza prin complexitatea sa. In principal, colonia este compusa din bacterii "prietenoase" si ciuperci (drojdii), care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru, in substante cu efecte vindecatoare deloc de neglijat.
Aceasta colonie traieste si se hraneste cu ceai negru sau verde indulcit. Practic, ciupercuta asimileaza zaharul si substantele nutritive din ceai, transformandu-le intr-un lichid bogat in minerale, vitamine si acizi organici foarte benefici pentru sanatatea noastra.
Deoarece cultura Kombucha digera zaharul din ceai, ea produce o serie de acizi organici precum: acidul glucuronic, acidul gluconic, acidul lactic, acidul acetic, acidul butiric, acidul malic si acidul usnic; vitamine, in special vitaminele B si vitamina C; precum si aminoacizi, enzime. Si, desigur, exista toate beneficiile probiotice microorganismelor propriu-zise. Cultura Kombucha este un centru de putere biochimica in bucatarie.
V-ati putea intreba daca ceaiul rezultat in urma fermentatiei cu drojdii este o bautura alcoolica. Este o intrebare pertinenta. De obicei, drojdiile produc alcool, dar bacteriile din cultura de Kombucha transforma alcoolul in acizi organici. Numai cantitati infime de alcool, sub 1% din volum, raman in ceaiul fermentat.
BENEFICII ALE CONSUMULUI DE CEAI KOMBUCHA
Un studiu publicat in „ The Journal of Medicinal Food 2014 “ de catre cercetatorii de la Universitatea din Letonia au ajuns la concluzia urmatoare privind beneficiile aduse sanatatii prin consumul de Ceai Kombucha:
S-a aratat ca ( Kombucha ) poate actiona eficient in conservarea sanatatii si poate avea un rol important de recuperare datorita a 4 proprietati principale: detoxifiere, antioxidare, stimularea sistemului imunitar si energizarea organismului.
Potrivit acestui studiu, exista sase beneficii esentiale pe care Kombucha le aduce sanatatii noastre:
- Detoxifierea organismului.
Capacitatea de a detoxifia corpul al ceaiului Kombucha este imensa. Un exemplu perfect consta in capacitatea sa de a contracara toxicitatea celulelor hepatice.
Potrivit unui studiu, celulele hepatice au fost protejate de un prejudiciu oxidativ si si-au mentinut de fapt, fiziologia lor normala, in ciuda faptului de a fi expuse la o toxina. Potrivit cercetatorilor, acest lucru a fost probabil datorita activitatii sale antioxidante si ar putea fi benefica impotriva bolilor de ficat, in cazul in care stresul oxidativ este cunoscut ca jucand un rol crucial.
- Digestia.
In mod natural, antioxidantii ce se regasesc in acest ceai antic neutralizeaza radicalii liberi care creeaza haos in sistemul digestiv. Cu toate acestea, cel mai important motiv pentru care Kombucha sprijina digestia este datorita nivelurilor ridicate de acizi benefici, probiotice si enzime.
Unele cercetari au demonstrat capacitatea ceaiului Kombucha de a preveni si vindeca problemele de sanatate ce apar la nivelul intestinelor si ulcerele stomacale neetanse. Nici o surpriza pentru noi, in unele cazuri s-a dovedit chiar a fi la fel de eficient ca medicamentele care sunt de obicei prescrise pentru arsuri la stomac si ulcere.
Kombucha poate ajuta, de asemenea, in tratarea candidozei deoarece ajuta la restabilirea echilibrului in sistemul digestiv. Kombucha este o modalitate foarte buna de a lupta impotriva candidozei, deoarece contine culturi vii probiotice care ajuta intestinul pentru a se repopula cu bacterii bune. Kombucha are bacterii, dar acestea nu sunt bacterii patogene daunatoare, in schimb, acestea sunt genul benefice ( numite " apathogens "), care concureaza cu bacteriile patogene rele din intestin si tractul digestiv.
Un lucru de mentionat aici este faptul ca tratarea candidozei sau a altor probleme digestive pot fi uneori probleme complicate de reparat si uneori pana obtinem rezultatele dorite, avem parte de simptome mai putin dorite. Acest lucru nu inseamna ca Kombucha nu este eficace sau agraveaza problema, doar ca problemele intestinale nu sunt intotdeauna o cale usoara spre vindecare si uneori avem nevoie de timp si rabdare.
- Energie.
Capacitatea Kombucha de a revigora organismul si de a ne da starea de bine este creditata de formarea de fier, care este eliberat din ceaiul negru, in timpul procesului de fermentatie. Acesta contine, de asemenea, usoare urme cofeina ( desi in cantitati foarte mici) si vitamina B, care poate energiza organismul.
Printr-un procedeu special cunoscut sub numele de chelare , fierul eliberat ajuta la cresterea hemoglobinei din sange, imbunatatirea alimentarii cu oxigen la nivelul tesuturilor si stimularea procesului de producere a energiei la nivel celular. Cu alte cuvinte, ajutand organismul sa aiba mai multa energie, acest ceai antic ii poate ajuta pe cei care beau in mod regulat sa fie energizati.
- Intarirea sistemului imunitar.
Efectul general pe care ceaiul Kombucha il are asupra organismului il reprezinta modelarea sistemului imunitar ce este cel mai bine vazuta in capacitatea sa de a controla radicalii liberi prin masuri antioxidante. De asemenea, este cunoscut faptul ca probioticele ce se gasesc in Kombucha sprijina sistemul imunitar.
- Previne aparitia cancerului.
Kombucha este, de asemenea, benefic pentru prevenirea cancerului si in tratamentele de recuperare. Un studiu publicat in Cancer Letters a constatat ca prin consumul de acid glucaric gasit in Kombucha se reduce riscul de cancer la om.
Presedintele Reagan, potrivit relatarilor, a baut Kombucha zi de zi, ca parte a regimului sau de a lupta impotriva cancerului la stomac.
- Ajuta in curele de slabire.
Datele dintr-un studiu publicat in 2005, au aratat ca prin consumul de Kombucha ne putem imbunatati metabolismul, limitand totodata acumularea de grasime. Cu toate ca avem nevoie de mai multe studii inainte de a putea confirma aceste rezultate, este logic ca Kombucha ajuta la pierderea in greutate, deoarece are un continut ridicat de acid acetic ( la fel ca si otetul de mere) si polifenoli, care s-au dovedit a ajuta la accelerarea procesului de pierdere in greutate.
CUM PREPARAM KOMBUCHA?
Avem nevoie de:
- un borcan de sticla cu gura larga
- cultura de kombucha si o ceasca dintr-o productie anterioara ( numita starter )
- aproximativ 4-5 linguri rase de zahar BIO ( de preferinta brun ) la un litru de apa
- aproximativ 2 masuri de ceai negru sau verde la un litru de apa
- o bucata de panza sau filtru
Ce trebuie sa facem:
- Se pun cele 2 linguri de frunze de ceai la un litru de apa ( temperatura apei fiind in functie de tipul de ceai ales - 80℃ pentru ceaiul verde si ~100℃ pentru ceaiul negru) si se lasa ceaiul la infuzat aproximativ 15-20 minute.
- Se adauga zaharul ( cele 4-5 linguri la litru ) cat apa este inca fierbinte, se amesteca foarte bine pentru a se dizolva zaharul.
- Se strecoara ( nu prin inox, pentru a nu oxida ceaiul ) si se lasa la racit pana cand ceaiul ajunge la temperatura camerei ( dureaza cateva ore, deci cel mai bine ar fi sa-l preparam seara si sa-l lasam sa se raceasca pana dimineata ).
- Cand ceaiul este racit, se amesteca cu o ceasca din productia anterioara ( cam o zecime din totalul ceaiului va fi starterul ).
- Se adauga acum cultura de kombucha in ceaiul proaspat preparat ( in care s-a adaugat si starterul ) si se acopera cu panza sau filtrul de hartie, pentru ca are nevoie si de aer
- Se depoziteaza intr-un loc racoros, ferit de lumina directa a soarelui
- Se lasa la fermentat intre 7-12 zile, in functie de preferinte ( daca vrem sa fie mai dulce se lasa 7 zile, iar daca vrem sa fie mai acru, aproape de gustul otetului, se lasa undeva spre 12 zile )
- Lichidul obtinut se filtreaza si se depoziteaza in frigider ( se poate consuma si imediat dar, recomandam lasarea in frigider pentru inca 7 zile ). Daca vreti sa fie acidulata bautura de kombucha, in momentul filtrarii se lasa la temperatura camerei pentru cateva ore si abia apoi se introduce in frigider.
- Se poate servi ca atare sau ca baza pentru limonade, Ice Tea sau diverse sucuri de fructe.
Recomandarea noastra : Limonada cu Kombucha si ghimbir
Avem nevoie de:
- 1 lingura de ghimbir proaspat maruntit
- Sucul de la 2 lamai
- ½ lingura de zahar sau miere
- 2 cani de Kombucha
Ce trebuie sa facem:
- Adaugam ghimbirul, sucul de lamaie si zaharul sau mierea intr-o sticla cu deschidere larga
- Adaugam Kombucha
- Punem capacul si agitam sticla pana se dizolva zaharul sau mierea
- Se baga la frigider pentru 3-7 zile
- Atentie cand deschideti capacul. Nu agitati.
- Se inlatura bucatile de ghimbir si se serveste rece
- Se pot adauga felii de lamaie si menta proaspata.