MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai..
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

ACCESORII PENTRU SUSHI
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

CEAIURI BIO - ORGANICE
Traim intr-o epoca in care tot mai multi dintre noi ne dorim sa consumam produse cat mai sanatoase si cat mai putin tratate. Aceasta categorie cuprinde o gama de Ceaiuri certificate BIO - ORGANIC. Ce inseamna asta? Inseamna faptul ca pe intreg procesul de productie a unui produs, incepand de la cultivarea materiei prime si pana la finalizarea procesului de productie, rezultand produsul finit, s-au folosit numai substante naturale, ecologice.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.


Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Lut Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Accesorii Clasice portelan
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

I Latte You!
Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, asa ca va prezentam o scurta selectie de latte-uri BIO Organice care se pot prepara imediat si va vor racori cu siguranta in zilele calduroase ce urmeaza sa vina...

Confiserie
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Blogul nostru
Blogul Livada cu ceai este o colectie de insemnari despre experientele noastre cu ceaiul sau diverse descoperiri interesante pe care ne-am dorit sa le impartasim cu alti pasionati de ceai si pe marginea carora va invitam la discutie si o ceasca fierbinte...

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


De ce mancam ciocolata?
Pare o intrebare retorica, cu raspunsul evident: pentru ca este delicioasa. Si este, nimic de contestat, insa nu este nici singurul motiv pentru care ar trebui mancata, nici singurul criteriu pe care sa bazam consumul. Cel mai indragit si mai apreciat dintre deserturi, ciocolata are marele minus ca este... delicioasa, aspect care, prin tendinta oamenilor de a o cunsuma excesiv, i-a adus o reputatie deloc meritata de "pericol pentru silueta". Problema insa nu este cu ciocolata in sine, ci cu modul in care creierul oamenilor percepe si proceseaza placerea pe care ea ne-o aduce.
Dincolo insa de gust, o doza moderata de cacao este buna pentru oameni dintr-o multime de motive mult mai practice.
Cacao este originara in zona bazinului amazonian si a jucat un rol deosebit de important in economia si cultura popoarelor din aceste regiuni, fiind cunoscuta si apreciata atat de azteci, cat si de mayasi. Denumirea de cacao este din limba spaniola, unde a fost preluata de la azteci - cacahuatl. Chiar daca astazi cea mai mare parte din productia mondiala apartine Africii si Asiei, traditia milenara ce a oferit lumii cel mai iubit dintre deserturi a lasat o amprenta adanca in viata popoarelor americane si se pot gasi si astazi sate, mai ales in America Centrala, in care oamenii culeg, curata si piseaza manual cacao, cu pietre de macinat, pentru a se bucura de gustul inconfundabil al plantei cunoscute ca "mancarea zeilor". Planta de cacao poarta denumirea stiintifica de Theobroma cacao si este un arbore ale carui seminte, ce vin in numar de 20-60, inconjurate de o pulpa alba si invelite intr-o coaja cu aspectul si textura obiectelor din piele veche, prin uscare si macinare devin pudra de cacao cunoscuta tuturor iubitorilor de dulciuri. Prelucrarea este un pic mai complicata si implica fermentarea semintelor, apoi prajirea usoara si curatarea cojilor, procese prin care isi pierd culoarea mov naturala si devin maro, asa cum le stim.

Unul dintre motivele cele mai importante pentru care ciocolata este un aliment recomandat, insa si motivul pentru care este atat de frecvent asociata cu kilogramele in exces, este cantitatea mare de nutrienti ce se gasesc in cacao. 100 de grame de ciocolata neagra contin aproximativ:
- 11 grame de fibre
- 67% din necesarul zilnic (NZ) de fier
- 58% din NZ de magneziu
- 89% din NZ de cupru
- 98% din NZ de mangan
- cantitati semnificative de potasiu, fosfor, zinc si seleniu
La acestea se aduga aproximativ 600 de calorii si o cantitate moderata de zahar, toate acestea facand ca 100g sa fie o cantitate substantiala raportata la nevoile nutritionale ale unui om, motiv pentru care se recomanda consumul cu moderatie. Cacao contine atat grasimi saturate cat si nesaturate, cafeina si teobromina, stimulenti prezenti si in cafea sau ceai, insa in cantitati substantial mai mici in cacao decat in cele doua bauturi, ceea ce nu va rezulta in nopti nedormite daca o consumati seara.

Un alt motiv pentru care ciocolata este recomandata este ca in cacao se gasesc numerosi antioxidanti. Boabele de cacao neprocesate sunt printre alimentele naturale ce au inregistrat cele mai mari concentratii de antioxidanti in testele de laborator. Chiar daca aceste teste nu sunt intotdeauna relevante, intrucat nu toti acesti antioxidanti supravietuiesc tractului digestiv, o parte din acestia, cum ar fi compusii polifenolici de tipul flavonoizilor, au beneficii documentate pentru corpul uman, ce se manufesta prin reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea circulatiei la persoanele ce nu au probleme cardiovasculare.
Un alt beneficiu al antioxidantilor este ca neutralizeaza colesterolul "rau", ce blocheaza vasele de sange si peretii inimii, si reduce rezistenta la insulina, ce poate provoca diabet sau probleme cardiace. Nu in ultimul rand, antioxidantii din cacao imbunatatesc abilitatea pielii de a rezista efectul nociv al radiatiei ultraviolete, motiv pentru care este recomandat consumul de ciocolata inainte de a pleca in vacanta in regiuni puternic insorite.

Vestile bune nu se termina aici, ciocolata se pare ca influenteaza pozitiv si buna functionare a creierului. Teste efectuate pe voluntari sugereaza ca dupa numai cinci zile de consum, circulatia sangvina catre creier se imbunatateste, asigurand o oxigenare mai buna. Efectul negativ al anumitor deficiente mentale pare ca poate fi redus prin consumul de cacao, cel mai usor de observat si mai marcant fiind fluenta verbala. Un alt component important al boabelor de cacao, de care corpul nostru are nevoie si pe care nu il poate produce, deci trebuie luat din alimentatie, este triptofanul, un compus chimic precursor, printre altele, al serotoninei. Serotonina este una dintre cele mai importante substante raspunzatoare pentru starea noastra de bine, fiind cea care reduce starile de depresie si anxietate. Aceste efecte, impreuna cu efectul stimulant, fac ca un patratel de ciocolata la micul dejun sa fie o practica utila, ce contribuie si la risipirea somnolentei si la o functionare alerta si eficienta a mintii.
Toate acestea nu inseamna insa ca trebuie sa ne repezim in tableta de ciocolata. Cum spuneam si mai devreme, gustul face ca acest desert sa fie unul cu care putem foarte usor exagera. De asemenea, din pacate, pe piata se gasesc o multime de sortimente cu un continut foarte redus de cacao si o compozitie nu tocmai benefica, care de obicei include si mult zahar. Alegand sortimente cu un continut mai ridicat de cacao, de la producatori de incredere, puteti reduce aportul de zahar si efectul negativ pe care il are inclusiv asupra siluetei si sanatatii orale. Livada cu Ceai recomanda produsele cunoscutului confiser austriac Johann George Hochleitner. Acesta a inceput productia de ciocolata in anul 2002, in urma ideii unui inovativ fermier de capre. Boabele de cacao din aceasta ciocolata sunt complet naturale, cultivate si procesate prin metode ce i-au castigat certificarea BIO, fara emulgatori sau E-uri. Calitatea sa a fost rasplatita cu medalia de aur la Targul International de Ciocolata si poarta cu mandrie aceasta distinctie sub forma unei dungii aurii pe eticheta, in coltul din stanga sus.
Pofta buna!
