MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai..
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

ACCESORII PENTRU SUSHI
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

CEAIURI BIO - ORGANICE
Traim intr-o epoca in care tot mai multi dintre noi ne dorim sa consumam produse cat mai sanatoase si cat mai putin tratate. Aceasta categorie cuprinde o gama de Ceaiuri certificate BIO - ORGANIC. Ce inseamna asta? Inseamna faptul ca pe intreg procesul de productie a unui produs, incepand de la cultivarea materiei prime si pana la finalizarea procesului de productie, rezultand produsul finit, s-au folosit numai substante naturale, ecologice.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.


Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Lut Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Accesorii Clasice portelan
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

I Latte You!
Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, asa ca va prezentam o scurta selectie de latte-uri BIO Organice care se pot prepara imediat si va vor racori cu siguranta in zilele calduroase ce urmeaza sa vina...

Confiserie
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Blogul nostru
Blogul Livada cu ceai este o colectie de insemnari despre experientele noastre cu ceaiul sau diverse descoperiri interesante pe care ne-am dorit sa le impartasim cu alti pasionati de ceai si pe marginea carora va invitam la discutie si o ceasca fierbinte...

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


CEAIUL MATCHA
Atunci cand vine vorba despre Ceai, Matcha reprezinta cea mai interesanta si inovatoare (re)descoperire a secolului XX. Creat in urma cu aproximativ 800 de ani de catre calugarii Budisti ca fiind o bautura ce ne indeamna la meditatie, acest fin Ceai verde japonez a devenit unul dintre cele mai rare si pretioase tipuri de Ceai din Japonia.
Ceai Matcha Japonez
Matcha reprezinta pudra de ceai verde ce se foloseste in special in cadrul Ceremoniei Ceaiului. Pentru prepararea pudrei de Matcha se folosesc Frunze de Ceai verde japonez de cea mai inalta calitate, cunoscut sub numele de Gyokuro. Matcha este obtinuta prin macinarea fina a frunzelor de ceai verde, crescute la umbra. Acest proces sporeste cantitatea de aminoacizi ce se formeaza in frunze, reflectandu-se totodata si in gustul Ceaiului.
In mod traditional, Matcha se consuma in timpul Ceremoniei Ceaiului, numita "sado" sau "chado", in traducere aproximativa - calea ceaiului. In cadrul acestor ceremonii, Ceaiul este preparat de catre gazda si este pasat tuturor oaspetilor, folosindu-se un singur bol. Fiecare pas din cadrul acestui ritual este bine definit, de la dimensiunea fixa a camerei in care are loc, pana la accesoriile prezente si chiar forma sau varsta lemnului din care provin carbunii folositi. Fiecare obiect implicat (de multe ori, veritabile opere de arta) are o valoare simbolica si fiecare actiune este in concordanta cu un principiu specific. Valorile promovate prin aceasta Ceremonie sunt:
- Puritatea (sei)
- Armonia (wa)
- Respectul (kei)
- Linistea (jaku)
Matcha este un Ceai rafinat: foarte putini fermieri detin cunostinte complexe privind producerea acestui Ceai. Frunzele de Matcha cresc usor in plantatii umbrite, apoi frunzele proaspat uscate sunt macinate cu atentie in mori de piatra pentru a obtine o pudra fina, de culoare verde. Pentru a putea fi consumat, se adauga apa peste pudra de Matcha si se amesteca cu un tel special din bambus (Chasen). Rezultatul? O crema de Ceai Verde unica, bogata si mai ales delicioasa.
EFECTELE CEAIULUI MATCHA
Oricine consuma Ceai Matcha Japonez, consuma frunza de Ceai in intregime (sub forma de pudra dizolvata in apa) si toate substantele pe care aceasta frunza le contine. Acest lucru fiind ceea ce diferentiaza Matcha de oricare alt tip de ceai. Apa extrage doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, obtinuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Teina continuta in Matcha ne ofera un plus de energie pentru o gandire mai clara, mai alerta. Prin proprietatile sale calmante, aminoacizii modereaza si stimuleaza efectul teinei. Care este beneficiul? Un echilibru perfect intre relaxare si revigorare. Tocmai de aceea, Matcha este considerat cel mai sanatos ceai pe care il putem consuma.
De asemenea, Matcha este produsul natural cu cel mai ridicat continut de antioxidanti, fiind considerat o fantana a tineretii. De exemplu, proprietatile sale antioxidante depasesc cu mult pe cele ale rodiei, coacazelor sau fructelor Goji. Studii recente au ajuns la concluzia ca o cupa de Matcha este echivalentul a 10 cupe de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.
In bucatarie, gustul unic al pudrei de Matcha il transforma intr-un ingredient potrivit a fi folosit in prepararea multor retete. Aroma sa este descrisa ca fiind “umami” , fiind considerat al cincilea gust, dupa dulce, sarat, amar si acru. Folosirea pudrei de Matcha este potrivita atat pentru desert cat si pentru feluri principale de mancare.
MATCHA – INTRE MIT SI REALITATE
Asa cum se intampla in cazul tuturor tipurilor de Ceai, exista mai multe variante de Matcha, in functie de calitatea frunzei de ceai din care este produsa pudra. In functie de regiunea in care este cultivata, de pozitionarea geografica (la munte, campie, deal, samd.), de specializarea cultivatorilor de Ceai, se pot obtine mai multe calitati ale frunzelor de Ceai. Macinate in mori de piatra, acestea fac diferenta intre diferitele calitati ale pudrei de Matcha.
Exista trei criterii principale prin care putem diferentia diferitele calitati: aroma, aspectul si ingredientele. De asemenea, in magazinele specializate de Ceai veti vedea ca exista diverse sortimente de Matcha, diferentiate astfel: Matcha pentru Gatit, pentru Incepatori, pentru Ceremonia Ceaiului, Premium si Super Premium.
Aroma Matcha
Matcha este dulce, cremoasa, avand un gust delicat ierbos. Aceasta dulceata provine din concentratia mare de aminoacizi, in special L-Teanina si fibrele vegetale. Gustul specific de Ceai Matcha este foarte important atunci cand vine vorba de comparatii cu imitatii ce se gasesc pe piata la un pret mai redus: simpla pudra de ceai verde contine o cantitate mica de aminoacizi, ceea ce inseamna ca aroma ierboasa este mult mai puternica, ceaiul avand un gust intens amar.
Aspectul Pudrei de Matcha
Pudra de Matcha are o culoare verde-smarald, in timp ce pudra de ceai verde are o culoare brun-galbuie. Cele doua ceaiuri se diferentiaza prin frunzele din care sunt produse: la producerea pudrei de Matcha sunt folosite frunze de ceai de o culoare verde inchis, crescute la umbra o perioada indelungata de timp pana cand sunt recoltate. Acestea sunt macinate doar in mori de piatra pentru a obtine cea mai fina pudra.
Spre deosebire de Matcha, pudra de ceai verde este obtinuta din varietati de ceai ce au fost crescute partial la umbra, sau chiar deloc si al carui material initial il constituie frunzele normale de ceai. In plus, aceste produse nu sunt macinate in mori de piatra, ci in diverse masinarii. Deoarece textura pudrei de Matcha este greu de obtinut, imitatiile de Matcha sunt usor de recunoscut, fiind aspre atat la atingere, cat si la consum.
Ingredientele Ceaiului Matcha
Ceaiul Matcha este bogat in aminoacizi, incluzand L-Teanina, ce se dezvolta in timpul perioadei lungi de umbrire. Acesti aminoacizi au un efect calmant, oferindu-i o nota delicata procesului de revigorare datorat continutului de teina din planta. Pudra de ceai verde ce imita Matcha nu are efecte notabile in acest sens, neavand un continut atat de bogat in substante nutritive precum originalul.
Cum Preparam Matcha
Exista un adevarat ceremonial atunci cand vorbim despre prepararea Ceaiului, in special a pudrei de Ceai verde Japonez, Matcha. Prepararea ceaiului Matcha este putin mai complicata decat in cazul celorlalte tipuri de ceaiuri in care doar facem infuzia; pudra este amestecata si transformata rapid intr-o bautura cremoasa. Pentru prepararea intr-un mod traditional, avem nevoie de urmatoarele Accesorii pentru Matcha: un amestecator din bambus cu spire foarte subtiri ( Chasen ) , masura speciala pentru Matcha ( Chashaku ) , un bol pentru Matcha si o sita.
In continuare va vom arata cum sa preparati cupa perfecta de Matcha. Trebuie doar sa urmam cativa pasi simpli, dar extrem de importanti.
- Punem apa la fiert.
- Lasam apa sa se raceasca pana ajunge in jurul temperaturii de 80°C (spre exemplu, putem lasa fara capac recipientul in care am fiert apa timp de 10 minute sau putem turna apa dintr-un recipient in altul de cateva ori, de fiecare data cand apa este decantata pierde 4-5°C).
- Punem 1g de pudra de Matcha (2 masuri speciale din bambus sau ½ masura obisnuita pentru Ceai) intr-un bol pentru Matcha.
- Se toarna apoi aproximativ 80ml de apa la 80°C.
- Amestecam pudra de Matcha cu amestecatorul special din bambus pana cand obtinem o spuma delicata. Acest process dureaza in jur de 15 secunde.
- Odata obtinuta spuma de culoarea verde-smarald, opriti-va din amestecat si savurati-o!
Propunerea noastra : Sandwich-uri cu Matcha si felii de Castravete
In speranta ca v-am facut curiosi, va vom prezenta in continuare o alta modalitate rapida si delicioasa de folosire a pudrei de Matcha. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca atare sub forma de bautura sau ca ingredient in diverse produse alimentare. Sugestia noastra pentru astazi consta in pregatirea unor sandwich-uri pline de savoare cu care va puteti impresiona oaspetii.
Pentru 4 sandwich-uri avem nevoie de:
- ¼ dintr-un castravete
- Sare
- 4 Felii mari de paine
- 1 lingurita de Matcha pentru gatit
- Unt la temperature camerei
- Cateva fire de Creson
Timp de preparare : aproximativ 10 minute.
Ce avem de facut:
- Pentru inceput taiem castravetele in felii subtiri peste care adaugam sare dupa gust, si le lasam deoparte.
- Apoi taiem crustele de paine.
- Amestecam untul cu pudra de Matcha pana obtinem o crema omogena. Ungem feliile de paine cu aceasta crema peste care presaram sare, dupa gust.
- Uscati feliile de castravete cu prosoape de hartie de bucatarie. Puneti feliile de castravete peste feliile unse cu crema de Matcha, adaugati cateva frunze de Creson, sare.
- Iar la final doar adaugam celelalte 2 felii de paine unse peste castravete, cu partea cremoasa in jos. Taiati sandwich-ul in doua, in diagonala. Pofta buna!