MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


CEAIUL DE SOC : BENEFICII MIRACULOASE PENTRU SANATATEA TA
Socul, cunoscut si sub denumirea latineasca de Sambucus nigra este o planta minune cu efecte terapeutice puternice ce poate trata si mai ales preveni un numar urias de afectiuni. Florile si fructele de soc se folosesc adesea pentru a trata herpesul simplex, problemele reumatice, inflamatiile cailor respiratorii, reducerea inflamatiilor, si calmarea iritatiilor.
- Beneficiile ceaiului de soc
- Beneficii externe
- Sarcina, alaptare si copii
- Ceai de soc pentru slabit
- Contraindicatii
- Preparare
- Mituri despre soc
- Utilizarea florilor de soc
Florile si frunzele plantei de soc contin rutin, izocuercitin si hiperozid. Florile contin, de asemenea, glicozide, taninuri, sapine, pectine, uleiuri esentiale, vitamina C si saruri minerale, iar fructele contin taninuri si antociani precum sambucin, sambucianin, crisantemin si alte glicozide si cianidine.
Este foarte important de stiut ca numai florile si fructele de soc pot fi folosite pentru uz intern. Frunzele si ramurile socului sunt otravitoare pentru consum.
Socul este considerat un adevarat panaceu al medicinei naturiste, fiind un remediu extraordinar ce se gaseste cu usurinta in natura, mai ales pe perioada verii.
Socul poate fi folosit cu usurinta, atat sub forma de infuzie, cat si sub forma de tinctura sau suc de soc.

BENEFICIILE CEAIULUI DE SOC :
Folosit de mii de ani, socul este o planta ale carei beneficii nu au fost descoperite in totalitate, cercetatorii gasind de fiecare data tot mai multe calitati terapeutice ale socului.
Printre beneficiile ceaiului de soc se numara:
- Trateaza raceala si gripa - Ceaiul de soc este folosit cu succes impotriva racelilor, gripelor sau a bronsitelor, in cazul in care acesta se consuma chiar la debutul simptomelor. Florile de soc nu se vor fierbe in apa (pot deveni toxice), ci se va adauga apa clocotita peste o lingurita de flori dupa care se va lasa la infuzat aproximativ 10 minute.
- Reduce febra - Ceaiul de soc stimuleaza glandele si provoaca transpiratie abundenta – ajutand la scaderea temperaturii.
- Trateaza sinuzitele - Ceaiul de soc stimuleaza circulatia, creste imunitatea mucoaselor nazale si are efect antiinflamator. La 2 litri de apa fierbinte se pun doua linguri de planta uscata de soc. Se fac 15 minute de inhalatii in fiecare seara, timp de o luna.
- Trateaza probleme ale cailor respiratorii superioare - In afectiunile cailor respiratorii, florile de soc sunt eficiente in gripa, guturai, raceala, raguseala, tuse, crize severe de astm bronsic, bronsita, tuberculoza, febre eruptive (rujeola, scarlatina), favorizand eruptia, combate infectiile la nivelul plamanilor si ale cailor respiratorii superioare. Ceaiul din flori este eficace in crize de dispnee si tuse, insotite de cianozari, care trezesc bolnavul din somn, inainte de miezul noptii, cu transpiratie abundenta la trezire, agitatie, anxietate si extremitati reci si cianozate.
- Efect analgezic.
- Efect laxativ, fiind foarte eficient in tratarea constipatiei.
- Trateaza afectiunile reumatice si artrita - Ceaiul de soc este un bun antireumatic, fiind indicat in reumatism, dar si in guta. Prin diureza pe care o produce, ajuta la eliminarea diverselor substante toxice din organism si ajuta la calmarea durerii.
- Trateaza afectiunile tractului urinar - Ceaiul de soc este un foarte bun diuretic, de aceea se foloseste in bolile de rinichi si de vezica urinara. Ceaiul de soc stimuleaza functia rinichilor si creste eliminarea produsilor de metabolism si a produsilor toxici care sunt evacuati pe cale renala, fiind un bun depurativ.
- Combate virusii si stimuleaza sistemul imunitar – ceaiul de soc are excelente calitati detoxifiante , fiind ideal pentru intarirea imunitatii organismului.
- Combate tumorile maligne si cancerul.
- Ajuta la scaderea in greutate si lupta impotriva obezitatii.
- Elimina substantele nocive din organism, ceaiul de soc putand fi folosit cu succes in curele de detoxifiere.
- Alina durerile de incheieturi si ajuta la recuperarea dupa boala.
- Elimina celulita si previne aparitia varicelor.
- Creste secretia glandelor mamare.

BENEFICIILE EXTERNE ALE CEAIULUI DE SOC:
Ceaiul de soc trateaza celulita
- Ceaiul de soc este folosit de multa vreme pentru proprietatile sale antilipidemice, sporind arderile, mobilizarea grasimilor si reducand tesutul adipos din corp. Ceaiul si tinctura de soc sunt indicate aproape in toate dietele, iar compresele de soc ajuta in eliminarea celulitei.
Trateaza arsurile minore si degeraturile
- Frunzele de soc sunt eficiente in ameliorarea intepaturilor de insecte, cand se aplica sub forma de comprese sau cataplasma. Tot frunzele de soc, impreună cu scoarta, trateaza arsurile minore si degeraturile.
Calmeaza pielea iritata
- Ceaiul de soc este bun pentru pielea uscata, arsuri solare, ajuta la refacerea tegumentelor, ajuta la prevenirea cancerului de piele, ajuta pielea imbatranita.
PUTEM CONSUMA CEAI DE SOC IN TIMPUL SARCINII?
Florile de soc au calitati diuretice care cresc fluxul de urina. Ajuta la imbunatatirea functionarii rinichilor prin scaderea retentiei de lichide, la eliminarea toxinelor si la eliminarea caldurii in exces din organism prin intermediul sistemului urinar. Iata de ce pentru femeile insarcinate, socul este o modalitate naturala (si gustoasa!) de a spune adio toxinelor din organism.
Florile de soc sunt foarte eficiente in ameliorarea retentiei de lichide, astfel incat socul reprezinta o planta minunata pentru femeile gravide care se confrunta cu retentia hidrica.
Ceaiurile de soc au efect de inlaturare a starii de greata, ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv, sunt usor diuretice si relaxante si sunt bune mai ales in primul trimestrul de sarcina, când constipatia si oboseala sunt mai accentuate.
PUTEM CONSUMA CEAI DE SOC DACA ALAPTAM?
Ceaiul de soc poate fi consumat cu incredere in timpul alaptarii, avand proprietati multiple ce ajuta la stimularea lactatiei. De asemenea, poate fi consumat alaturi de fenicul pentru un efect mai bun.

COPIII POT CONSUMA CEAI DE SOC?
Ceaiul de soc reprezinta o sursa exceptionala de sanatate si se poate administra atat adultilor, cat si celor mici. Copiii sunt foarte nelinistiti in general, datorita varstei lor fragede acestia sunt plini de energie. Ceaiul de soc actioneaza ca un nervin (medicament ce are rolul de a calma sistemul nervos), fiind indicat a se folosi atunci cand cei mici nu pot dormi seara si sunt agitati. De asemenea, deoarece socul este foarte bogat in vitamina C si saruri minerale, ceaiul de soc este indicat a se folosi atat de adulti, cat si de copii, avand rolul de a intari sistemul imunitar.
CEAIUL DE SOC NE POATE AJUTA SA SLABIM?
Una dintre principalele caracteristici ale ceaiului de soc in lupta cu kilogramele in plus o reprezinta inhibarea apetitului, astfel prin consumul acestei infuzii senzatia de foame si poftele vor disparea. Pentru a scapa de kilogramele in plus este bine ca un regim de slabire sa inceapa cu o cura de ceai de soc, care are urmatoarele efecte benefice:
- provoaca transpiratie abundenta;
- ajuta la scaderea in greutate;
- elimina toxinele din organism;
- are efect laxativ.
Infuzia se prepara din 3 lingurite cu flori de soc uscate la 250 ml de apa clocotita, lasate la infuzat 10-15 minute. Se consuma neindulcita, pana la trei cani/zi, timp de doua saptamani cu o saptamana pauza, deoarece socul are rol depurativ.
Bea ceai de soc si vei determina functionarea corecta a organismului, vei scapa de edeme si de aspectul de coaja de portocala al pielii, prin eliminarea toxinelor si a apei retinute in corp.
Pentru persoanele care doresc un efect mai rapid, se recomanda asocierea cu tinctura din fructe de soc, care este obtinuta din fructele de soc macerate in alcool de cereale dublu rafinat; o lingurita (diluata) inainte de fiecare cana de ceai consumat.
Tratamentul se va urma pe durata a 1-3 luni, in functie de numarul de kilograme in plus. Dupa o luna de cura cu ceai si tinctura vei observa o scadere in greutate de circa 7 pana la 9 kilograme. Aceasta combinatie de ceai si tinctura are un efect diuretic, laxativ, sudorific, favorizeaza arderile metabolice, dizolva grasimile si elimina surplusul de apa din organism.

CONTRAINDICATII CEAI DE SOC:
In ciuda numeroaselor sale beneficii, ceaiul de soc poate avea uneori si anumite efecte secundare. Ca orice infuzie, este recomandat a se consuma cu moderatie. Printre efectele negative pe care le poate genera ceaiul se soc se numara si tulburarile gastrointestinale. Se recomanda a se solicita sfatul medicului daca sunteti predispusi la asemenea tulburari, sau daca sunteti in timpul unei sarcini sau alaptati.
De asemenea, consumul de ceai de soc in exces poate duce la deshidratare sau arsuri stomacale.
Ceaiul de soc nu este recomandat persoanelor ce sufera de diaree cronica si acuta deoarece poate avea ca efect iritarea colonului.

CUM PREPARAM CEAIUL DE SOC :
Ceaiul din flori de soc se prepara ca o infuzie de plante obisnuita. La o cana de 250ml de apa se pune o lingura de flori se soc. Apa trebuie sa fie la temperatura de 100°C , iar infuzia poate dura pana la 5-6 minute. Cand ceaiul se mai raceste se poate indulci cu miere sau zahar, dupa preferinte.
Ceaiul din fructe de soc se consuma in general in combinatie cu alte fructe de padure deshidratate si cu floare de hibiscus pentru un aport de vitamina C mai mare. Metoda de infuzare nu difera de cea a florilor de soc.
Se recomanda a se consuma pana la 3 cani de ceai de soc pe zi, dupa fiecare masa.
MITURI DESPRE SOC :
Despre soc, in popor se stie de veacuri ca este un copac altfel. Pe florile sale nu se aseaza nicio albina, frunzele si scoarta sa nu tenteaza niciun ierbivor, iar crengutele sale sunt goale pe mijloc. Apoi, socul este cel care vesteste ca primavara s-a sfarsit si raman la putere dogoritoarele zile de vara, buchetelele sale albe şi parfumate fiind ultimele flori ale primaverii.
Socul este recunoscut, deopotriva in folclorul romanesc si in cel european, drept planta de leac, dar si magica. In satele din nordul Moldovei Si din Ardeal, se spunea cA socul este ocrotit de catre „iele” sau de catre „cei din vant”. De aceea, el rareori este lovit de trasnet, creste pe orice fel de pamant si nu este napadit de omizi sau de alti stricatori. Se mai spunea ca atingerea ramurilor sale este binefacatoare pentru cei bolnavi, dar nu trebuie sa dormi sub soc, mai ales daca este inflorit, pentru ca „cei din vant” te pot imbolnavi, suparati ca le-ai incalcat teritoriul.
In Anglia si in Scandinavia, era considerata o mare greseala sa tai un soc, mai ales daca era batran, pentru ca in ramurile sale si-ar avea salas tot felul de duhuri ale naturii, care cand se intorc pe inserat acasa si isi gasesc locuinta distrusa, se razbuna teribil pe faptas.
Nenumarate mituri si legende exista despre soc din Orientul Mijlociu si pana in nordul Europei si al Africii, limitele imensului sau areal.

CUM SUNT FOLOSITE FLORILE DE SOC?
Florile de soc, atat de apreciate in medicina naturista, pot fi consumate sub mai multe forme, cum ar fi: infuzie, decoct sau socata.
Infuzia din flori de soc se prepara ca o infuzie de plante obisnuita. La o cana de 250ml de apa se pune o lingura de flori se soc. Apa trebuie sa fie la temperatura de 100°C , iar infuzia poate dura pana la 5-6 minute. Cand ceaiul se mai raceste se poate indulci cu miere sau zahar, dupa preferinte.
Decoctul se prepara astfel: se pun 2 lingurite de flori de soc la 250ml de apa si se lasa la fiert timp de 10 minute.
Pentru socata avem nevoie de :
- 24 flori de soc
- 4 cesti de zahar alb
- 1.5 L de apa fiarta
- ½ cana suc proaspat de lamaie
- 60g sare de lamaie
Se toarna apa clocotita peste toate ingredientele si se lasa la cald 24 de ore, amestecand ocazional. Se strecoara apoi sucul intr-un bol mare, se toarna lichidul in sticle si se pastreaza socata la frigider.