MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?
Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.
Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.
CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...
Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).
Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...
Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.
Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.
Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.
Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.
Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.
Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..
Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...
Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.
Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...
ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila
Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.
Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...
Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare
Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.
Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.
Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.
Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste
Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.
CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase
Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!
Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...
Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.
CEAI DE VERBINA - BENEFICII, PROPRIETATI, PREPARARE
Verbina, denumita si "iarba sacra" de catre persani, egipteni si romani, este una din cele mai vechi plante medicinale si magice, avand "state de serviciu", datand de acum nu mai putin de 5000 de ani. O gasim ca atare la vechii azteci si la daci, la druizi si la chinezi, la vracii din arhipelagurile din Pacific si la medicii din Roma sau Grecia antica, la pieile rosii din America de Nord si la persani sau la egipteni. Pe o intindere uriasa in timp si in spatiu, gasim aceasta enigmatica verbina, pretuita atat de medici, cat si de magicieni.
Este o planta enigmatica, venita parca de nicaieri, pentru ca nu i s-a putut determina zona de origine, si care s-a raspandit pe toate continentele lumii, in locurile cu clima temperata si subtropicala.
Ca sa aiba eficienta maxima, verbina se culege numai in noptile de sarbatoare, de Inaltare sau Ispas, de Sanziene si de Sfantul Petru si Pavel. In antichitate, romanii isi impodobeau cu ea templele si o foloseau in ritualurile pentru dragoste. Ca sa fie de leac, indiferent de scopul cu care este folosita, verbina trebuie scoasa din pamant numai cu un obiect de argint. In popor, se crede ca, daca culegi aceasta planta inainte de asfintitul soarelui, tot anul care urmeaza nu mai ai dureri de cap.
UNDE CRESTE SI CUM O RECOLTAM?
Este o planta ruderala ierboasa sau, mai simplu spus, o buruiana care creste pe locuri virane si prin preajma locuintelor. Denumirea sa stiintifica este Verbena officinalis, ultimul cuvant din aceasta denumire atestand faptul ca este "oficinala" sau, altfel spus, ca are proprietati medicinale confirmate. Este iubitoare de lumina, ii plac atat locurile umede, cat si cele uscate, crescand de la campie si pana la 1500 de metri altitudine. Ajunge pana la un metru inaltime, are flori liliachii si frunzele de pe tulpina florifera sunt inguste si zimtate. In pamant, dezvolta o radacina puternica, in care toamna isi depoziteaza substantele de rezerva, radacina din care in fiecare an planta rasare din nou. Se culege acum, in iulie-august, cand este inflorita si cand are maximul calitatilor terapeutice.
Cel mai adesea, o gasim in preajma satelor si a locuintelor, acolo unde pamantul este ingrasat cu gunoaie si unde ea vegeteaza excelent. De la verbina se culege partea aeriana, adica tulpina cu tot cu frunze si flori, care se recolteaza prin taiere, fara a smulge radacina, din care vor iesi ulterior alte tulpini. Dupa recoltare, se intind tulpinile de verbina la uscat, in strat subtire, intr-un loc bine aerisit si lipsit de umiditate. Atunci cand s-au uscat, tulpinile se rup cu un pocnet sec (cand sunt indoite), semn ca poate fi pusa la pastrat in pungi de hartie sau in saculeti de panza.

VERBINA - MOD DE UTILIZARE:
- Tinctura - Se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de verbina, peste care se adauga doua cani (500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa sa macereze vreme de doua saptamani intr-un loc calduros, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza din acest remediu, de patru ori pe zi, cate 50 de picaturi diluate in putina apa.
- Pulberea - Se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de verbina se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani (deoarece uleiurile sale volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi cate o lingurita rasa de pulbere deverbina, pe stomacul gol.
- Infuzia combinata - Se pun 3-4 linguri de verbina maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi).
- Baia terapeutica - Medicina populara, mai ales, recomanda baile complete cu un extract de verbina obtinut astfel: doua maini de planta se pun la macerat in doi litri de apa la temperatura camerei vreme de opt-zece ore (de dimineata pana dupa-amiaza). Dupa trecerea acestui interval de timp, preparatul se strecoara, maceratul rezultat punandu-se deoparte, in timp ce planta ramasa se pune in alti doi litri de apa clocotita si se lasa sa stea acoperita pana se raceste, dupa care se filtreaza. In final se combina cele doua preparate (maceratul si infuzia racita), ce se vor pune in apa de baie, care va fi la o temperatura de 39-40 de grade Celsius. Baia dureaza 10-30 de minute, dupa care pacientul se va usca putin prin tamponare cu prosopul si va ramane sa se odihneasca la loc foarte calduros, vreme de jumatate de ora.
- Cataplasme cu verbina - Verbina este recomandata mai ales in bolile care tin de sistemul nervos si de psihic. Planta are efect calmant, alina durerea, reduce tensiunea psihica si diferitele tulburari de tip depresiv, dar si previne astfel de tulburari.
CEAI DE VERBINA - BENEFICII
Asa cum vom vedea, jumatate din bolile pe care aceasta planta le trateaza tin de sistemul nervos si de psihic, domeniu in care verbina are proprietati de-a dreptul miraculoase. Ea nu doar calmeaza si alina durerea, reduce tensiunea psihica si diferitele tulburari de tip depresiv, ci joaca si un adevarat rol de protectie, preintampinand tulburarile la acest nivel. Dar sa cunoastem in continuare amanuntit utilizarile medicinale ale acestei plante, pe buna dreptate considerata magica:
1. Depresie, tulburari depresiv-anxioase - se administreaza extractul hidroalcoolic de verbina, cate 3-4 lingurite pe zi. Tratamentul dureaza 2-3 luni si are efecte tonice psihice puternice, indepartand starile de tristete fara motiv aparent, favorizand aparitia calmului, ajutand la refacerea psihica rapida. Tratamentul cu aceasta planta este foarte bine dublat de psihoterapie, verbina creand o stare de bine in care psihologul poate actiona mult mai usor, iar efectele terapiei sale sunt amplificate.
2. Migrene care apar pe fond de stres, de suprasolicitare nervoasa - se bea zilnic un litru de infuzie combinata, in cure de minimum 10 zile. Inca nu este clar determinat mecanismul neurochimic prin care se produce acest fenomen, dar verbina are, administrata in doze medii, proprietati sedative certe, inlaturand pe moment durerea, diminuand excitabilitatea si favorizand relaxarea.
3. Alzheimer, tulburari neurologice specifice varstei a treia - cercetari de ultima ora facute de neurologii de la Universitatea din Hong Kong arata ca verbina este printre foarte putinele remedii cu actiune neuroprotectoare. Cu alte cuvinte, aceasta planta impiedica degradarea celulelor sistemului nervos odata cu varsta, actionand favorabil mai ales asupra creierului si asupra maduvei spinarii. Studii laborioase arata ca extractul de verbina stopeaza actiunea unor substante toxice din organism care ataca celulele nervoase, impiedicand astfel aparitia unor boli cum ar fi Alzheimerul. Astfel au fost confirmate rezultatele obtinute in practica in tratarea cu verbina a tulburarilor de memorie si de rationament, a labilitatii psihice, a altor tulburari neurologice care apar la cei in varsta. Verbina se administreaza sub forma de extract hidroalcoolic, cate 4 lingurite pe zi, in cure de 49 de zile, cu doua saptamani de pauza. Este foarte eficienta combinarea sa cu rozmarinul si cu tratamentul cu polen de albine.
4. Astenie psihica si fizica - se administreaza o doza unica de verbina, de doua lingurite, dimineata. Daca in doze medii verbina este un sedativ bland, in doze ceva mai mari aceasta planta devine un puternic stimulent. Luata dimineata, pe stomacul gol, ea favorizeaza activitatea cerebrala, mareste tonusul psihic si fizic, fiind un remediu puternic impotriva asteniei provenind din diverse cauze. Medicii romani o administrau inca de acum 2000 de ani in aceasta tulburare, mentionand ca ea este eficienta inclusiv contra asteniei sexuale, fiind creditata si cu proprietati afrodiziace.
5. Insomnie - seara, cu jumatate de ora inainte de culcare, se ia o lingurita de extract hidroalcoolic de verbina. Ca somnifer, verbina s-a dovedit un remediu selectiv, adica se potriveste doar anumitor persoane, asupra carora are un efect excelent, in timp ce altii raman practic indiferenti la administrarea sa. In orice caz, daca adormiti greu noaptea sau va treziti foarte usor, merita sa incercati acest remediu pe baza de verbina, al carui efect este foarte posibil sa "prinda" in cazul dvs.

6. Anxietate (stari de teama fara motiv aparent), atacuri de panica - se administreaza de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, cate o lingurita din combinatia de pulberi de verbina si de rozmarin. Acest amestec are proprietati psihostabilizante, diminuand fluctuatiile emotionale si impiedicand gradat aparitia unor emotii paroxistice de genul fricii intense, panicii etc.
7. Tulburari care preced sau insotesc menstrele - in medicina traditionala asiatica verbina este considerata printre cele mai puternice remedii contra durerilor de sani si de ovare, contra starilor de nervozitate, contra durerilor de cap specifice sindromului premenstrual. Luata in timpul menstrelor, verbina diminueaza crampele abdominale, reduce durerile de ovare si atenueaza starile emotionale negative. Se ia sub forma de extract hidroalcoolic, de trei-patru ori pe zi, cate o lingurita. In cazul hemoragiilor uterine puternice, se ia sub forma de infuzie combinata, cate un litru pe zi.
8. Lactatie insuficienta - verbina stimuleaza producerea in organism a prolactinei, hormon care declanseaza si mentine lactatia la femeile care alapteaza. Se administreaza sub forma de infuzie combinata, cate un litru pe zi, sau sub forma de extract hidroalcoolic (tinctura), 4 lingurite pe zi.
9. Crampe abdominale, enterita, colita - ca remediu de prim ajutor se administreaza infuzia fierbinte de verbina, obtinuta prin oparirea unei lingurite de planta cu o cana de apa clocotita - are efecte antispastice digestive si calmante puternice. Ulterior, se continua tratamentul cu pulbere, cate o lingurita pe zi.
10. Hepatita, icter - se face un tratament de o luna cu infuzie combinata de verbina, cate 2-3 cani pe zi. Are efecte tonice si drenoare hepatice, stimuleaza apetitul alimentar la persoanele care au pierdut mult in greutate din cauza bolii.
11. Dureri de cap - se face o infuzie combinata concentrata, din 4 lingurite la cana, cu care se umezeste o bucata de tifon ce se pune in jurul capului si pe ceafa. Se ia intern cate o lingura la jumatate de ora din aceasta infuzie combinata concentrata.
12. Tulburari de somn - se fac cu o ora inainte de culcare bai complete cu infuzie combinata de verbina. Se spunea in trecut despre baia cu verbina ca este un adevarat purificator pentru suflet, inlaturand emotiile negative, favorizand un somn profund si regenerant.
13. Eczeme, dermatite diverse - se pune pe locul afectat o cataplasma cu verbina obtinuta in modul anterior prezentat. Are efecte antiinflamatoare, calmante, accelereaza vindecarea.
14. Regenerearea parului - Pentru ca parul sa se regenereze in locurile de unde a cazut, se spala zona respectiva cu o infuzie combinata de verbina, obtinuta din patru lingurite de planta maruntita la o cana de apa. Ultimul clatit se face cu infuzie combinata de verbina, pentru ca parul sa se indeseasca si pentru ca firul sa devina puternic si rezistent.
15. Reduce efectele reumatismului - Verbina calmeaza durerile cauzate de reumatism si lumbago. Toaca doi pumni de verbina si pune planta la fiert 10 minute in 250 ml de otet de vin. Pune preparatul, pe cat de cald posibil, pe partea dureroasa timp de 15 minute, seara.
16. Ajuta digestia - Verbina calmeaza indigestia, balonarile, flatulenta si stimuleaza functia hepatica. Ea este eficienta si in caz de greata sau de voma. Nu folosi insa verbina in exces, caci efectul poate fi invers, ea poate provoca voma. Infuzeaza un plic de ceai timp de 5 minute. Bea doua cesti pe zi, dupa mesele principale. Pune doua picaturi de ulei esential de verbina intr-o lingura de ulei de masline sau de miere. Ia preparatul dupa masa sau dimineata pe stomacul gol.
17. Verbina pentru piele crapata si degeraturi - Verbina este o planta calmanta, relaxanta si catrizanta. Ea este indicata pentru tratarea pielii crapate si degerate si a iritatiilor. Pune o mana de verbina in 150 ml de apa fierbinte. Lasa la infuzat 10 minute, apoi imbiba o fasa sau o compresa in infuzie si aplica pe pielea afectata de 2-3 ori pe zi.
18. Verbina pentru respiratie urat mirositoare - Soiul de verbina frumos mirositoare se mai numeste si lamaita si poate indeparta respiratia urat mirositoare. Pune o picatura de ulei esential de Lippia citriodora pe un cub de zahar, pe care il vei lasa sa se topeasca in gura.
19. Verbina pentru gripa - Verbina intareste sistemul imunitar, scade febra si inflamatia gatului. Daca ai febra, infuzeaza 1,5 g de verbina uscata intr-o cana de apa. Bea cate doua cani pe zi, timp de o saptamana.
20. Verbina pentru stres - Pentru a lupta cu stresul poti face o cura cu verbina sau o poti folosi in momentele critice. In cura, bea cate doua cani de infuzie de verbina pe zi, timp de 10 zile. Infuzia se face din 2-3 linguri de planta uscata la un litru de apa. Poti folosi si ulei esential de Lippia citriodora diluat in ulei vegetal de alune de padure. Maseaza coloana vertebrala si plexul solar de doua, trei ori pe zi.
CEAI DE VERBINA - CONTRAINDICATII
Verbina este contraindicata femeilor insarcinate, deoarece provoaca adesea contractii uterine (in trecut era administrata pentru a accelera nasterile).
Administrata in doze mari, verbina provoaca voma. Verbina, mai ales cea cu flori a caror nuanta bate spre albastru, va fi administrata cu prudenta cardiacilor cu antecedente grave.
CEAI DE VERBINA - PREPARARE
Pentru fiecare cana de 250ml se pune aproximativ 1 masura de infuzie, in apa la 90-100℃ si se lasa la infuzat 6-8 minute. Se poate indulci dupa gust cu miere sau zahar, dar doar dupa ce infuzia s-a mai racit. Pentru a diversifica gustul infuziei, dar a ne bucura in continuare de aceleasi efecte, v-am pregatit o gama intreaga de retetare care sa se potriveasca gustului fiecaruia.



