MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


CEAI DE SUNATOARE : BENEFICII, PROPRIETATI MIRACULOASE SI CONTRAINDICATII
Sunatoarea, cunoscuta si sub denumirea stiintifica “Hypericum perforatum” este o planta erbacee raspandita pe pasuni, prin gradini sau la marginea drumurilor, intalnindu-se din zona de campie pana la cea subalpina, dar mai ales in zona deluroasa. Sunatoarea face parte din familia hipericaceelor, dezvoltandu-se ca o planta perena ce poate ajunge chiar si la un metru inaltime, dimensiunea ei obisnuita fiind, insa, de 20 – 30 cm. Tulpina este lemnificata sau selemnifica destul de repede in procesul de vegetatie. Frunzele, micute, au forme diferite, cele mai multe fiind ovale.
In scop terapeutic se folosesc partile aeriene ale plantei inflorite. Tulpina de sunătoare este dreaptă și lemnoasă în partea inferioară, atingând înălțimi de până la 100 de cm. Frunzele au forma ovala, iar florile au o culoare galbena superba fiind grupate in mai multe inflorescente. Aceasta planta se recolteaza in lunile iunie-august, in zilele cu soare, la amiaza si se lasa la uscat la loc umbrit, datorita faptului ca lumina soarelui le inroseste.
- CEAI DE SUNATOARE
- PROPRIETATI
- SUBSTANTE ACTIVE DIN COMPOZITIA PLANTEI
- BENEFICIILE CEAIULUI DE SUNATOARE
- PRINCIPALE AFECTIUNI CE POT FI TRATATE CU SUNATOARE
- PREPARARE
- CONTRAINDICATII
- IN SARCINA
- PENTRU COPII
Sunatoarea este una dintre cele mai cunoscute plante folosite in fitoterapia din intreaga lume. In Grecia antica era folosita in lupta cu febra, la curatarea ranilor si la tratarea arsurilor superficiale. In zilele noastre oamenii de stiinta au descoperit ca sunatoarea are chiar si proprietati antivirale si antibacteriene. Reputatia sunatoarei ca medicament este, in momentul acesta, probabil cea mai solida, ea fiind cea mai bine documentata din punct de vedere stiintific, dintre toate plantele medicinale.
Sunatoarea este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale terapeutice foarte importante. Recent, cercetatorii au mai descoperit unele intrebuintari si efecte benefice asupra organismului, insa efectele sale sunt cunoscute din stramosi. Fitoterapeutii recomanda o cura cu ceai de sunatoare pentru a trata afectiuni ale sistemului nervos, digestiv si de asemenea ale inimii, fierii, si ficatului. Stramosii nostri foloseau aceasta planta pentru proprietatile sale afrodisiace, mai ales asupra barbatilor si de asemenea pentru a aduce linistea sufleteasca si un somn placut si relaxant celui care o consuma. Pana si vechii egipteni foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale vindecatoare ale afectiunilor cardiovasculare si biliare.
CEAI DE SUNATOARE : PROPRIETATI SI SUBSTANTE ACTIVE
Sunatoarea este o farmacie in sine, datorita compusilor sai foarte importanti. Au fost identificati peste 15 compusi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, rutina, galactoza, hiperina, hipericina, uleiul volatil. Preparatele pe baza de sunatoare au foarte multe intrebuintari, atat in medicina cat si in cosmetica. Sunatoareacontine ca ingredienti activi hipericina, pseudohipericina, flavonoide, taninuri si uleiuri volatile.
Are in principal actiune antiseptica si astringenta, de aceea este folosita in rani usoare, superificiale, in arsuri sau gingivite. Sunatoarea este si antiinflamatoare si colagoga (favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , de aceea este potrivita in afectiuni ale ficatului sau tubului digestiv. Impiedica degenerarea celulei hepatice si calmeaza durerile de stomac. Sunatoarea este o planta antivirala puternica, actionand direct asupra germenilor patogeni. Infuzia de sunatoare este foarte benefica, drenand ficatul si ajutand la regenerarea sa. Mai multe studii arata ca unele substante active din sunatoare (hipericina si hiperforina in special) ataca virusii care produc hepatita de tip B si C.

PROPRIETATILE CEAIULUI DE SUNATOARE
Consumata inca din Antichitate pentru beneficiile pe care le aduce organismului, sunatoarea este si astazi una dintre cele mai apreciate plante. Printre proprietatile acestei plante minune se numara:
- Proprietati antiseptice.
- Proprietati sedative.
- Proprietati antiimflamatoare.
- Proprietati remineralizante.
- Proprietati cicatrizante.
- Proprietati astringente.
SUBSTANTE ACTIVE DIN COMPOZITIA PLANTEI
Printre substantele active ce se regasesc in compozitia plantei de sunatoare si ne sunt atat de benefice, se numara:
- Colina
- Hipericina
- Saponinele
- Uleiul volatil
- Acidul valerianic
- Flavonoidele
- Taninurile
BENEFICIILE CEAIULUI DE SUNATOARE
1. Ceaiul de sunatoare lupta impotriva stresului si trateaza insomnia.
Sunatoarea este folosita de mii de ani ca si antidepresiv natural, cu reale calitati in vindecarea bolilor nervoase, a starilor de depresie, indispozitie si pesimism. Ceaiul de sunatoare are efect relaxant asupra psihicului, reduce anxietatea, stresul si combate insomnia, baut seara inainte de culcare face somnul linistit si odihnitor. El combate depresia, este eficient in perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune si un tonus pozitiv.
2. Trateaza durerile de burta durerile si imbunatateste tranzitul intestinal.
Ceaiul de sunatoare ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, stimularea producerii si eliminarii de bila, sustinerea functiilor hepatice, reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendintei de evacuare rapida a scaunului.
Ceaiul de sunatoare ajuta ficatul sa elimine toxinele din corp si stimuleaza tranzitul intestinal. Daca ai dureri de burta ia o lingura pe stomacul gol, dimineata si seara. Pentru tratament de lunga durata bea zilnic, timp de cel putin o luna, o ceasca calda de ceai de sunatoare.
3. Invinge depresia si anxietatea.
Numeroase studii au demonstrat ca ceaiul de sunatoare este la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mult mai putine reactii adverse decat acestea. Insa, trebuie tinut cont ca cercetarile au avut loc pe esantioane reduse si in cazuri de depresie in forme usoare, prin urmare, ceaiul de sunatoare nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist.
Ceaiul de sunatoare este un remediu traditional pentru depresie, stari febrile, dezinfectarea ranilor si cicatrizarea arsurilor minore iar cercetari recente au scos la iveala ca beneficiile acestei plante sunt datorate proprietatilor antivirale si antibacteriene, precum si activitatii la nivel cerebral, care ajuta la eliminarea de serotonina, asa-numitul hormon al fericirii.
4. Ceaiul de sunatoare poate ameliora functionarea bilei.
Consumat frecvent, ceaiul de sunatoare poate ameliora functionarea bilei, fiind recomandat in special in prevenirea dischineziei biliare si a colecistitei. In plus, sunatoarea sprijina circulatia sanguina si ajuta la eliminarea retentiei de apa, favorizand in acest fel si scaderea in greutate.
5. Poate ameliora durerile de urechi cauzate de otita.
Ceaiul de sunatoare ar putea ameliora durerile de urechi cauzate de otita, o afectiune cauzata de o infectie. Intr-un studiu realizat pe 100 de copii, o combinatie de plante formata din sunatoare, usturoi si galbenele a dat rezultate in ameliorarea durerilor si grabirea vindecarii infectiei.
6. Benefic pentru piele.
Ceaiul de sunatoare este benefic si pentru piele. Aplicat sub forma de comprese, ceaiul de sunatoare este indicat pentru tenul iritat, uscat, ridat. De asemenea, este un remediu excelent si pentru micile taieturi sau arsuri la nivelul pielii, favorizand cicatrizarea acestora.

CARE SUNT PRINCIPALELE AFECTIUNI CE POT FI TRATATE FOLOSIND CEAIUL DE SUNATOARE?
- Afectiuni ale sistemului nervos.
Tratamentele cu preparate de sunatoare (infuzie si tinctura) sunt eficiente in bolile sistemului nervos, datorita efectului antidepresiv si sedativ produs de hiperforina, o substanta prezenta in compozitia plantei. Cura cu infuzie (cate doua cani pe zi, consumate intr-un interval de doua-trei luni) actioneaza excelent asupra persoanelor cu stari depresive. De asemenea, tinctura de sunatoare combate astenia, depresia, insomnia si somnul agitat. Se iau cate 15 picaturi pe zi, diluate in ceai sau in apa, in trei transe. Cura cu tinctura de sunatoare dureaza minimum 21 de zile.
- Afectiuni ale sistemului digestiv.
Efectele antiseptice, antiinflamatoare si astringente ale curei cu infuzie si cu tinctura de sunatoare se constata in cazul afectiunilor hepatice (hepatit cronica si acuta, ciroza, ascita, degenerarea celulei hepatice, dischinezie biliara). Se iau cate 10 picaturi de trei ori pe zi, timp de trei saptamani. Sunatoarea mai combate gastritele hiperacide, ulcerul gastric si duodenal, crampele stomacale, viermii intestinali si lipsa poftei de mancare. In astfel de afectiuni se recomanda cate trei ceaiuri pe zi sub forma de infuzie combinata de sunatoare. Terapia cu sunatoare s-a dovedit extrem de eficienta in afectiunile cardiovasculare (hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca si circulatorie), dar si in artrita obliterant, in varice si in ulcere varicoase. Se bea cate o jumatate de cana de trei ori pe zi, timp de o luna.
- Afectiuni pulmonare.
Cura cu infuzie de sunatoare poate trata cu succes astmul bronsic, bronsitele acute, tusea, racelile puternice.
- Afectiuni bucale.
Inflamatiile gatului, gingiilor si ganglionilor pot fi tratate cu ajutorul infuziei de sunatoare, fie bauta ca atare, fie sub forma de gargara sau comprese. Asadar, gargara cu infuzie de sunatoare trateaza eficient abcesele dentare, aftele, ranile, etc.
- Afectiuni ale pielii.
Ranile deschise, ranile purulente, plagile provocate de taieturi, eczemele, acneea furunculele, intepaturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul fie a infuziei de sunatoare fie a uleiului de sunatoare. Afectiunile pielii mai pot fi tratate si cu ajutorul unguentului din flori de sunatoare ce poate fi gasit in farmacii naturiste sau preparat acasa. Sunatoarea combate senzatia de durere, de usturime si de mancarime, calmand suferintele la nivelul pielii si vindecand arsurile. De asemenea, uleiul de sunatoare aplicat pe piele poate vindeca alergiile, arsurile, iritatiile si eczemele.

CUM SE PREPARA CEAIUL DE SUNATOARE?
Ceaiul din flori de sunatoare se prepara ca o infuzie de plante obisnuita. La o cana de 250ml de apa se pune o lingura de flori se sunatoare. Apa trebuie sa fie la temperatura de 100°C , iar infuzia poate dura pana la 5-6 minute. Cand ceaiul se mai raceste se poate indulci cu miere sau zahar, dupa preferinte.
CEAI DE SUNATOARE – CONTRAINDICATII
Efectele adverse ale curei cu sunAtoare sunt fotosensibilitatea, arsurile pe piele, durerile de cap, ameTeli, uscaciunea gurii, tulburari gastro-intestinale, tulburari de concentrare, etc. Se recomanda sa nu se consume produse de sunatoare de catre femeile insarcinate sau care alapteaza.
Se recomanda ca persoanele cu ten deschis sa evite expunerea la soare sau alte surse de radiatii ultraviolete in timpul tratamentului cu sunatoare, deoarece poate cauza fotosensibilitate. De asemenea, trebuie evitate bauturile alcoolice. Nu luati ceai de sunatoare impreuna cu: tirozina, narcotice, amfetamine sau antiinflamatoare nesteroidiene, loperamida, digoxina, contraceptive orale, medicamente pentru astm sau medicamente antihipertensive. Tratamentul cu sunatoare nu trebuie sa fie luat in paralel cu medicamentele antidepresive.
POT CONSUMA CEAI DE SUNATOARE IN SARCINA?
Ceaiurile din plante nu sunt intotdeauna benefice pentru o femeie insarcinata, de aceea unele ceaiuri sunt interzise in sarcina. Anumite plante trebuie evitate in timpul sarcinii si chiar al alaptarii intrucat pot face rau mamei si fatului, mai ales in concentratii mari ca in cazul prepararii unui ceai. Ceaiul de sunatoare se recomanda a se consuma cu moderatie in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, dar nu inainte de a consulta inainte un medic specialist.
COPIII POT CONSUMA CEAI DE SUNATOARE?
Sunatoarea nu este recomandata copiilor sub 6 ani, iar pentru copiii de 6-12 ani, doza trebuie sa fie adaptata de la caz la caz de catre medic.
