MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


10 LUCRURI SURPRINZATOARE PE CARE NU LE STIAI DESPRE CEAIUL VERDE MATCHA
Un adevarat simbol in cultura si traditia Japoneza, ceaiul Matcha inseamna Puritate (sei), Armonie (wa), Respect (kei) si, nu in ultimul rand, Liniste (jaku)...
Ceaiul verde Matcha este unul dintre cele mai cunoscute si vechi ceaiuri produse in Japonia. Este un ceai verde pudra, folosit de regula in ceremonia ceaiului. Conexiunea simbolica intre Matcha si echilibrul mental si emotional se spune ca ofera bautorului satisfactie deplina pentru toate cele 5 simturi.
1. Matcha a fost "imbunatatita" accidental.
Matcha a fost adusa din China in Japonia, la sfarsitul secolului al XII-lea. Cu toate acestea, la acel moment, Matcha a fost pur si simplu preparata prin prajirea si pulverizarea frunzelor de ceai. Odata cu descoperirea si dezvoltarea metodei de cultivare "la umbra", Matcha a fost rafinata pentru a avea un gust mai bogat si o culoare verde profunda. Aceasta descoperire a avut loc in timpul unei ierni dure, cand fermierii de ceai au decis sa-si acopere plantele de ceai cu trestie si paie, pentru a preveni deteriorarea inghetului chiar inainte de recoltare. Si-au dat seama ca umbrirea a facut ca plantele s compenseze lipsa luminii solare, producand mai multa clorofila in lastarii noi, pentru a ajuta la facilitarea fotosintezei, sporind astfel coninutul de aminoacizi al noilor muguri de ceai. Acesti muguri tineri sunt ulterior culesi si prelucrati in Matcha cu gustul mai bogat, asa cum il stim in zilele noastre.
2. Este singurul ceai "suspendat" din lume.
Una dintre caracteristicile cheie ale ceaiului Matcha care il face unic este faptul ca acest ceai este consumat sub forma de pulbere, batut in apa calda. Avand in vedere ca Matcha nu este solubila, pur si simplu se suspenda in apa si este menita sa fie consumata imediat dupa preparare inainte ca ceaiul sa se aseze in partea de jos a cupei. Acest lucru face ca Matcha sa fie singurul ceai cu suspensie din lume.
3. Ceaiul Matcha = meditatie in stare lichida.Pornind ca un ceai de meditatie consumat de catre călugarii budisti Zen, Matcha este cunoscut ca un stimulent calmant. Matcha are aproximativ o treime cantitatea de cofeina in comparatie cu o cana obisnuita de cafea. Cu toate acestea, spre deosebire de efectele nervoase produse de cafea, Matcha va ofera o stare de euforie calmanta - o senzatie de alerta mentala si relaxare profunda similara cu efectul meditatiei. Din acest motiv, Matcha este uneori mentionata ca meditatie lichida si a fost folosita de calugarii budisti Zen pentru a ajuta la concentrarea in timpul sedintelor lungi de meditatie. In prezent, multe persoane beau si Matcha inainte de o sesiune de yoga sau meditatie.
4. Razboinicii Samurai beau Matcha inaintea luptelor.
Samuraii au invatat arta frumoasa a prepararii Matcha de la calugarii budisti Zen in secolul al XIII-lea. Au aflat ca bautul ceaiului Matcha ii poate restabili fizic si ii poate pregati mental pentru lupta. Bazandu-se pe codul lor strict de conduita, au dezvoltat un cadru elaborat numit wabi care detaliaza modul de preparare si consumare a Matcha. De-a lungul secolelor, aceasta filozofie a dat nastere ceremoniei japoneze a ceaiului cu care suntem familiarizati astazi. Prezentam acest ceai uimitor in reverenta modului lor nobil de viata.
5. Matcha - elixirul vietii.
Pe langa contextul cultural, Matcha este in mod natural sanatos. S-a demonstrat ca polifenolii catechinilor din Matcha - sau antioxidantii compusi - ne ajuta sa ne protejam impotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare, a reducerii colesterolului si a tensiunii arteriale. De asemenea, Matcha ajuta la arderea grasimilor, la cresterea metabolismului si la promovarea pierderii in greutate. In ceea ce priveste nivelul de antioxidanti, Matcha contine de 137 ori mai mult decat cantitatea de antioxidanti gasiti intr-o ceasca de ceai verde obisnuit. Mai presus de toate - este 100% natural.
6. Alegeti intotdeauna o Matcha de culoare verde - albastrui.
Nuanta verde de Matcha este de obicei un semn de poveste al calitatii sale. Matcha de calitate superioara va avea o nuanta verde albastrui, in timp ce in Matcha de calitate inferioara o nuanta galben-maronie este mai frecventa. In Japonia, se foloseste o regula simpla pentru a clasifica culoarea Matcha in cea verde a pinului (verde inchis, albastrui) sau verde bambus (mai deschis, verde-galben), verdele din pin fiind superior. Aceasta distinctie rezulta din faptul ca doar cea mai inalta si cea mai tanara pereche de frunze de pe tulpina de ceai sunt alese pentru a produce Matcha premium printr-o metoda numita Niyou Tsumi (culegerea a doua frunze), ceea ce face ca acesta sa fie de culoare verde electric.
7. Aroma "Oika"
O alta caracteristica cheie a Matcha de grad superior este parfumul Oika (覆 い 香) sau aroma caracteristica racoritoare, verzuie a ceaiului verde cultivat in umbra. Aroma Oika de Matcha fina este captivanta, invitand bautorul sa exploreze in continuare degustand-o. Se spune ca acest parfum este prezent doar in Ceaiul verde Gyukuro si Matcha de inalta calitate - singurele doua tipuri de ceai verde japonez care sunt cultivate sub umbra.
8. Gustul "Umami"Matcha de grad superior este marcata de celebrul gust umami (う ま 味). Umami este numit uneori misterioasa a 5-a aroma (alaturi de dulce, acru, amar si sarat), sinonim cu un gust dulce-savuros, mirositor. Este concentratia ridicata de teanina, glutamat si compuși legati de iononi din carotenoizi (pigmenti organici ajutati la fotosinteza), care se gasesc in lastarii tineri din arborii de ceai crescuti in umbra, care sunt responsabili pentru acest gust umami in Matcha de inalta calitate.
9.Matcha este extrem de sensibila la aer, lumina, caldura si umezeala.
Dupa cum probabil stiti deja, ceaiurile verzi sunt caracterizate prin oxidare minima si raman cel mai aproape de starea lor pre-culegere (asa cum o demonstreaza verdeata). Dupa smulgere, acestea sunt rapid de-enzimate prin aburire pentru a preveni oxidarea ulterioara (oxidarea ulterioara ii confera ceaiului o culoare maronie intr-o maniera similara cu modul in care un mar feliat devine maro dupa ce a fost expus la aer). Cand oxidarea este permisa sa-si desfasoare cursul, frunzele de ceai vor incepe sa sufere o transformare completa si sa prezinte un profil complet de aroma si gust. Datorita dimensiunii sale mici a particulelor si, prin urmare, a suprafetei mari, Matcha este in special sensibila la efectele oxidarii, care poate aparea ca urmare a expunerii la aer, lumina solara, umiditate si caldura (oxidarea are loc cel mai bine între 27-30 ° C) . Prin urmare, evitati intotdeauna Matcha care vine in ambalaje transparente sau nonetanse. Dupa deschidere, Matcha trebuie pastrata intotdeauna intr-un loc rece si uscat, departe de umiditate, lumina soarelui si mirosurile puternice.
10. Temperatura apei ii poate afecta gustul si consistenta.
Cele trei elemente cheie care constituie profilul aromei Matcha sunt teanina (gust dulce, dulce), catechina (gust astringent) si cofeina (gust usor amar). Deoarece aceste elemente sunt extrase la temperaturi diferite, profilul aromatic al Matcha poate fi calibrat prin ajustarea temperaturii de fierbere a apei. In timp ce teanina este extrasa la fel de bine la temperaturi scazute si ridicate, catechinul este extras cel mai bine la 75 ° C si cofeina la temperaturi ridicate. Astfel, dacă doriti o aroma mai moale, mai dulce, ar trebui sa se utilizeze apa de temperatura mai mica (sub 65 ° C), deoarece se extrage mai multa teanina in timp ce se extrage mai putin catechinina si cafeina. In plus, apa moale (apa care contine mai putine minerale) este recomandata pentru prepararea Matcha, deoarece anumite minerale care se gasesc in apa tare pot strica elementele aromate delicate ale ceaiului. De asemenea, va recomandam sa clorurati apa de la robinet prin fierberea mai intai timp de mai mult de doua minute, apoi lasand-o sa se raceasca la aproximativ 70 ° C inainte de a prepara Matcha.