Prin creearea unui cont vei putea face cumparaturile mai rapid, vei fi la curent cu statusurile comenzilor tale, si vei tine evidenta comenzilor efectuate de tine.
Creaza cont nou
Originea exacta a unuia dintre celemai iubite condimente pe care le asociem sarbatorilor de iarna este subiect de dezbatere de mult timp intre China si Sri Lanka (fosta Ceylon), insa nu exista nici o indoiala in legatura cu savoarea sa deosebita. Foarte subtil picanta, dulceaga, rafinata, scortisoara si-a gasit imediat un loc de cinste in bucataria mondiala, fiind un condiment comun atat in mancaruri, dar mai ales in dulciuri.
Numele stiintific al familiei, cassia, deriva de la un verb latin, imprumutat din ebraica, care se traduce aproximativ ca "sa culegi coaja" si face referire la faptul ca scortisoara este de fapt coaja a cateva specii de copaci. Este cunoscuta si apreciata inca din antichitate, cand era atat de pretuita incat se oferea ca tribut sau cadou regilor si imparatilor. Foarte bogata in vitamina K, calciu si fier, scortisoara este insa apreciata mai ales pentru gustul sau deosebit si iubita atat de cei mici, cat si de cei mari, datorita includerii intr-o multitudine de cocktail-uri. Grecii consuma un tip de brandy cu scortisoara cunoscut ca "liqueur de scortisoara", o specialitate locala foarte apreciata. Bineinteles ca nu putea sa lipseasca din retetele de ciocolata, turta dulce sau traditionala placinta cu mere, dar scortisoara mai este folosita si in retete cu carne de pasare sau miel si in anumite zone chiar pentru muraturi.
Scortisoara se comercializeaza sub forma de batoane intregi.
Temperatura
Dozaj
Timp Infuzare
100℃
1 baton/0.5L
10 minute
Preparare: pentru aproximativ jumatate de litru de apa se pune un baton de scortisoara, apa la 100℃ si se lasa la infuzat 10 minute.