Rooibosul, cunoscut si sub denumirea de ,,ceai rosu african" este un arbust originar din Africa de Sud. Traditional, localnicii se urcau in munti unde taiau frunzele fine sub forma de ac ale plantei salbatice Rooibos. Acestea erau apoi impachetate in saci si carate de-a lungul pantelor abrupte pe spatele magarilor. Frunzele erau taiate cu topoare si zdrobite cu ciocane inainte de a fi lasate sa se usuce la soare.
Africanii consuma zilnic ceaiul rosu in amestec cu laptele, deoarece are efecte benefice asupra organismului uman, scade colesterolul, protejeaza inima si vasele de sange, imbunatatind circulatia sangelui. Creste puterea de concentrare, activeaza functiile memoriei, reduce starile de irascibilitate, depresive si hipertensive, regleaza tensiunea.
O combinatie inedita de Rooibos cu fulgi de nuca de cocos si bucati de ciocolata..
Temperatura |
Dozaj |
Timp Infuzare |
 |
 |
 |
100℃ |
6 grame |
5 minute |
Preparare: pentru fiecare cana de 250ml se pun aproximativ 6 grame de mix, in apa la 100℃ si se lasa la infuzat 5-6 minute.
Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.