Tava mare pentru Ceai din Lemn Natural lucrata Manual


Preţ: 2.895,00 RON 2.895.00




Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: tava 03

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00

Descriere

Pentru inceput, scurta prezentare din clip-ul video de mai jos ilustreaza cativa dintre pasii unei ceremonii gongfu, ritual ce consta in combinarea metodei, ingredientelor si conditiilor pentru a produce un gust desavarsit, ce satisface atat trupul cat si sufletul:
 

 

Dupa cum se poate vedea si din clip-ul video, vasele sunt mici, de obicei din lut dedicat unui singur tip de ceai, iar infuzarile scurte. Frunza de ceai contine o multitudine de elemente solubile in apa. Prin folosirea unui raport mare de frunze la apa si reducerea timpului de infuzare, ceaiul este descoperit pas cu pas, infuzare dupa infuzare, in toata splendoarea sa, fiecare infuzie relevand o alta nuanta, fiecare descoperire adaugand o pagina la poveste. De aceea, recomandam folosirea unor ceaiuri ce permit infuzari multiple, oolong sau Pu Erh fiind in special recunoscute pentru aceste caracteristici. Deoarece intensitatea infuziilor variaza, ritualul ancoreaza participantii in moment, solicita atentia, genereaza anticipatie...

Preocuparea pentru desavarsirea experientei consumului de ceai e in China la fel de veche ca ceaiul insusi, dar e o preocupare care initial era rezervata elitei, abia secolul trecut devenind o preocupare din viata de zi cu zi a omului de rand. Intrucat ritualul implica varsarea in mod repetat a apei si ceaiului peste ceainice si cupe, pentru mentinerea temperaturii vaselor, a igienei si a calitatii ceaiului, un sistem de preluare a lichidelor varsate este implicit necesar pentru a mentie eleganta procesului. Initial era folosita o tava de portelan, dar cu timpul lemul de bambus, mai usor si mai simplu de prelucrat, a inlocuit portelanul.

Aceasta tava pentru ceai este lucrata si decorata manual, din lemn natural si este prevazuta cu vas colector dedesubt, in care se scurge apa calda folosita la incalzirea instrumentelor pentru ceai si spalarea frunzelor. In timpul utilizarii, recomandam folosirea unei perii cu fire moi pentru a unformiza lichidul varsat pe toata suprafata, ca ceaiul sa nu se usuce cu pete si culoarea placuta a lemnului pe care uleiurile esentiale din ceai o vor accentua cu timpul, sa fie uniforma. Tava este de asemenea prevazuta cu doua suporturi pentru uscarea cupelor.

Dimensiunile foarte generoase de 69x38cm fac tava potrivita pentru orice situatie. Dupa utilizare, suporturile superioare se ridica, vasul colector se poate goli si curata cu usurinta. Recomandam clatirea doar cu apa si uscarea cu o carpa moale.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt: