MAGAZIN CEAIURI , CAFELE, ACCESORII
"NOUTATI - DAILY! by Livada cu Ceai.. "
Aceasta categorie isi propune sa raspuna urmatoarei intrebari : "Ce produse noi urmeaza sa isi faca loc pe rafturile magazinului nostru?

Oferta zilei!
Fii cu ochii pe noi si descopera cele mai mari reduceri din magazinul nostru!

CEAI VERDE
Camellia Sinensis, originara in sud-estul continentului asiatic, in varianta sa mai putin procesata formeaza Ceaiul Verde. Folosit in medicina chineza si indiana traditionala, bogat in beneficii si posesor al unui gust specific extraordinar, acesta se regaseste in magazinul nostru de ceaiuri intr-o multitudine de sortimente.

Ceai Rooibos
Cunoscut mai bine sub denumirea de Ceai Rosu African, Rooibosul nu contine teina si are foarte putin tanin, de aceea poate fi consumat de o plaja larga de bautori. Bogat in minerale si antioxidanti, Rooibosul este consumat in intreaga lume pentru numeroasele sale efecte benefice.

CEAI FRUCTE
Cu gust intens sau subtil, exotic sau traditional, dulce sau acrisor, insa fara exceptie deliciosase, retetarele proaspete de fructe din magazinul nostru de ceai va vor purta simturile intr-o calatorie magica...

Ceai Pu-erh
Ceaiul Pu – Erh (cunoscut si sub denumirea de “ceai invechit” ) este una dintre marile comori ale Chinei, descoperita recent de lumea occidentala. Este un ceai ce nu se aseamana cu niciun alt tip, atributele sale fiind asemuite de foarte multe ori cu cele ale vinului invechit (cu cat mai vechi, cu atat mai bun).

Ceai Negru
Complet oxidat inainte de procesare, Ceaiul negru este cea mai consumata varietate de Ceai din lume, si isi datoreaza popularitatea gustului intens si faptului ca oxidare i-a permis sa isi pastreze calitatile pe durata lungilor calatorii pe drumul ceaiului...

Ceai Alb
Cea mai putin procesata varietate de ceai, Ceaiul Alb isi datoreaza numele pufului alb-arginitiu de pe mugurii de ceai. Produse numai din frunzulite tinere, atent selectionate, veti gasi in Livada cu Ceai un asortiment deosebit de ceaiuri albe recunoscute si apreciate international.

Ceai Plante
Tonifiante sau relaxante, curative sau pur si simplu extraordinar de gustoase, plantele pot forma cele mai inedite combinatii. Magazinul online Livada cu Ceai va pune la dispozitie o selectie variata de retetare, ce vor satisface cu siguranta toate dorintele sau nevoile dumneavoastra.

Cafea
Cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol, banala cafea are totusi inca multe surprize pentru cei interesati sa-i exploreze savuroasele mistere. Diversele plantatii vin cu arome tot atat de diverse si o simpla ceasca este o calatorie in lumi de poveste.

Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
Aceste ceaiuri ajuta la purificarea organismului, eliminarea toxinelor si a excesului de apa. Modul perfect de a complementa o cura, de a fortifia sistemul imunitar intr-o perioada dificila, sau pur si simplu de a tinde catre un stil de viata cat mai sanatos.

Accesorii pentru Matcha
Frumusetea unui accesoriu pentru Matcha se manifesta prin mai mult decat culoare si design. Prezenta sa pe masa sau modul in care rezoneaza cu restul accesoriilor sunt factori importanti. Estetica variaza de la un producator la altul si, pentru utilizator, infatisarea poate sa reprezinte o stare de spirit sau o ocazie deosebita.

Ceai Matcha japonez
Desi istoria Ceaiului in aceasta tara nu are aceleasi proportii milenare ca a Chinei, cultura Japoneza cu particularitatile ei deosebite a sculptat o traditie cu nimic mai prejos din punct de vedere al frumusetii si bogatiei simbolice. Expresia condensata a acestei culturi isi gaseste cel mai bine reprezentarea in Ceremonia Ceaiului, un ritual al carui element central este Ceaiul Matcha.

Ceainice Fonta Japonia
In lumea producatorilor de vase din fonta, Japonia ocupa locul fruntas. Piesele sunt manufacturate dupa procedee vechi de sute de ani. Apreciate la scara mondiala, atat pentru calitatea materialelor cat si a designului, acestea sunt dorite de cunoscatori pe tot mapamondul..

Ceainice Traditionale Japonia
Tokoname este un mic orasel de pe coasta de vest a Japoniei insa numele sau a devenit sinonim cu ceainicele ceramice de calitate superioara, unice in lume prin maiestria deosebita a formelor si texturilor. Cu o istorie de cateva secole, traditia locala a ramas etalon de calitate si frumusete, in ciuda faptului ca in vremurile moderne, comoditatea si viteza inlocuiesc stilul calm, incet, care a cosacrat o anumita filosofie a vietii si a Ceaiului...

Cupe de Ceai Japonia
Cupele japoneze se evidentiaza prin calitatea executiei, fiind lucrate manual de maestri olari, prin tehnici transmise de-a lungul generatiilor. Nu au aproape niciodata manere, dar sunt foarte confortabil de folosit, multa consideratie fiind acordata formei, texturii si modului in care se potrivesc in mana. Portelanul scoate in evidenta intensitatea cromatica, iar lutul absoarbe aroma ceaiului si in timp creeaza o experienta gustativa mai bogata.

Servicii Portelan Japonia
Ceaiul este o parte integrata a culturii Japoneze si ceainicele ocupa la randul lor un loc important in viata japonezilor. Facute din portelan, traditionale sau moderne, pictate in culorii vii, sau sobre - cu siguranta puteti petrece nenumarate ore in cautarea ceainicului perfect...

ACCESORII DE STICLA
Sticla are o dualitate subtila, prin faptul ca transparenta, calitatea sa principala, nu este intotdeauna sincera. Ceaiul indeamna la serenitate, dar ne incarca cu energie. Impreuna formeaza o echipa imbatabila

Condimente
Oricum am alege sa le consumam, fie in ceai sau cafea, fie in produse culinare, condimentele ar trebui adaugate in dieta noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos, dar plin de gust in acelasi timp.

Pentru Calatorii
Uneori de placere, alteori de nevoie, multi dintre noi calatorim in toate colturile lumii. Aceasta sectiune este dedicata acelor dintre noi ce cred ca o cana de ceai poate imbunatati orice situatie si vor sa-si ia coltul de ceai cu ei oriunde ii poarta cararile vietii...

CEAI KOMBUCHA
Licoarea vie, consumata inca din timpuri stravechi pentru efectele sale benefice in China si Japonia, a cucerit usor-usor inimile intregii lumi, iar in ultimii ani a devenit un produs foarte cautat in ciuda controverselor asociate...

Cani cu Capac si Infuzor
Ceaiul reprezinta cea mai consumata bautura din lume dupa apa si cafea. Varietatea, savoarea si istoria sa plina de culoare fac din el un adevarat clasic. Si deoarece clasicilor le sta bine impreuna, Livada cu Ceai va pune la dispozitie o colectie de accesorii pe masura ceaiurilor noastre extraordinare

Accesorii retro portelan
Nostalgia trecutului si-a lasat amprenta in designul acostor produse. Daca incercati sa va inconjurati de amintirea unor vremuri mai putin tumultoase, aici veti gasi articole perfecte pentru coltul dumneavoastra de Ceai.

Ceainice Design
Orice magazin de ceai care se respecta ve avea pe rafturile sale virtuale si accesoriile necesare consumului. Lucrate si pictate manual de producatori recunoscuti in intreaga lume, aceste produse pasesc cu incredere peste granita dintre utilitate si arta.

Cesti Design
Savoarea unui ceai nu depinde doar de calitatea ceaiului, ci si de dimensiunea si forma vasului in care este servit, de interactiunea cu vasul respectiv si de modul in care el rezoneaza cu cel care il foloseste. Din aceste cesti, Ceaiu are intotdeauna gustul perfect.

Ceainice
Din cele mai vechi timpuri, estetica a ocupat un rol important in viata oamenilor. Pentru a crea ambientul perfect, Livada cu Ceai va vine in intampinare cu o selectie bogata de forme si culori, printre care veti gasi cu siguranta ceainicul care vi se potriveste

Reduceri Ceaiuri
Profita de cele mai mari reduceri ale ceaiurilor din magazinul nostru online.

CONFISERIE
Produse naturale, fara aditivi sau conservanti, facute din boabe adevarate de cacao, premiate international si cu un continut bogat si variat de creme, ciocolatele noastre sunt sanatoase, hranitoare, dar mai ales deosebit de gustoase

Accesorii pentru Sushi
Cand spunem Japonia, spunem : Ceai verde si Sushi! Si cum unul fara altul nu se poate, va invitam sa descoperiti cele mai noi accesorii pentru Sushi venite din indepartata Japonie!

Accesorii pentru ceai
Ceaiul este consumat de milenii si de-a lungul istoriei sale pline de farmec a fost inclus in nenumarate ritualuri si obiceiuri. Aici veti gasi accesoriile necesare pentru a-l consuma exact asa cum va doriti...

Distributie
Aceasta categorie este dedicata unor produse ce se comercializeaza doar la kilogram, insa insotite de reduceri substantiale.


Ceaiul de macese, licoarea cu zeci de beneficii pentru sanatatea ta
Fructele macesului sunt recunoscute ca fiind un adevarat medicament natural, datorita continutului sau ridicat de vitamina C. Se consuma sub orice forma - ceaiuri, tincturi, infuzie, decoct, dar și sirop, zdrobite sau măcinate. Macesul este o specie de planta pe care o regasim atat in Europa, cat si in nord vestul Africii si in vestul Asiei, avand tulpina acoperita de mici spini si fructele rosii. Mai jos iti oferim toate informatiile pe care ai vrea sa le stii atat despre celebrul ceai de macese, cat si deaspre alte preparate pe baza acestor fructe.
- Compozitia chimica
- Proprietati
- Beneficii
- Beneficii pentru Copii
- Mod de Preparare
- Cum se pot utiliza Macesele?
- Contraindicatii si Efecte Adverse
Ce contin Macesele? Compozitia chimica
Micile fructe rosii contin o multime de nutrienti - 49% apa, 21% zaharuri, 3,6% proteine, 3,5% acizi. 23% celuloza, 2,8% minerale dar si vitaminele C, B1, B2, B3, E, F, K, P si provitamina A. In ele mai regasim si acid linolic si arahidonic, dar si acid malis ci citric, ce contribuie la stabilizarea vitaminei C. De asemenea, macesele contin si betulina, dar si licopen, cel care le confera culoarea rosie.
Dintre ingredientele bioactive pe care le regasim in macese trebuie sa amaintim si substante glucidice, pectine, taninuri, acizi organici, terpenoide si glicozide ale beta-sitosterolului. Toate acestea substante nutritive recomanda macesele, precum si ceaiul de macese drept un adevarat panaceu.
Ceai de Macese – Proprietati
Ceaiul de macese este un vitaminizant ce sprijina in mod special sistemul imunitar. Daca am lua ca etalon pentru continutul de vitamina C fructele precum lamaile sau grepfrutul, trebuie sa stii ca macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C. In comparatie cu merele, ele contin de 200 de ori mai multa vitamina C, acesta fiind si motivul pentru care este recomandat in curele pentru imunizare.
Aceasta vitamina nu are rol doar in imunizarea organizmului, ci si in procesele metabolice fundamentale precum reactia de oxido-reducere si respiratia celulara. Macesele ajuta la cresterea rezistentei capilarelor sanguine, avand si proprietati astringente, diuretice, antidiareice, stimuleaza pofta de mancare si sprijina digestia.
Ceai de Macese – Beneficii
Este extrem de dificil sa cuprindem intr-un singur articol motivele pentru care este bun ceaiul de macese, deoarece este o adevarata licoare miraculoasa. Printre primele beneficii ale ceaiului de macese trebuie sa mentionam prevenirea si tratarea racelilor, a virozelor si a gripei, dar si o multime de alte utilizari. Cantitatea mare de vitamine il recomanda ca fiind un tratament potrivit pentru bolanvii de avitaminoza sau hipovitaminoza.
Ceaiul din fructe de macese este indicat si celor aflati in convalescenta, pentru efectele sale tonice si stimulante generale. Aceste beneficii il recomanda si ca un aliat de nadejde al persoanelor care sufera de oboseala. El poate fi de ajutor si in cazul unor afectiuni vasculare, deoarece constribuie la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, fiind considerat o bautura care are capacitatea de a preveni infarctul miocardic, cat si angina pectorala. Merita mentionat si efectul sau benefic in cazul persoanelor care sufera de tensiune arteriala ridicata, fiind deja cunoscut faptul ca ceaiul de macese scade tensiunea.
Acest ceai poate inlocui calmantele, fiind de folos in tratarea migrenelor, a insomniilor si a starilor de nervozitate. Este recomandat si celor care sufera de afectiuni ale ficatului, deoarece mareste secretia de bila. Crizele de ficat si de colici biliare pot fi calmate cu ajutorul acestui ceai.
Este unul dintre cele mai populare remedii naturise si ajuta inclusiv la eliminarea pietrelor de la rinichi, pentru ca ceaiul de maceste este si diuretic. Acest efect il recomanda si in tratarea infectiilor de tract urinar si a cistitelor. In acelasi timp, un tratament cu ceai de macese este recomandat si in caz de constipatie, cat si pentru hemoroizi.
Ceaiul de macese are si benefici cosmetice, avand efecte miraculoase pentru ten. Este suficient sa-ti tamponezi tenul cu ceai de macese in fiecare seara pentru a scapa de acnee, dar si pentru a-ti hidrata tenul.
Nu putem sa nu mentionam beneficiile lui pentru silueta, cat si pentru a elimina inestetica gusa, deoarece stimuleaza arderea de calorii. Consumul de ceai de macese te ajuta sa slabesti, motiv pentru care cei care incearca sa scape de kilograme in plus urmeaza adesea o cura cu ceai de macese, din care consuma 1-2 cani in fiecare zi. Pentru efecte mai rapide, el poate fi combinat cu ceai de ghimbir.
Ceai de Macese - Beneficii pentru Copii
Consumul de ceai de macese este recomandat si copiilor. El le creste pofta de mancare si ii ajuta pe cei mici in perioada de crestere. Pentru ca sprijina imunitatea, el tine departe de cei mici virusurile, protejandu-i impotriva racelii si fiind un remediu excelent pentru tuse, mai ales daca este consumat cu miere de albine, dar este eficient si pentru scaderea febrei. El poate fi consumat inclusiv de copii mici, ajutand la absorbtia fierului in organism.
Pediatrii nu recomanda ceai de macese la bebelusi, insa dupa varsta de trei ani el este sigur pentru consum.
De altfel, ceaiul de macese este recomanda si pentru gravide, pentru a intari organismul atat de solicitat in perioada sarcinii. Combina ceaiul de macese cu hibiscus pentru o bautura aromata si plina de nutrienti pentru mama si bebe. El poate fi consumat chiar si in timpul alaptarii.
Ceai de Macese - Mod de Preparare
Ti-am pregatit doua retete pentru ceaiul de macese:
- Ceai de macese uscate: doua linguri de macese uscate si zdrobite la 500 ml de apa clocotita – se adauga fructele dupa ce apa clocoteste si se opreste focul
- Ceai de macese crude: doua linguri de macese proaspete taiate la o cana cu apa calduta – se lasa timp de 6 ore, se strecoara si se consuma
In ambele retete, dupa cum vezi, nu este indicata fierberea fructelor. Tine cont de acest aspect, daca nu vrei sa pierzi proprietatile acestor fructe.
Daca insa timpul sau disponibilitatea nu iti permit sa culegi macese, Livada cu Ceai iti pune la dispozitie o multitudine de retetare deosebite cu macese, unul dintre cele mai interesante fiind: Radacina Vietii.
Cum se pot utiliza Macesele?
Infuzia de macese se prepara din 10 – 15 fructe proaspete zdrobite sau 2 lingurite din fructe uscate peste care se toarna 200 de ml de apa, se acopera cana si se lasa la infuzat timp de 10 – 15 minute. Un prim efect rapid al infuziei de macese este cel laxativ, dar nu trebuie sa uitam nici efectul de calmare a crampelor, in special al celor menstruale.
Tinctura de macese se obtine dintr-o jumatate de kilogram de pulpa de macese fara samburi, peste care se pune jumatate de kilogram de zahar sau de miere. Se lasa la macerat timp de o saptamana, pana se formeaza un sirop de culoare rosie. Peste acest sirop se adauga o jumatate de litru de alcool de 60 de grade si se mai lasa la macerat inca 2-3 zile dupa aceea. Se strecoare si se depoziteaza in sticle mici.
Este un preparat excelent pentru relaxare si pentru a trata insomniile, de aceea este recomandat consumul lui seara, inainte de culcare. Se consuma circa o lingurita in fiecare seara.
Pulberea de macese se prepara din macese uscate, din care se scot samburii si se macina fin in rasnita de cafea. Aceasta pulbere trebuie consumata in maximum doua saptamani de la prepare. Se administreaza cate 1-2 lingurite pe stomacul gol si duce la o vindecare mai rapida a gripelor, dar si a pneumoniei.
Decoctul de macese se pregateste dintr-o lingurita de fructe si 200 de mililitri de apa clocotita. Se fierb impreuna timp de 5-10 minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. Decoctul de macese se folosete pentru efectele sale terapeutice in tratarea rinitelor, dar si a colitei, hipertensiunii arteriale, precum si in tratamentul alcoolismului.
Vinul (cidrul) de macese se prepara din 10 kilograme de macese, 12 kilograme de zahar, 35 de litri de apa si sucul de la o lamaie. Vei avea nevoie de un recipient de sticla de circa 50 de litri, o damigeana. Fructele se culeg toamna tarziu, se spala bine, se dau prin masina de tocat si se pun in recipientul de sticla. Zaharul se topeste pe foc in 10 litri de apa si sucul de lamaie, se fierb timp de 10 minute apoi se adauga restul de apa si tot amestecul se toarna peste macese. Se acopera cu un dop de fermentatie si se agita zilnic timp de 6-8 saptamani, pana la limpezire. Cidrul din macese are actiune diuretica si este indicat in afectiuni hepatice si renale.
Sirop de macese se obtine dintr-o cana de macese la care se adauga jumatate de kilogram de zahar si un litru de apa. Amestecul se fierbe jumatate de ora la foc mic, se strecoasa si se lasa la racit. Este benefic pentru imbuntatirea circulatiei periferice, cat si pentru detoxifierea organismului.
Uleiul de macese este si el un preparat cu multiple beneficii, mai ales pentru cei care vor sa scape de vergeturi. Masarea zonelor afectate de vergeturi cu un astfel de ulei va duce, in timp, la estomparea lor. Uleiul de macese poate fi cumparat de la magazinele naturiste, insa este recomandat sa te uiti cu atentie pe prospect pentru a vedea ce ingrediente sa regasesc in el, ideal fiind, desigur, ca el sa fie 100% natural.
Ceai de Macese - Contraindicatii si Efecte Adverse
Dupa ce ai vazut la ce este bun ceaiul de macese, ai putea fi tentat sa il consumi de cateva ori pe zi, insa, ca orice alt fruct, si macesele au unele contraindicatii. Medicii atrag atentia ca nu trebuie consumate in exces, mai ales daca se consuma si semintele. Acestea au peri care pot provoca iritatii pe esofag, iar unul dintre substantele continute este cianida, care este toxica pentru organism. Fara seminte, ele au efecte adverse insesizabile si care apar doar daca se consuma cantitati foarte mari.
Dupa cum vezi, macesele si preparatele din aceste fructe au o multime de beneficii in viata ta de zi cu zi. Tu obisnuiesti sa consumi macese sau preparate pe baza de macese?
Sursa foto: Shutterstock