-31%

Ceai Pu Erh mini Tuo Cha - Shu


Preţ: 29,00 RON
19,95 RON 19.95



Pretul afisat este pentru 50g, dar unitatea minima de vanzare este de 200g...

​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete


Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: 601001

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00
Acest produs are o cantitate minimă de comandat de 4

Descriere

Pu Erh este o varietate de ceai obtinut din frunzele mari si de cea mai buna calitate ale plantei care creste in regiunea Yunnan din China, si este renumit pentru forma de prezentare - comprimat in turte sau pastile. Frunzele de ceai erau comprimate in diferite forme pentru a facilita conservarea si transportul, dobandind culoarea si aroma specifice datorita oxidarii naturale ce avea loc in drum spre destinatie. In trecut acestea erau atat de pretuite incat se foloseau ca moneda de schimb. Acest tip de ceai este similar vinului: cu cat este mai vechi, cu atat este mai bun, datorita procesului natural de fermentatie care se produce de-a lungul anilor si estompeaza gustul amar. Pe langa varietatea ce rezulta din comprimare, Pu Erh se produce in doua sortimente diferite: Sheng si Shu.

Shu reprezinta varianta "coapta" sau invechita, in care funzele sunt stropite cu apa si lasate la oxidat pentru cateva zile, pana la o luna, si abia apoi tratarea cu abur si comprimarea, urmate de un proces lent de fermentatie.

Ceaiul Pu Erh echilibreaza tranzitul intestinal, faciliteaza digerarea alcoolului, zaharului si a carnii, actionand direct asupra ficatului, stomacului si intestinelor.
Elimina dificultatile de digestie si balonarile. In plus, s-a dovedit ca imbunatateste vederea, intarzie procesul de imbatranire si ajuta la reglarea zaharului din sange....

Metoda de preparare variaza intre Orient si Occident, in est fiind preferate mai multe reinfuzari scurte, iar in vest o infuzare mai lunga. Gustul este vegetal intens, pamantiu, comparat de catre consumatori cu gustul "solului de padure".

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 5 grame 4-5 minute



 

Pu Erh is a tea variety originating in the Yunnan Province, China, produced from large leaves of the highest quality tea plant, and is well known for it's compresse form. Tea leaves were compressed in order to facilitate transportation and storage, and they reached their specific color and flavour during transportation, beacause of natural oxidation. They were so highly valued that they were used as currency. This type of tea is similar to wine in the fact that it gets better with age, fermantation causing the bitterness to diminish. Besides the variety resulting from the shape of comprimation, this tea is produced in two different assortments: Sheng and Shu.

Shu is often called the "cooked" Pu Erh, because of it's colour, caused by the fact that the leaves are left to oxidise for up to a month before being steamed and compressed. A slow fermentation afterwards will give them their specific taste.

The tea is pressed into the form of a bird nest. The preparation varies between west and east, from a long infusion to several short ones. The taste is earthy and the colour in the cup is red and has a strong aroma.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt:

Comanda 2 produse si primesti 50% reducere
2x
Ceai de plante Verbena
Pret pachet 52,42 RON
Economisesti: 17,48 RON!

Adauga in cos
Pret pachet 29,92 RON
Economisesti: 9,98 RON!

Adauga in cos