Prin creearea unui cont vei putea face cumparaturile mai rapid, vei fi la curent cu statusurile comenzilor tale, si vei tine evidenta comenzilor efectuate de tine.
Creaza cont nou
Aproape ca nu exista reteta culinara care sa nu precizeze la final ca se adauga putin piper. Utilizat in Antichitate ca „moneda” de schimb si prezentat zeilor ca ofranda, piperul este fara indoiala cel mai raspandit condiment de pe planeta, disponibil pe tot parcursul anului.
Piperul negru, cel mai vandut condiment din toate timpurile, este originar din zona de sud a Indiei, iar in prezent, Vietnam este tara cu cea mai mare productie de piper la nivel mondial, aceasta furnizand, incepand cu anul 2008, cca. 34% din cantitatea de piper existenta pe piata internationala.
Piperul negru provine de la planta de piper, o planta asemeni vitei de vie, care poate creste pana la 10 metri lungime in zonele cu clima calda tropicala. Cand planta are varsta de trei pana la patru ani aceasta face buchetele de flori mici si albe care se transforma in mici fructe cunoscute drept boabe de piper. Piperul negru se foloseste in diverse medicamente si produse cosmetice, iar uleiul de piper este, de asemenea, folosit ca ulei de masaj ayurvedic sau in anumite tratamente de frumusete.
Piperul alb este samanta plantei de piper dupa inlaturarea invelisului inchis la culoare. Procedeul utilizat in acest sens este cel denumit topire industriala prin care fructele de piper rosu sunt inmuiate in apa timp de o saptamana pentru ca invelisul sa se inmoaie si sa cada. Mai apoi se inlatura toate urmele de invelis, iar boabele ramase sunt puse la uscat. Piperul alb este foarte raspandit in bucatariile indiana si mexicana, in sosuri, salate sau piureuri.
Piperul verde inseamna, asa cum va puteti da seama, boabe crude de piper. Aceste boabe sunt uscate astfel incat sa-si mentina culoarea verde. Sunt utilizate metode precum tratarea cu dioxid de sulf, conservarea sau liofilizarea. Cel mai frecvent intalnim piperul verde in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza.
Piperul rosu se refera la fructele conservate in saramura sau otet sau poate fi produs prin aceleasi tehnici de mentinere a culorii folosite pentru obtinerea nuantei de verde.
Piperul roz reprezinta fructele uscate ale unei specii diferite din familia Piperaceae – Schinus Terebinthifolius. Acest condiment este mai degraba aromat decat iute, fiind de multe ori ales ca decoratiune si mai putin pentru gust. Totusi, in combinatie cu alte mirodenii poate capata o aroma subtila, deosebita, fiind, in general, preferat pe langa preparate din peste si legume.