Orez Negru

Orez Negru
Cod produs: x 0000020

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 23 oct.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
50,00 Lei

Grabeste-te! Inca 10 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 1kg.

Orezul negru este un sortiment de orez foarte rar, fiind cultivat pe parcele mici in Tailanda si Indonezia. Acest orez isi datoreaza culoarea inchisa pigmentilor flavonoizi cunoscuti sub numele de antocianine. Acesti pigmenti sunt antioxidanti naturali foarte puternici si foarte eficienti in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Antocianinele se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele. Conform cercetarilor Departamentului de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii de Stat din Louisiana (S.U.A), o lingurita cu varf de tarate de orez negru sau 10 linguri de orez negru fiert contin aceeasi cantitate de antioxidanti de tip antocianina ca o lingura de afine proaspete, continand insa mai multe fibre si vitamina E, si mai putin zahar decat acestea.

Pana in epoca moderna orezul negru era foarte greu de obtinut. Timp de secole el a fost extrem de pretuit si protejat (chiar ascuns). Pentru ca era atat de rar, in China veche oamenii obisnuiti nu aveau voie sa il consume (de aceea a si primit denumirea de “orezul interzis”), iar daca cineva fura un bol de orez negru era condamnat la moarte. Numai imparatul si nobilii aveau voie sa manance orez negru, pentru ca se considera ca acest sortiment deosebit de orez avea darul de a prelungi viata (de unde si denumirea de “orezul longevitatii”).

Studii recente dovedesc faptul ca vechii chinezi nu erau prea departe de adevar in credinta lor ca orezul negru prelungeste viata, deoarece s-a descoperit ca el aduce beneficii multiple pentru sanatate, prevenind si tratand afectiuni grave cum ar fi cele cardiace, cancerul, diabetul, hipertensiunea sau boala Alzheimer. In acelasi timp orezul negru este si un antioxidant si antiinflamator natural foarte eficient. Pe langa faptul ca orezul negru contine mai multi antioxidanti decat orice alt aliment, el contine mai putin zahar, dar mai multe fibre si vitamina E, decat orezul normal. Orezul negru contine si minerale importante pentru sanatate cum ar fi: fier, calciu, cupru, zinc, seleniu si vitamina B (cu precadere B1 si B2). Acest orez mai contine si proteine si o cantitate importanta de aminoacizi esentiali. Oamenii de stiinta care au studiat orezul negru spun ca acesta ar trebui introdus in alimentatia zilnica in cerealele de dimineata, in prajituri, biscuiti sau orice alt fel de mancare, el putand fi consumat macinat (tarate, faina) sau fiert.

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie