Ceai Verde Milky Oolong


Preţ: 79,50 RON 79.50



​Efecte benefice ale Ceaiului Oolong:

  este bogat in antioxidanti
  ajuta corpul sa arda grasimile si creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete


Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: V 157

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00

Descriere

   Este un oolong sau wulong ( in traducere ,,ceaiul dragonului negru"), ceai traditional chinezesc, specific zonei de sud, dar si tarilor invecinate datorita expatriatilor ce s-au stabilit acolo. Produs printr-un proces complex ce presupune recoltare, vestejire la soare, zvantare si agitare, apoi uscare si putina oxidare, fixare, rasucire si rulare prin tehnici speciale si uscarea finala.Dupa uscare unele produse pot merge la coacere sau aromatizare (cu fructe sau flori). Oolongurile fine sunt obtinute din anumite varietati de camelia sinesis. Fiind un ceai cu o gama de oxidare, intre verde si negru, de la 8 pana la 85%, se poate gasi pe piata intr-o bogata varietate de sortimente. Metoda de preparare este metoda gongfu.
   Oolongurile semioxidate sunt grupate sub denumirea de quingcha, in traducere ceai verde-albastrui. Gusturile sunt de asemenea destul de variate, de la dulce, fructat cu tonuri de miere, sau lemnoase, grele cu tonuri de prajit, afumat si pana la verde si prospat cu buchet si aroma specifica, toate depinzand de tehnica aleasa de procesare si zona de recoltare.
   Cateva subvarietati de oolong produse in muntii Wuyi, in nordul Fujian-ului si in partea centrala a muntilor din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai faimoase ceaiuri Chinezesti. Avand in vedere concetratia mare de polifenoli din acest sortiment, se subanteleg beneficiile aduse sanatatii consumatorilor lui, unul foarte apreciat in ziua de azi fiing arderea grasimilor si a colesterolului intr-un mod natural si eficient.
   De asemenea este bine de stiut ca polifenolii se obtin in timpul procesului de oxidare, tehnica nefiind la indemana oricui, de aceea nu toate oolongurile de pe piata au aceasta proprietate.
Milky Oolong este un sortiment de oolong produs dupa o tehnica speciala in Taiwan. Frunzele de ceai folosite provin dintr-o varietate speciala de camelia sinesis, culese manual intr-o perioada anume, cu conditii speciale de temperatura , altitudine si sol, factori decisivi in crearea texturii matasoase si aromei specifice ce aminteste laptele sau untul. Ceaiul nostru este produs natural si nu se folosesc arome. De asemenea precizam ca nu exista ceai ,,fermentat in lapte" sau oxidat in abur de lapte cum se afirma prin anumite site-uri...
   Exista si o legenda frumoasa care spune ca Doamna Luna in singuratatea ei celesta, vesnic atrasa de Soare, cu care nu reuseste sa se intalneasca niciodata, se indragosteste cu usurinta si fara rezerve de cometa ce a aparut pe neasteptate in vecinatatea ei. Dar cometa, ca orice cometa, pe cat de repede a venit in lumea ei, la fel de repede a si disparut pentru totdeauna. Atunci Doamna Luna ramane singura si trista, iar lacrimile ei de lapte se imprastie pe cerul instelat si ajung uneori pana la noi, pe pamant sa ude plantatiile de ceai.
   Alte denumiri ale produsului sunt: Jian Xuan Wu Long, Jin Xuan Oolong, Silk Oolong, Buttered Oolong.

Mai multe informatii despre aceste deosebite ceaiuri se pot gasi in articolul nostru de pe blog.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 2 minute

 


Preparare: pentru fiecare cana de 200ml se pune 1 masura de mix, in apa la 80℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca timpul de infuzat sau temperatura depasesc valorile recomandate, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Permite infuzare multipla...

Una dintre preconceptiile cel mai des asociate ceaiului este aceea ca el trebuie baut cald. Ceaiul nu isi pierde proprietatile benefice daca este racit si consumat cu gheata, sub forma de Ice Tea. Pentru a-l prepara ca ceai rece, recomanadam folosirea unei cantitati duble de perlute, pentru a compensa cantitatea de apa care provine din topirea cuburilor de gheata. Dupa infuzare se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Se poate consuma acum, adaugand cuburi de gheata, sau se poate baga la frigider pentru mai tarziu.

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt: