Tangerine umplute cu Ceai Alb White Peony


Preţ: 94,75 RON 94.75



​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete


Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: W 400 - FJ

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00

Descriere

White Peony, sau Bai Mudan/Pai Mu Tan, cum este cunoscut in provincia de origine, Fujian, este un ceai alb obtinut din muguri si primele doua frunzulite de pe fiecare tulpina, fiind astfel recunoscut pentru gustul sau mai intens decat al ceaiurilor facute exclusiv din muguri. Plantele din care se recolteaza sunt crescute la altitudini de aproximativ 1500m si recoltarea se face primavara timpuriu, in functie de conditiile meteorologice. Peony inseamna bujor si infuzia are un gust delicat ce aduce subtil aminte de parfumul bujorului. Fiind un ceai alb, este putin oxidat si contine mai putina cafeina decat ceaiurile verzi sau negre.

Specialitate a poporului cantonez din provincia Guangdong, care insa incorporeaza de cele mai multe ori ceai din Yunnan, mandarinele umplute cu ceai sunt celebre in toata lumea pentru gustul mai degraba proaspat al infuziei, in contrast cu cel specific invechit al ceaiului Pu Erh, care constituie de obicei ceaiul cu care se umplu. Nu este cazul acestui sortiment, care este umplut cu Ceai Alb White Peony.


Procesul de productie incepe cu mandarinele proaspete, care sunt culese atunci cand sunt coapte. Se taie un capacel prin care se scoate miezul (care e folosit pentru sucuri sau alte produse) si se umple cu frunze de ceai. Se pot folosi atat frunze de Pu Erh Sheng cat si Shu, varianta cruda avand un gust mai proaspat, vegetal, iar varianta coapta fiind mai pamantie, cat si frunze de ceai apartinand altor varietati, cum ar fi ceai alb sau verde. In functie de producator, se coace apoi pentru un anumit interval de timp (de obicei foarte redus, dar dependent de sortimentul ceaiului) in coaja de mandarina la temperaturi foarte ridicate pentru a omora eventuale microorganisme si pentru a elimina umezeala in exces. Aceasta coacere poate da produsului final o aroma foarte subtil afumata. Apoi se impacheteaza pentru a pastra aroma si se pune la invechit sau se livreaza pentru consum.
Pentru a-l servi, se rup bucati din coaja si se infuzeaza impreuna cu ceaiul, rezultand intr-o intensa si savuroasa componenta citrica.

Coaja de mandarina este un ingredient foarte pretuit in medicina traditionala chineza si este recomandata pentru a trata infectii la nivelul aparatului respirator sau digestiv, pentru continutul bogat de vitamine, in special A si C si pentru ca scade tensiunea si colesterolul. Mandarinele isi au originea in zona de sud a Chinei, in Vietnam si Japonia, China fiind de asemenea cel mai mare producator la nivel mondial. In culturile est-asiatice sunt vazute ca simboluri ale bunastarii si norocului, iar in timpul celor doua saptamani cat dureaza Noul An Chinezesc, mandarinele sunt cadouri des intalnite catre prieteni, familie sau parteneri de afaceri.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt: