Set Complet pentru prepararea Ceaiului verde Japonez "Matcha"

Set Complet pentru prepararea Ceaiului verde Japonez "Matcha"
Cod produs: set-complet-matcha

Livrare Expres: Gratuita
Estimare Livrare, Vineri, 23 apr.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
149,50 Lei

Grabeste-te! Inca 11 persoane se uita acum la acest produs




Overview

Setul complet pentru prepararea Ceaiului verde Japonez "Matcha" contine urmatoarele produse: - un amestecator din bambus (Chasen) - o masura din le...

Setul complet pentru prepararea Ceaiului verde Japonez "Matcha" contine urmatoarele produse:

- un amestecator din bambus (Chasen)

- o masura din lemn de bambus (Chashaku)

- un holder din ceramica.

Matcha se prepara cu Chasen-ul de sute de ani, si acesta este motivul pentru textura sa cremoasa si spumoasa. Aceasta ustensila este indispensabila pentru prepararea Ceaiului Matcha. Cheasen-ul se lucreaza dintr-o singura bucata de bambus afumat, proaspat sau uscat si, atat numarul cat si grosimea perilor variaza in functie de ceaiul consumat. Intrucat bambusul din care este produs creste natural, acesta poate avea zgarieturi sau defecte si revine mainii experte a artistului care il creeaza sa scoata in evidenta aceste proprietati si sa-i sublinieze frumusetea si unicitatea. Pentru a prepara Ceai Matcha, acesta se amesteca cu Chasen-ul intr-un bol, cu miscari rapide, in zig-zag, pana apare un strat de spuma la suprafata, insa fara a aplica foarte multa forta, pentru a nu freca varfurile perilor de fundul bolului si a le degrada prematur. Un Chasen nou va avea varfurile indoite si perii din centru stransi la un loc, insa pe masura ce este folosit, varfurile se vor indrepta iar perii din centru se vor rasfira. Pentru a va ingriji Chasen-ul, curatati-l dupa fiecare utilizare si pastrati-l intr-un loc uscat, in mod ideal pe un suport specializat, pentru a-i proteja integritatea si a-l feri de mucegai.

Lucrate si finisate manual, in mod traditional facute din bambus sau fildes, aceste masuri sunt ideale pentru dozarea corecta a ceaiului matcha. Variantele din bambus au, de obicei, un nodul la jumatatea aproximativa a lungimii, si sunt indoite cu aburi calzi. Varful rotunjit face utilizarea mai usoara, insa forma si dimensiunile, asemenea materialului, pot varia...

Perechea perfecta pentru Chasen (amestecatorul de Ceai Matcha), suportul acesta va tine perii de bambus in pozitia corecta si le va asigura rasfirarea necesara pentru a se usca corespunzator. Facut din portelan, cu un design atragator, el constituie o aditie placuta in orice bucatarie. Mentineti Chasen-ul in forma pentru o perioada cat mai indelungata cu acest suport, care poate, impreuna cu un Chasen, un Chasaku, un bol si o cutie de Ceai Matcha sa constituie un cadou special, sub forma unui set pentru Matcha.

Cum Preparam Matcha

 

 

Exista un adevarat ceremonial atunci cand vorbim despre prepararea Ceaiului, in special a pudrei de Ceai verde Japonez, Matcha. Prepararea ceaiului Matcha este putin mai complicata decat in cazul celorlalte tipuri de ceaiuri in care doar facem infuzia; pudra este amestecata si transformata rapid intr-o bautura cremoasa. Pentru prepararea intr-un mod traditional, avem nevoie de urmatoarele Accesorii pentru Matcha: un amestecator din bambus cu spire foarte subtiri ( Chasen ) , masura speciala pentru Matcha ( Chashaku ) , un bol pentru Matcha si o sita.

In continuare va vom arata cum sa preparati cupa perfecta de Matcha. Trebuie doar sa urmam cativa pasi simpli, dar extrem de importanti.

  1.  Punem apa la fiert.
  2.  Lasam apa sa se raceasca pana ajunge in jurul temperaturii de 80°C (spre exemplu, putem lasa fara capac recipientul in care am fiert apa timp de 10 minute sau putem turna apa dintr-un recipient in altul de cateva ori, de fiecare data cand apa este decantata pierde 4-5°C).


     
  3.  Punem 1g de pudra de Matcha (2 masuri speciale din bambus sau ½ masura obisnuita pentru Ceai) intr-un bol pentru Matcha.


     
  4.  Se toarna apoi aproximativ 80ml de apa la 80°C.


     
  5.  Amestecam pudra de Matcha cu amestecatorul special din bambus pana cand obtinem o spuma delicata. Acest process dureaza in jur de 15 secunde.
  6.  Odata obtinuta spuma de culoarea verde-smarald, opriti-va din amestecat si savurati-o!

 

 


 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie