Ceai Verde Gyokuro Tsuru


Preţ: 447,50 RON 447.50



​Efecte benefice ale Ceaiului Verde:

  este bogat in antioxidanti
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete


Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: V 160

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00

Descriere

Gyokuro inseamna ,,Picatura Nobila de Roua", iar Tsuru este numele unui oras din prefectura Yamanashi. Totusi numele de Tsuru este atribuit multor persoane de sex feminin si insemna intr-un dialect vechi ,,mesager de viata lunga" simbolizata totodata de pasarea barza. Sortimentul acesta reprezinta clasa de ceaiuri cea mai fina, rafinata si scumpa, produsa in Japonia, cunoscuta cu denumirea generica de gyokuro tsuru . Spre deosebire de sencha, sortimentele de gyokuro sunt ceaiuri crescute mai degraba la umbra decat direct in soare. Este diferit si de kabusecha (ce se traduce ceai acoperit) care este umbrit pentru o perioada de o saptamana in timp ce gyokuro se umbreste pentru o perioada de trei saptamani. Pentru gyokuro se folosesc varietati specializate de camelia sinensis, respectiv Asahi, Okumidori, Yamakai si Saemidori. In timpul umbriri indelungate in structura plantei apar modificari, in sensul cresterii concetratiei de amino acizi (teanina) si cafeina, dand nastere unui gust dulceag si o aroma specifica, foarte apreciata.
Prin aceiasi metoda se produce tencha, produsul primar ce sta la baza prepararii pudrei de matcha atat de apreciata si de folosita in ceremonialul ceaiului la Japonezi. Cea mai buna si renumita productie de gyokuro provine din regiunea Yame, prefectura Fukuoka, in timp ce districtul Uji este cel mai vechi producator.
Permite infuzare multipla.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
55℃ 10 grame 2 minute

 


Preparare: pentru fiecare cupa de 200ml se pun 10 grame de ceai, in apa la 55-60℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca temperatura va fi mai mare de 60℃, sau daca perioada de infuzare este depasita, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Diluati cu apa, doar...

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt:

Comanda 2 produse si primesti 50% reducere
Pret pachet 368,25 RON
Economisesti: 122,75 RON!

Adauga in cos
Pret pachet 297,75 RON
Economisesti: 99,25 RON!

Adauga in cos