Ceai de plante Flori de Sofran

Ceai de plante Flori de Sofran
Cod produs: x 0000017

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 18 dec.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
0,00 Lei

Grabeste-te! Inca 8 persoane se uita acum la acest produs




​Efecte benefice ale Infuziilor de plante:

  sunt bogate in antioxidanti
  au un aport substantial de vitamine si minerale esentiale
  ajuta le mentinerea unui sistem digestiv sanatos
  in functie de plantele continute, au efecte dintre cele mai variate, tonifiante, relaxante, curative..

Cel mai scump condiment din lume se obtine din florile plantei Crocus Sativus, mai exact din cele 3 stamine ale florii, pe care planta o produce o singura data pe an. Pentru a obtine un kilogram de sofran este nevoie de pana la 250.000 de flori prelucrate exclusiv manual si toate aceste aspect fac ca pretul condimentului sa fie atat de ridicat, insa un singur firicel poate schimba complet gustul oricarei mancari. Cunoscut in lume ca "aurul rosu", sofranul este produs in special in Iran (96% din productia globala), de unde o mare parte din productie este exportata in Spania, detinator a 70% din piata mondiala. 

Sofranul trebuie depozitat intr-un loc racoros si ferit de lumina directa, dar pastrat in conditii corespunzatoare rezista mai bine de 2 ani fara probleme. Inainte de a-l aduga la un fel de mancare, sofranul trebuie pregatit prin inmuiere intr-un lichid cald, non-uleios. Puteti folosi apa, lapte sau vin si lichidul astfel obtinut trebuie adaugat spre finalul intervalului de gatire. Deoarece isi elibereaza aromele in contact cu lichide calde, sofranul este, de asemenea, extraordinar de savuros in infuzie. O particularitate inedita a sa face ca eliberarea aromelor sa decurga progresiv pe parcursul a aprox 24 de ore, ceea ce face ca multe preparate cu sofran sa aiba un gust mai bun a doua zi. 

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 1/2 masura 20+ minute

 


Preparare: pentru fiecare cana de 250ml se pune aproximativ 1/2 masura de infuzie, in apa la 90℃ si se lasa la infuzat 4-5 minute. Infuzarea pentru perioade mai lungi de timp influenteaza pozitiv gustul.

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

 

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie