Ceai Verde Gyokuro Tsuru

Ceai Verde Gyokuro Tsuru
Cod produs: V 160

Livrare Expres: Gratuita
Estimare Livrare, Joi, 26 nov.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
447,50 Lei

Grabeste-te! Inca 10 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g, iar unitatea minima de vanzare este 100g.

​Efecte benefice ale Ceaiului Verde:

  este bogat in antioxidanti
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

Gyokuro inseamna ,,Picatura Nobila de Roua", iar Tsuru este numele unui oras din prefectura Yamanashi. Totusi numele de Tsuru este atribuit multor persoane de sex feminin si insemna intr-un dialect vechi ,,mesager de viata lunga" simbolizata totodata de pasarea barza. Sortimentul acesta reprezinta clasa de ceaiuri cea mai fina, rafinata si scumpa, produsa in Japonia, cunoscuta cu denumirea generica de gyokuro tsuru . Spre deosebire de sencha, sortimentele de gyokuro sunt ceaiuri crescute mai degraba la umbra decat direct in soare. Este diferit si de kabusecha (ce se traduce ceai acoperit) care este umbrit pentru o perioada de o saptamana in timp ce gyokuro se umbreste pentru o perioada de trei saptamani. Pentru gyokuro se folosesc varietati specializate de camelia sinensis, respectiv Asahi, Okumidori, Yamakai si Saemidori. In timpul umbriri indelungate in structura plantei apar modificari, in sensul cresterii concetratiei de amino acizi (teanina) si cafeina, dand nastere unui gust dulceag si o aroma specifica, foarte apreciata.
Prin aceiasi metoda se produce tencha, produsul primar ce sta la baza prepararii pudrei de matcha atat de apreciata si de folosita in ceremonialul ceaiului la Japonezi. Cea mai buna si renumita productie de gyokuro provine din regiunea Yame, prefectura Fukuoka, in timp ce districtul Uji este cel mai vechi producator.
Permite infuzare multipla.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
55℃ 10 grame 2 minute

 


Preparare: pentru fiecare cupa de 200ml se pun 10 grame de ceai, in apa la 55-60℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca temperatura va fi mai mare de 60℃, sau daca perioada de infuzare este depasita, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Diluati cu apa, doar...

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie