Ceai Negru Golden Pi Lo Chun

Ceai Negru Golden Pi Lo Chun
Cod produs: N 131

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Marţi, 27 oct.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
53,30 Lei

Grabeste-te! Inca 9 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat  este pentru 50g, iar unitatea de vanzare minima este 100g.

​Efecte benefice ale Ceaiului Negru:

  stimuleaza activitatea creierului
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  amelioreaza tulburarile sistemului digestiv
  intareste sistemul imunitar
  ajuta la prevenirea racelii si gripei
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

   Golden Pi Lo Chun sau Golden Bi Lo Chun inseamna ,,Auriul Melc Verzui de Primavara" denumire capatata datorita formei sale spiralate si a varfurilor aurii obtinute dupa procesare. Crescut originar in muntii Dong Ting, arealul Tai Hu din provincia Jiangsu, fratele sau verde Bi Lo Chun (Pi Lo Chun) este considerat ceaiul numarul unu, inainte de Longjing si Liu An Gua Pian. Numele lui initial a fost Xia Sha Ren Xiang si insemna ,,inspaimantator de parfumat". Legenda spune ca o culegatoare ce isi umpluse cosul cu frunzulite proaspete de primavara, nemaiavand loc in el si neputandu-se opri din cules si-a pus ultima mana de frunzulite culease in san. Uitand de ele, acestea au stat pana seara in conditiile de temperatura si umezeala specifice, fermentand si dobandind o aroma nemaintalnita pana atunci. Pentru obtinerea acelei arome si gust placut, maestrul acelei plantatii a dezvoltat o tehnica speciala de procesare. ,,Inspaimantator de parfumat" a devenit repede cunoscut si apreciat la cel mai mare nivel, in toata regiunea. In al 38-ulea an de domnie, imparatul Kangxi viziteaza Tai Hu si impresionat de nobletea produsului doreste sa-i puna un nume mai elegant si asa apare Bi Lo Chun , sau Melc Verzui de Primavara.
   Recoltat de la jumatatea lui Martie si pana la jumatatea lui Aprilie, folosindu-se numai mugurasi si frunzulite tinere (cam 60.000 - 80.000/kg !!!) reprezinta o delicatesa in lumea ceaiului. Cu cat frunza este mai mica, cu atat este mai mare calitatea ceaiului. Gustul fin fructat, dulceag si aroma florala fac din acesta un produs de elita.
   Se produc 7 grade de calitate, in orine descrescatoare acestea sunt: Supreme, Supreme I, Grade I, Grade II, Grade III, Chao Qing I, si Chao Qing II.

   Golden Pi Lo Chun este o exceptie si o raritate, avand in vedere preferinta Chinezilor pentru ceaiurile verzi. Provenind din celebra provincie Yunnan, acest sortiment este un ceai negru, dar nu unul oarecare, ci urmand traditia confratelui verde si acest sortiment este o exceptie in ceea ce priveste aroma lui puternica, dulceaga, gustul fin de malt, matasos , floral cu amintiri de ciocolata. O delectare pentru toate simturile.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 5 grame 4-5 minute

 


Preparare: pentru fiecare cana de 250ml se pun aproximativ 5 grame de ceai, in apa la 90℃ si se lasa la infuzat 4-5 minute.

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

 

 

 

 

 

 

 

Biluochun is a famous green tea originally grown in the Dongting mountain region near Lake Tai, Jiangsu, China. Also known as Pi Lo Chun, it is renowned for its delicate appearance, fruity taste, floral aroma, showy white hairs and early cropping. The name Biluochun literally means "Green Snail Spring". It is called so because it is a green tea that is rolled into a tight spiral, resembling snail meat, and is cropped early spring.

Preparation: for a 250ml cup, use 5 grams of tea, add boiling water and leave for 4-5 minutes.

Comes in a special bag with a clip for sealing.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie