Ceai Japonez Hōjicha

Ceai Japonez Hōjicha
Cod produs: N 163

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 11 dec.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
74,55 Lei

Grabeste-te! Inca 5 persoane se uita acum la acest produs




​Efecte benefice ale Ceaiului Negru:

  este bogat in antioxidanti
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

Aceasta raritate, cunoscuta si sub numele de Houjicha, se produce exclusiv in Japonia si este fundamental diferita de celelalte sortimente de ceai japonez datorita metodei de tratare. Marea majoritate a ceaiurilor japoneze se trateaza cu aburi pentru a opri oxidarea frunzelor dupa culegere, insa acesta se prajeste in vase de portelan pe carbuni incinsi. Acest tratament ii schimba profund culoarea, din verde devenind un maro inchis, si proprietatile, deoarece o parte din catehine si din cafeina sunt degradate. Catehinele sunt substante din componenta taninurilor, raspunzatoare pentru gustul mai amarui al ceaiului infuzat prea mult. 

Ceaiul are un miros intens si este placut la gust, chiar putin dulceag, amintind de gustul de caramel, insa cu note puternice, lemnoase, de la prajeala. Frunzele de ceai ce sunt prajite pentru o obtine acest sortiment unic fac parte din categoriile Bancha, Sencha si Kukicha, ceea ce inseamna ca alaturi de frunze, in amestec pot fi gasite si bucatele de tulpini. 

Toate tipurile de ceai deriva din planta a carei denumire latina este „Camellia sinensis”, originara in estul Asiei. Ceaiul verde are o concentratie foarte mare de antioxidanti si a fost studiat intens de catre cercetatori. Substantele benefice din ceaiul verde sunt foarte eficiente in prevenirea unei arii foarte mari de afectiuni, impiedica infundarea arterelor, ajuta la arderea grasimilor, contracareaza stresul oxidativ al creierului, reduc riscul aparitiei tulburarilor neurologice si scad nivelul de colesterol din organism...

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 2 minute

 


Preparare: pentru 650ml apa la 80℃ se pun 20 grame de ceai, si se lasa la infuzat 40 secunde. Daca temperatura va fi mai mare de 80℃, sau daca perioada de infuzare este depasita, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Diluati cu apa, doar...

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

 

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie