Tangerine umplute cu Ceai Pu Erh

Tangerine umplute cu Ceai Pu Erh
Cod produs: N 401 - FJ

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 30 apr.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
75,00 Lei

Grabeste-te! Inca 12 persoane se uita acum la acest produs




 Pretul afisat  este pentru 25g.

​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

  1. CEAIURI
  2. Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
  3. Tangerine umplute cu Ceai Pu Erh

Pu Erh reprezinta ultima frontiera pentru multi bautori de Ceai. Istoria sa lunga si controversata, cu nuante de poveste si gustul sau neobisnuit ii pot cu usurinta intimida pe cei neinitiati. Pentru a preveni asta, este util sa cunoastem cateva informatii de baza si in sprijinul acestui demers ne vine acest articol de pe blog-ul nostru.

Specialitate a poporului cantonez din provincia Guangdong, care insa incorporeaza de cele mai multe ori ceai din Yunnan, mandarinele umplute cu ceai negru Pu Erh sunt celebre in toata lumea pentru gustul mai degraba proaspat al infuziei, in contrast cu cel specific invechit al ceaiului Pu Erh, care constituie de obicei ceaiul cu care se umplu.
Procesul de productie incepe cu mandarinele proaspete, care sunt culese atunci cand sunt coapte. Se taie un capacel prin care se scoate miezul (care e folosit pentru sucuri sau alte produse) si se umple cu frunze de ceai. Se pot folosi atat frunze de Pu Erh Sheng cat si Shu, varianta cruda avand un gust mai proaspat, vegetal, iar varianta coapta fiind mai pamantie, cat si frunze de ceai apartinand altor varietati, cum ar fi ceai alb sau verde. In functie de producator, se coace apoi pentru un anumit interval de timp (de obicei foarte redus, dar dependent de sortimentul ceaiului) in coaja de mandarina la temperaturi foarte ridicate pentru a omora eventuale microorganisme si pentru a elimina umezeala in exces. Aceasta coacere poate da produsului final o aroma foarte subtil afumata. Apoi se impacheteaza pentru a pastra aroma si se pune la invechit sau se livreaza pentru consum.
Pentru a-l servi, se rup bucati din coaja si se infuzeaza impreuna cu ceaiul, rezultand intr-o intensa si savuroasa componenta citrica.

Coaja de mandarina este un ingredient foarte pretuit in medicina traditionala chineza si este recomandata pentru a trata infectii la nivelul aparatului respirator sau digestiv, pentru continutul bogat de vitamine, in special A si C si pentru ca scade tensiunea si colesterolul. Mandarinele isi au originea in zona de sud a Chinei, in Vietnam si Japonia, China fiind de asemenea cel mai mare producator la nivel mondial. In culturile est-asiatice sunt vazute ca simboluri ale bunastarii si norocului, iar in timpul celor doua saptamani cat dureaza Noul An Chinezesc, mandarinele sunt cadouri des intalnite catre prieteni, familie sau parteneri de afaceri.

Ceaiul Pu Erh este de asemenea recunoscut pentru numeroasele sale beneficii si asocierea cu mandarina creaza atat o licoare foarte sanatoasa, cat si un deliciu foarte apreciat de cunoscatori si neinitiati deopotriva. Acest sortiment are o sesizabila nota nucoasa pe un fundal vegetal puternic si o astringenta notabila, insa nu deranjanta.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie