Ceai Verde Oolong Tie Guan Yin

Ceai Verde Oolong Tie Guan Yin
Cod produs: V 131

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 30 apr.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
72,85 Lei

Grabeste-te! Inca 8 persoane se uita acum la acest produs





​Efecte benefice ale Ceaiului Oolong:

  este bogat in antioxidanti
  ajuta corpul sa arda grasimile si creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

  1. CEAIURI
  2. Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
  3. Ceai Verde Oolong Tie Guan Yin

   Tie Guan Yin cunoscut si ca Tieguanyin, Ti Kuan Yin, Tit Kwum Yum, Ti Kwan Yin, Tit Gwun Yam, Thih koan im, Tit Koon Yum, Tikunyin, Iron Buddha, Iron Goddess Oolong sau Tea of the Iron Bodhisattva supranumit Regele Oolong-urilor, este un ceai ce se produce in regiunea Anxi, provincia Fujian, dar mai nou si in alte zone precum Taiwan. Legenda spune ca adanc in inima regiunii Anxi din Fujian era un templu cu o statuie de fier a lui Guanyin, Zeita Milei In fiecare zi ,in drumurile sale catre plantatiile de ceai, un fermier sarac pe nume Wei, trecea pe langa templu reflectand la starea de degradare avansata a acestuia. Fiind sarac, dar nesuportand sa nu faca nimic in aceasta privinta, el aduce o matura si niste betisoare parfumate din casa lui, face curat si aprinde ca o ofranda betisoarele zicand: ,,E tot ce pot face!" De doua ori pe luna timp de cateva luni a repetat gestul. Intr-o noapte, Guanyin ii apare in vis si ii spune despre o pestera din apropiere unde il asteapta o comoara. Mergand acolo gaseste o ramurica de ceai pe care o cultiva si ingrijeste pana obtine o tufa foarte mare, soi din care pana in ziua de azi se proceseaza sortimentul renumit.

   Regiunea are un climat bland, cu un sol fertil si precipitatii frecvente, aceasta ducand la posibilatea producerii sortimentului in cele trei anotimpuri, primavara obtinandu-se cea mai buna calitate. Se culeg un muguras si o frunzulita sau doua, cu o culoare ce aminteste jadul. Infuzia este verde deschis cu o aroma persistenta, matasoasa si consistenta, cu o dulceata ulterioara si tonuri clare si echilibrate.


Este un Oolong sau Wulong ( in traducere ,,Ceaiul Dragonului Negru"), ceai traditional Chinezesc, specific zonei de sud, dar si tarilor invecinate datorita expatriatilor ce s-au stabilit acolo. Produs printr-un proces complex ce presupune recoltare, vestejire la soare, zvantare si agitare, apoi uscare si putina oxidare, fixare, rasucire si rulare prin tehnici speciale si uscarea finala.Dupa uscare unele produse pot merge la coacere sau aromatizare (cu fructe sau flori). Oolongurile fine sunt obtinute din anumite varietati de Camellia Sinensis. Fiind un ceai cu o gama de oxidare, intre verde si negru, de la 8 pana la 85%, se poate gasi pe piata intr-o bogata varietate de sortimente. Metoda de preparare este metoda Gongfu.

   Oolongurile semioxidate sunt grupate sub denumirea de Quingcha, in traducere ceai verde-albastrui. Gusturile sunt de asemenea destul de variate, de la dulce, fructat cu tonuri de miere, sau lemnoase, grele cu tonuri de prajit, afumat si pana la verde si prospat cu buchet si aroma specifica, toate depinzand de tehnica aleasa de procesare si zona de recoltare.

   Cateva subvarietati de Oolong produse in muntii Wuyi, in nordul Fujian-ului si in partea centrala a muntilor din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai faimoase ceaiuri Chinezesti. Avand in vedere concetratia mare de polifenoli din acest sortiment, se subanteleg beneficiile aduse sanatatii consumatorilor lui, unul foarte apreciat in ziua de azi fiind arderea grasimilor si a colesterolului intr-un mod natural si eficient.

   De asemenea este bine de stiut ca polifenolii se obtin in timpul procesului de oxidare, tehnica nefiind la indemana oricui, de aceea nu toate Oolongurile de pe piata au aceasta proprietate.

Mai multe informatii despre aceste deosebite ceaiuri se pot gasi in articolul nostru de pe blog despre ceaiul oolong...

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 2 minute

 


Preparare: pentru fiecare cana de 200ml se pune 1 masura de ceai, in apa la 80℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca timpul de infuzat sau temperatura depasesc valorile recomandate, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Permite infuzare multipla...

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie