Ceai Verde Oolong cu Osmanthus

Ceai Verde Oolong cu Osmanthus
Cod produs: V 317

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 30 apr.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
40,50 Lei

Grabeste-te! Inca 9 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 25g.

  1. CEAIURI
  2. Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
  3. Ceai Verde Oolong cu Osmanthus

   Este un oolong sau wulong ( in traducere ,,ceaiul dragonului negru"), ceai traditional chinezesc, specific zonei de sud, dar si tarilor invecinate datorita expatriatilor ce s-au stabilit acolo. Produs printr-un proces complex ce incepe cu recoltarea (acest sortiment face parte din recoltarea de primavara), vestejire la soare, zvantare si agitare, apoi uscare si putina oxidare, fixare, rasucire si rulare prin tehnici speciale si uscarea finala. Dupa uscare, unele produse pot merge la coacere sau aromatizare naturala (cu fructe sau flori). Oolongurile fine sunt obtinute din anumite varietati de camelia sinesis. Fiind un ceai cu o gama de oxidare intre verde si negru, de la 8 pana la 85%, se poate gasi pe piata intr-o bogata varietate de sortimente. Metoda de preparare este metoda gongfu.
   Oolongurile semioxidate sunt grupate sub denumirea de quingcha, in traducere ceai verde-albastrui. Gusturile sunt de asemenea destul de variate, de la dulce, fructat cu tonuri de miere, sau lemnoase, grele cu tonuri de prajit, afumat si pana la verde si prospat cu buchet si aroma specifica, toate depinzand de tehnica aleasa de procesare si zona de recoltare.
   Cateva subvarietati de oolong produse in muntii Wuyi, in nordul Fujian-ului si in partea centrala a muntilor din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai faimoase ceaiuri Chinezesti. Avand in vedere concetratia mare de polifenoli din acest sortiment, se subanteleg beneficiile aduse sanatatii consumatorilor lui, unul foarte apreciat in ziua de azi fiing arderea grasimilor si a colesterolului intr-un mod natural si eficient.

Florile de Osmanthus sunt native Asiei si se gasesc in multe regiuni din zona estica a continentului. Datorita parfumului deosebit, sunt frecvent folosite in industria de profil. Sunt, asemenea iasomiei, folosite in mod traditional la aromatizarea naturala a ceaiului verde. Dupa rularea frunzelor de ceai, acestea se distribuie pe rafturi special amenajate, in incaperi inchise, si se presara peste ele flori de osmanthus. Astfel ceaiul isi trage in mod natural uleiurile esentiale direct din floare. Florile se schimba zilnic si procesul se repeta de 3 pana la 12 zile, pentru a obtine sortimente cu intensitate diferita. Ceaiul astfel obtinut are un parfum delicat si un gust bogat, ce aminteste de caise.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 2 minute

 


Preparare: pentru fiecare cana de 200ml se pune 1 masura de ceai, in apa la 80℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca timpul de infuzat sau temperatura depasesc valorile recomandate, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Permite infuzare multipla...

 

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie