Ceai Verde Oolong Ben Shan

Ceai Verde Oolong Ben Shan
Cod produs: V 132

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Marţi, 22 sep.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
129,80 Lei

Grabeste-te! Inca 5 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g, iar unitatea minima de vanzare este de 100g.

​Efecte benefice ale Ceaiului Oolong:

  este bogat in antioxidanti
  ajuta corpul sa arda grasimile si creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

   Este un oolong sau wulong ( in traducere ,,ceaiul dragonului negru"), ceai traditional chinezesc, specific zonei de sud, dar si tarilor invecinate datorita expatriatilor ce s-au stabilit acolo. Produs printr-un proces complex ce presupune recoltare, vestejire la soare, zvantare si agitare, apoi uscare si putina oxidare, fixare, rasucire si rulare prin tehnici speciale si uscarea finala.Dupa uscare unele produse pot merge la coacere sau aromatizare (cu fructe sau flori). Oolongurile fine sunt obtinute din anumite varietati de camelia sinesis. Fiind un ceai cu o gama de oxidare, intre verde si negru, de la 8 pana la 85%, se poate gasi pe piata intr-o bogata varietate de sortimente. Metoda de preparare este metoda gongfu.
   Oolongurile semioxidate sunt grupate sub denumirea de quingcha, in traducere ceai verde-albastrui. Gusturile sunt de asemenea destul de variate, de la dulce, fructat cu tonuri de miere, sau lemnoase, grele cu tonuri de prajit, afumat si pana la verde si prospat cu buchet si aroma specifica, toate depinzand de tehnica aleasa de procesare si zona de recoltare.
   Cateva subvarietati de oolong produse in muntii Wuyi, in nordul Fujian-ului si in partea centrala a muntilor din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai faimoase ceaiuri Chinezesti. Avand in vedere concetratia mare de polifenoli din acest sortiment, se subanteleg beneficiile aduse sanatatii consumatorilor lui, unul foarte apreciat in ziua de azi fiing arderea grasimilor si a colesterolului intr-un mod natural si eficient.
   De asemenea este bine de stiut ca polifenolii se obtin in timpul procesului de oxidare, tehnica nefiind la indemana oricui, de aceea nu toate oolongurile de pe piata au aceasta proprietate.
Ben Shan este specialitatea de oolong produsa in muntii Fujian. Cu o forma robusta, frunzele rulate si incretite, culoarea de un verde floral verde-galbui, cu tonuri inchise, cu o infuzie galben - portocalie, clara, cu o aroma proaspata si un gust matasos, profund si o tenta dulce dupa inghitire
Similar lui Tie Guan Yin, Ben Shan este un ceai creat de curand, in comparatie cu vechimea culturii ceaiului, dar cu toate acestea el este unul din cele patru ceaiuri renumite pe care provincia Anxi le produce.
Mai exact in Xiping Yang Yao din Anxi , unde plantatiile de crestere a ceaiului sunt daruite cu o clima blanda, sol fertil si ploi abundente, departe de poluare, conditii ideale pentru obtinerea ceaiurilor de mare clasa.
Principalele etape in prelucrarea sortimentului sunt: recoltare, zvantare la soare si semifermentare, amestecare, roluire, re-roluire, coacere, re-coacere, zvantare si alte procedee. Permite infuzare multipla.

Mai multe informatii despre aceste deosebite ceaiuri se pot gasi in articolul nostru de pe blog...

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 2 minute



Preparare: pentru fiecare cana de 200ml se pune 1 masura de mix, in apa la 80℃ si se lasa la infuzat 2 minute. Daca timpul de infuzat sau temperatura depasesc valorile recomandate, infuzia va avea un gust astringent si amarui, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina.


Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie