Ceai Pu Erh Mary Blue Premium - BIO

Ceai Pu Erh Mary Blue Premium - BIO
Cod produs: V 300

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 30 apr.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
124,75 Lei

Grabeste-te! Inca 10 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g.

Acesta este un produs BIO

​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

  1. CEAIURI
  2. Ceaiuri de detoxifiere si intretinere
  3. Ceai Pu Erh Mary Blue Premium - BIO

Pu Erh reprezinta ultima frontiera pentru multi bautori de Ceai. Istoria sa lunga si controversata, cu nuante de poveste, si gustul sau neobisnuit ii pot cu usurinta intimida pe cei neinitiati. Pentru a preveni asta, este util sa cunoastem cateva informatii de baza.

Pentru inceput, trebuie mentionat ca Pu Erh se produce doar in provincia chineza Yunnan, o regiune cunoscuta pentru biodiversitatea sa incredibila si pentru cele 25 de minoritati etnice care isi au acolo salasul. Arborii de ceai din zona fac parte dintr-o varietate unica, cu frunza mare, si cu inaltimi ce pot atinge 20 de metri.

Pu Erh se produce atat in varianta coprimata, cat si necomprimata. Formele de comprimare pot varia, de la discuri nu mai mari de o moneda, pana la "caramizi" sau turte. Forma comprimata le facea mai usor de transportat, pe drumul ceaiului, pana in Tibet, unde erau date la schimb pentru cai. Intr-o perioada, ceaiul Pu Erh a fost folosit si ca etalon monetar. Pentru a fi consumat, forma comprimata era sfarmata si apoi preparata in apa fierbinte, devenind astfel precursorul celebrului matcha japonez. Astazi drumul ceaiului nu mai exista, a fost ingropat sub beton de catre chinezi, dar povestea ceaiului Pu Erh continua...


Pe langa varietatea ce rezulta din comprimare, Pu Erh se produce in doua sortimente diferite: Sheng si Shu. Sheng reprezinta varianta "cruda", in care funzele sunt aburite si comprimate imediat dupa prajire - spre deosebire de Shu, care descrie frunzele comprimate dupa o perioada de oxidare ce poate dura pana la o luna.

Acest ceai comprimat are la baza Pu Erh Sheng in care au fost atent amestecate petale de albastrele inainte de comprimare. Folosite de multe ori ca simboluri ale nobilitatii, mai ales in Germania, albastrelele erau traditional purtate de catre tineri feciori indragostiti. Daca floarea se usca prea repede, simboliza ca dragostea lor nu era reciprocata...
In infuzie, albastrelele au un efect calmant si relaxant, fiind in plus benefice pentru ochii dumneavoastra.

Gustul este vegetal, apropiat de al ceaiului verde, cu o subtila nota florala...

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 1 masura 15 secunde

 

Preparare: in mod traditional, Pu Erh se prepara in gaiwan. Pastiluta se clateste inainte de infuzare si se reinfuzeaza de pana la 10 ori, cu infuzari progresiv mai lungi, pornind de la 15 secunde, in apa la 80℃. Traditia mentioneaza de asemenea ca persoana cu rangul cel mai inalt va consuma prima infuzie, urmatoarele fiind cosumate in ordinea descrescatoare a rangului celor prezenti...

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.

 

 

Pu Erh is the final frontier for many tea drinkers. It's long, controversial, story-like history and unusual taste can easily intimidate the uninitiated. Produced only in the Yunnan Province, a region known for it's biodiversity, it is harvested from a local variety of tea tree, with a large leaf and heights that can reach 20m.
In the past it was traded for horses with the tibetan nomads, and used as currency. Because it was crushed for consumption, it represents the precursor of Japan's famous matcha.
This particular tea has cornflower petals carefully blended with the tea leves befor compression. That gives it a subtle floral note.

Pu Erh is traditionally prepared in a Gaiwan. It is rinsed with water before infusing, and than it is infused for up to 10 times, for progressively longer periods, starting at 15 seconds, in water at 80℃.Tradition dictates that the highest ranking person will have the first infusion, and than they will be served in the descending order of rank...

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie