Tangerine umplute cu Ceai Alb Silver Needles

Tangerine umplute cu Ceai Alb Silver Needles
Cod produs: W 401 - FJ

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Joi, 01 oct.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
144,75 Lei

Grabeste-te! Inca 10 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g, dar unitatea minima de vanzare este de 100g.

​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

Un ceai alb Chinezesc de mare rafinament, unul dintre cele mai apreciate ceaiuri albe provine din celebra provincie Fujian, produs doar in doua regiuni ce se intind de la nord la nord-est, Zhenghe si Fuding. Cunoscut sub diferite nume ca: Bai Mei Yin Zhen, Bai Hao Yinzhen, White Down Silver Needle, Silver Needle - insemnand ,,Acul de Argint". Pentru acest sortiment, se culeg primavara, intr-o perioada scuta de cateva zile, intr-o prima recolta a anului, situata intre finalul lui martie si inceput de aprilie, doar frunzulitele tinere ,,un boboc" cum spune expresia consacrata. Cele mai bune productii respecta si azi timpul de uscare ulterioara la soare si nu variantele industriale. Urmeaza o usoara oxidare, zvantarea si uscarea. Exista o mica diferenta intre stilurile celor doua zone in care se produce acest sortiment, dar ambele variante sunt apreciate la cel mai inalt nivel, in toata lumea, datorita gustului dulceag si delicat. Originalul Silver Needle este procesat doar din sortimentul Da Bai (Marele Alb) insa, fiind un ceai celebru, are parte de multe imitatii.


Specialitate a poporului cantonez din provincia Guangdong, care insa incorporeaza de cele mai multe ori ceai din Yunnan, mandarinele umplute cu ceai sunt celebre in toata lumea pentru gustul mai degraba proaspat al infuziei, in contrast cu cel specific invechit al ceaiului Pu Erh, care constituie de obicei ceaiul cu care se umplu.
Procesul de productie incepe cu mandarinele proaspete, care sunt culese atunci cand sunt coapte. Se taie un capacel prin care se scoate miezul (care e folosit pentru sucuri sau alte produse) si se umple cu frunze de ceai. Se pot folosi atat frunze de Pu Erh Sheng cat si Shu, varianta cruda avand un gust mai proaspat, vegetal, iar varianta coapta fiind mai pamantie, cat si frunze de ceai apartinand altor varietati, cum ar fi ceai alb sau verde. In functie de producator, se coace apoi pentru un anumit interval de timp (de obicei foarte redus, dar dependent de sortimentul ceaiului) in coaja de mandarina la temperaturi foarte ridicate pentru a omora eventuale microorganisme si pentru a elimina umezeala in exces. Aceasta coacere poate da produsului final o aroma foarte subtil afumata. Apoi se impacheteaza pentru a pastra aroma si se pune la invechit sau se livreaza pentru consum.
Pentru a-l servi, se rup bucati din coaja si se infuzeaza impreuna cu ceaiul, rezultand intr-o intensa si savuroasa componenta citrica.

Coaja de mandarina este un ingredient foarte pretuit in medicina traditionala chineza si este recomandata pentru a trata infectii la nivelul aparatului respirator sau digestiv, pentru continutul bogat de vitamine, in special A si C si pentru ca scade tensiunea si colesterolul. Mandarinele isi au originea in zona de sud a Chinei, in Vietnam si Japonia, China fiind de asemenea cel mai mare producator la nivel mondial. In culturile est-asiatice sunt vazute ca simboluri ale bunastarii si norocului, iar in timpul celor doua saptamani cat dureaza Noul An Chinezesc, mandarinele sunt cadouri des intalnite catre prieteni, familie sau parteneri de afaceri.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie