Ceai Pu Erh mini Tuo Cha - Sheng

Ceai Pu Erh mini Tuo Cha - Sheng
REDUS -31%
Cod produs: 601000

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Marţi, 22 sep.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
29,00 Lei(-31%)
19,95 Lei

Economisesti 10 Lei


Grabeste-te! Inca 5 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g dar unitatea minima de vanzare este de 200g...

​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

Pu Erh este o varietate de ceai obtinut din frunzele mari si de cea mai buna calitate ale plantei care creste in regiunea Yunnan din China, si este renumit pentru forma de prezentare - comprimat in turte sau pastile. Frunzele de ceai erau comprimate in diferite forme pentru a facilita conservarea si transportul, dobandind culoarea si aroma specifice datorita oxidarii naturale ce avea loc in drum spre destinatie, pe drumul ceaiului. In trecut acestea erau atat de pretuite incat se foloseau ca moneda de schimb. Acest tip de ceai este similar vinului: cu cat este mai vechi, cu atat este mai bun, datorita procesului natural de fermentatie care se produce de-a lungul anilor si estompeaza gustul amar. Pe langa varietatea ce rezulta din comprimare, Pu Erh se produce in doua sortimente diferite: Sheng si Shu.

Sheng reprezinta varianta "cruda", in care funzele sunt aburite si comprimate imediat dupa prajire, iar apoi depozitate in camere uscate, care permit o oxidare lenta.

Ceaiul Pu Erh echilibreaza tranzitul intestinal, faciliteaza digerarea alcoolului, zaharului si a carnii, actionand direct asupra ficatului, stomacului si intestinelor.
Elimina dificultatile de digestie si balonarile. In plus, s-a dovedit ca imbunatateste vederea, intarzie procesul de imbatranire si ajuta la reglarea zaharului din sange....

Metoda de preparare variaza intre Orient si Occident, in est fiind preferate mai multe reinfuzari scurte, iar in vest o infuzare mai lunga. Gustul este vegetal, pamantiu, apropiat de al ceaiului verde.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 5 grame 4-5 minute


 

Pu Erh is a tea variety originating in the Yunnan Province, China, produced from large leaves of the highest quality tea plant, and is well known for it's compresse form. Tea leaves were compressed in order to facilitate transportation and storage, and they reached their specific color and flavour during transportation, beacause of natural oxidation. They were so highly valued that they were used as currency. This type of tea is similar to wine in the fact that it gets better with age, fermantation causing the bitterness to diminish. Besides the variety resulting from the shape of comprimation, this tea is produced in two different assortments: Sheng and Shu.

Sheng represents the "raw" version, which is steamed and compressed immediately after frying and than deposited in dry storage spaces, where a slow oxidation will flavor it.

The look is similar to the black tea variant. The high quality tea is pressed into the shape of a bird nest. The taste of the tea is close to a Sencha tea. The cup is gold-yellow and has a beautiful smell. The taste is lightly fruity and grassy.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie