Ceai Pu Erh Man Nong Mountain

Ceai Pu Erh Man Nong Mountain
Cod produs: 15455

Livrare Expres: Gratuita
Estimare Livrare, Marţi, 10 dec.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
845,00 Lei

Grabeste-te! Inca 7 persoane se uita acum la acest produs




​Efecte benefice ale Ceaiului Pu Erh:

  este bogat in antioxidanti
  creste anduranta musculara
  inlocuieste cu succes cafeaua, energizand organismul
  ajuta le mentinerea igienei si sanatatii orale
  intareste sistemul imunitar
  combate efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete

Pu Erh este o varietate de ceai obtinut din frunzele mari si de cea mai buna calitate ale plantei care creste doar in provincia chineza Yunnan, o regiune cunoscuta pentru biodiversitatea sa incredibila si pentru cele 25 de minoritati etnice care isi au acolo salasul. Satul Man Nong este un sat de munte situat în apropiere de Liu Kai aproximativ 20 km nord de Bang Zang. Ceaiul creste salbatic in aceasta zona, in paduri seculare, iar oamenii din zona se ocupa din cele mai vechi timpuri cu culegerea si procesarea sa. Arborii de ceai din zona fac parte dintr-o varietate unica, cu frunza foarte mare, vene groase si inaltimi ce pot atinge 20 de metri.

Pu Erh se produce atat in varianta comprimata, cat si necomprimata, dar este renumit pentru forma comprimata. Formele de comprimare pot varia, de la discuri nu mai mari de o moneda, pana la "caramizi" sau turte. Frunzele de ceai erau comprimate in diferite forme pentru a facilita conservarea si transportul, dobandind culoarea si aroma specifice datorita oxidarii naturale ce avea loc in drum spre destinatie. In trecut acestea erau atat de pretuite incat se foloseau ca etalon monetar. Acest tip de ceai este similar vinului: cu cat este mai vechi, cu atat este mai bun, datorita procesului natural de fermentatie care se produce de-a lungul anilor si estompeaza gustul amar. Pe langa varietatea ce rezulta din comprimare, Pu Erh se produce in doua sortimente diferite: Sheng si Shu.

Shu reprezinta varianta "coapta", in care funzele sunt stropite cu apa si lasate la oxidat pentru cateva zile, pana la o luna, si abia apoi tratarea cu abur si comprimarea, urmate de un proces lent de fermentatie.

Aceasta turta este produsa in 2013 si metoda de preparare variaza intre Orient si Occident, in est fiind preferate mai multe reinfuzari scurte, iar in vest mai putine infuzari, dar mai lungi. Gustul este vegetal intens, pamantiu, comparat de catre consumatori cu gustul "solului de padure".

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 5 grame 4-5 minute

 

Preparare: in mod traditional, Pu Erh se prepara in gaiwan. Frunzele se clatesc inainte de infuzare si se reinfuzeaza de pana la 10 ori, cu infuzari progresiv mai lungi, pornind de la 15 secunde, in apa la 80℃. Traditia mentioneaza de asemenea ca persoana cu rangul cel mai inalt va consuma prima infuzie, urmatoarele fiind cosumate in ordinea descrescatoare a rangului celor prezenti...
 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie