-50%

Ceai Verde Maofeng


Preţ: 24,75 RON
12,35 RON 12.35



Promotia este valabila exclusiv online.

Pretul afisat este pentru 50g, dar unitatea de vanzare este de 200g.


Disponibilitate: În Stoc

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: V 405 - FJ Oferta

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00
Acest produs are o cantitate minimă de comandat de 4

Descriere

Maofeng este unul dintre cele mai celebre 10 ceaiuri chinezesti. Aceasta vedeta cultivata in provincia Anhui, in preajma lantului muntos Hunashan(Muntele Galben), responsabil pentru mai multe sortimente celebre de ceai verde, a fost de-a lungul generatiilor unul din ceaiurile preferate ale Curiti Imperiale. Zona de cultivare este situata la altitudini ce variaza intre 300 si 800m, pe versantii muntilor, cu suficient soare si cu multa ceata. Un vechi proverb chinezesc spune ca "muntii celebri produc ceai celebru" si acest proverb se aplica foarte bine in cazul acestui ceai.

Recoltarea se face primavara devreme si, ca la majoritatea ceaiurilor de calitate, doar primele 2-3 frunzulite sunt culese. Fermierii locali spun ca acestea se aseamana cu bobocii de orhidee, insa numele Maofeng inseamna "piscul imblanit", datorita multitudinii de perisori ce acopera frunzele.

Fiind un ceai verde de calitate superioara, Maofeng poate fi infuzat de 3-5 ori si se preteaza foarte bine pentru metoda gongfu de preparare, eliberand treptat gusturi ascunse, dulceata si esenta vegetala, ce ramane o prezenta puternica in ceasca la ultimele infuzari. Este un ceai proaspat, usor de baut si placut la gust. Despre beneficiile ceaiului verde am scris in repetate articole pe blog-ul nostru si puteti citi mai mult in acest articol despre beneficiile ceaiului verde sau acest articol despre detoxifiere.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
80℃ 2 masuri 30 secunde

 


Preparare: acest ceai se infuzeaza in mod traditional in gaiwan. Pentru fiecare preparare pun 2 masuri de ceai, in apa la 80℃ si se lasa la infuzat 30 secunde. Daca timpul de infuzat sau temperatura depasesc valorile recomandate, infuzia va avea un gust usor astringent si amarui ce se va accentua cu prelungirea duratei de infuzare, deoarece frunza de ceai elibereaza mai multa teina. Permite infuzare multipla si pentru a doua infuzare durata este de 60 secunde, iar pentru fiecare infuzare succesiva se adauga 30 de secunde.

 

Ambalare: punga cu clips pentru resigilare.





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt: