Ceai Pu Erh Special White






Disponibilitate: Indisponibil

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de RON

Cod produs: Pu Erh White

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
0762 454 414
Lu - Vi: 10:30-21:00
Lasa-ne nr. de telefon
Te sunam noi!
Lu - Vi: 10:30-21:00
Vrei sa ne trimiti
un email?
Lu - Vi: 10:30-21:00

Descriere

Pu Erh reprezinta ultima frontiera pentru multi bautori de Ceai. Istoria sa lunga si controversata, cu nuante de poveste, si gustul sau neobisnuit ii pot cu usurinta intimida pe cei neinitiati. Pentru a preveni asta, este util sa cunoastem cateva informatii de baza.

Pentru inceput, trebuie mentionat ca Pu Erh se produce doar in provincia chineza Yunnan, o regiune cunoscuta pentru biodiversitatea sa incredibila si pentru cele 25 de minoritati etnice care isi au acolo salasul. Arborii de ceai din zona fac parte dintr-o varietate unica Camellia Sinensis Grandifolia, cu frunza mare, si cu inaltimi ce pot atinge 20 de metri. Muncitorii culeg manual doar frunze tinere, primele 2 frunzulite din varful crengilor si muguri. Acestea sunt apoi tratate termic pentru a neutraliza enzimele si a opri procesul de oxidare. Frunzele sunt apoi rulate manual pentru a le da o forma placuta si lasate la uscat in mod natural. Mai departe frunzele sunt sortate manual, pentru a elimina eventualele frunze cu proleme, ce ar putea contamina toata turta. Apoi sunt tratate cu abur, pentru a le face moi si pliabile si aproximativ 357 de grame sunt comprimate la presiune in forma finala. Se impacheteaza in bambus si se usuca pentru inca 5-7 zile la 45 grade celsius. Umezeala rezultata in urma procesului de tratare cu aburi continua procesul de oxidare si adauga profunzime si textura aromelor deja existente.

Formele de comprimare pot varia, de la discuri nu mai mari de o moneda, pana la "caramizi" sau turte. Forma comprimata le facea mai usor de transportat, pe drumul ceaiului, pana in Tibet, unde erau date la schimb pentru cai. Intr-o perioada, ceaiul Pu Erh a fost folosit si ca etalon monetar. Pentru a fi consumat, forma comprimata era sfarmata si apoi preparata in apa fierbinte, devenind astfel precursorul celebrului matcha japonez. Astazi drumul ceaiului nu mai exista, a fost ingropat sub beton de catre chinezi, dar povestea ceaiului Pu Erh continua...

Aceasta turta contine Ceai Alb, care este foarte putin oxidat si foarte putin procesat, fiind mult mai aproape de starea naturala a plantei si avand in consecinta mai putina cafeina si mai multi antioxidanti decat ceaiurile verzi sau negre. Recoltarea sa se face primavara timpuriu, in functie de conditiile meteorologice si sunt culese doar frunzulite tinere, primele 2-3 frunze de pe fiecare lastar. Calitatea sa este de obicei corelata cu abundenta de perisori albi specifici sortimentului.

 

Temperatura Dozaj Timp Infuzare
temperatura dozaj infuzare
90℃ 5 grame 2-4 minute

 

Preparare: in mod traditional, Pu Erh se prepara in gaiwan. Frunzele se clatesc inainte de infuzare si se reinfuzeaza de pana la 10 ori, cu infuzari progresiv mai lungi, pornind de la 15 secunde, in apa la 80℃. Traditia mentioneaza de asemenea ca persoana cu rangul cel mai inalt va consuma prima infuzie, urmatoarele fiind cosumate in ordinea descrescatoare a rangului celor prezenti...





Daca ti-a placut acest produs, scrie-i o recenzie

Nota: Bun

Introduceti codul din imagine in caseta de dedesubt: