Cafea Nicaragua Las Pencas

Cafea Nicaragua Las Pencas
Cod produs: c h 997

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Joi, 22 mai.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
99,95 Lei

Grabeste-te! Inca 12 persoane se uita acum la acest produs




Pretul afisat este pentru 50g, dar unitatea minima de vanzare este 100g. Cafeaua se comercializeaza boabe.

Daca o doriti rasnita, specificati granulatia dorita in comanda, in functie de tipul de cafea pe care il consumati.

  1. CAFEA
  2. Cafea Nicaragua Las Pencas

O cafea foarte complexa, cu note de rozmarin, vanilie si un indiciu de iasomie.

America Centrala este de departe cea mai aromata zona a lumii. Din toate tarile central americane pleaca spre cele 4 zari cafele dintre cele mai diverse. Pentru un iubitor de cafea, o excursie in aceasta zona binecuvantata ar fi poate cea mai fericita surpriza.

Astazi ne oprim in frumoasa si exotica Nicaragua. Supravietuind unui razboi civil si unui uragan devastator, Nicaragua continua sa produca printre cele mai pretioase cafele pe care le aduce in cestile pasionatilor.

Cele peste 45000 de familii care detin mici ferme isi csstiga existent din cultivarea si procesarea boabelor de cafea. Contributia adusa de aceste mici afaceri este semnificativa, intr-o tara in care rata somajului depaseste 50% din populatie. Din numarul total de ferme, un procent de aprox. 95% sunt de mici dimensiuni (adică membrii familiilor lucreaza direct, angajand ocazional zilieri, mai ales in perioadele de recolta).

In aceasta tara exista 3 regiuni recunoscute pentru cafelele extraordinare pe care le produc: Jinoteca (sau Jinotega), Matagalpa si Segovia. Arborii de cafea se dezvoltă aici in sol vulcanic, in climat umed tropical si in vegetatie luxurianta. Boabele de cafea sunt aromate, complexe, cu arome de nuci si vanilie, si aciditate moderata – asa cum multora dintre cafengii le place sa fie. Majoritatea cafelelor din Nicaragua sunt shade grown (dezvoltate la umbra vegetatiei inconjuratoare), adica un procent de circa 95% si SHG (strictly high grown – crescute la altitudini de peste 1400 m).

Poate fi preparata cu succes la espressor pentru a ne bucura de aromele memorabile, dar si folosind alte metode (precum syphonul, french press, cafetiera moka sau aeropress).

Textura cremoasa a cafelei permite sa fie preparata si sub forma de Latte, iar in perioada verii, poate fi preparata chiar si sub forma de Iced Coffee.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie