Prin creearea unui cont vei putea face cumparaturile mai rapid, vei fi la curent cu statusurile comenzilor tale, si vei tine evidenta comenzilor efectuate de tine.
Creaza cont nou
Grabeste-te! Inca 9 persoane se uita acum la acest produs
Overview
Familia Chacón Solano cultiva cafea la Las Lajas de peste 80 de ani si de trei generații. Generatia actuala, condusa de Oscar si Francisca Chacón, a i...
Familia Chacón Solano cultiva cafea la Las Lajas de peste 80 de ani si de trei generații. Generatia actuala, condusa de Oscar si Francisca Chacón, a inceput sa se dezvolte organic in urma cu aproximativ 30 de ani, iar in 2000 a devenit una dintre putinele ferme din Costa Rica cu o certificare organica oficiala. Familia se straduieste nu numai sa faca agricultura intr-un mod responsabil pentru mediu si societate, ci si pentru a produce cafea de cea mai inalta calitate. Inovatia provine din metoda de prelucrare, familia Chacon Solano a fost printre primii inovatori din Costa Rica in ceea ce priveste perfectionarea diferitelor metode naturale de prelucrare.
Localitatea Las Lajas este situata la o altitudine de 1.300 - 1.500m pe poalele vulcanului Poás, in tara cafelei de prima specialitate din regiunea Sabanilla de Alajuela din Valea Centrala din Costa Rica. Aceasta zona luxurianta, fertila, este caracterizata de precipitatii abundente si regulate de aproximativ 3.000mm pentru mai mult de 150 de zile ale anului.
Ferma produce 100% cafea Arabica, in principal soiuri Caturra si Catuaí, care este cultivata la umbra copacilor autohtoni. Ferma are, de asemenea, mici parcele de Villa Sarchi, Red Bourbon, Kenya si Obata, care in cea mai mare parte contribuie la microloti. Composturile organice sunt produse la fata locului folosind vermicultura (compostarea viermilor), iar procesul de productie este complet lipsit de substante chimice si agro-toxine.
Recoltarea incepe in decembrie si se desfasoara pana in februarie. Boabele de cafea sunt selectate manual, pentru a se colecta doar boabele coapte si de buna calitate. Acestea sunt apoi prelucrate la micromoara de ultima generatie a fermei, unde boabele sunt procesate prin metoda „Perla Negra”, pioniera din Las Lajas.
Aceasta cafea a fost prelucrata in conformitate cu metoda Perla Negra (naturala) a microfilului Las Lajas a familiei Chacón Solano, care pe langa procesarea tuturor cafelelor Las Lajas prelucreaza si cafele din regiunea inconjuratoare. De fapt, in 2008, moara a contribuit la castigarea Cupei de Excelenta a lui Francisca Cubillo Salas!
Procesarea naturala din Las Lajas a avut loc oarecum din greseala. In februarie 2008, un cutremur a lovit regiunea, iar ferma a ramas fara apa si electricitate pe parcursul mai multor saptamani cruciale din timpul recoltei. Pentru a nu pierde o mare parte din productia din acel an, familia a decis ca singura lor optiune este sa continue sa culeaga cafeaua si sa proceseze boabele de cafea prin singurele modalitati in care stiau ca nu va necesita aporturi suplimentare de energie. Astfel, s-au nascut primele cafele naturale din Costa Rica!
De atunci, ferma a perfectionat procesul, iar astazi produc cafele naturale neobisnuit de delicate si consistente, facute posibile numai prin standardele riguroase si controlul strict asupra prelucrarii pe care o implementeaza moara. Doar cele mai coapte si perfecte boabe sunt procesate folosind metoda „Perla Negra”. Dupa livrarea la moara, boabele sunt inmuiate in apa curata pentru a indeparta resturile sau murdaria. Acestea sunt apoi livrate imediat in paturi africane (paturi ridicate) sau în terase, unde sunt uscate lent timp de 15 pana la 22 de zile.
Costa Rica Perla Negra esteo cafea extrem de savuroasa si dulce, cu gust catifelat si o bogatie de arome fructate. Tenta finala, neasteptata, de lichior fin, iti ramane in gura mult timp dupa ce o bei. Acest gust iesit din comun, ce aminteste printre altele si de pepenele copt, este obtinut prin uscarea atenta a ciresei de cafea cu tot cu pulpa fructului.