Cafea Costa Rica Black Honey

Cafea Costa Rica Black Honey
Cod produs: C H006

Livrare Expres: 35 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 26 mar.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 250 RON
  • Plata securizata prin card bancar
83,20 Lei

Grabeste-te! Inca 8 persoane se uita acum la acest produs




 Pretul afisat este pentru 50g, iar unitatea minima de vanzare este de 250g.

Cafeaua se comercializeaza boabe. Daca o doriti rasnita, specificati granulatia dorita in comanda, in functie de tipul de cafea pe care il consumati.


  1. CAFEA
  2. Cafea Boabe
  3. Cafea Costa Rica Black Honey

Black Honey este cel mai complex, mai laborios si mai costisitor mod de a produce cafea verde, dar are ca rezultat o cafea bogata, aromatizata, spre deosebire de oricare alta.


Ce inseamna mai exact Black Honey?


Este un proces de uscare in care o parte din fructul cafelei (care se aseamana cu ciresele si contine circa 68% pulpa, 6% tegument, cofeina 1,7 – 4,0% si circa 26% bob curat) ramane pe boabele de cafea fiind acoperita in timpul uscarii. Desi numele procesului te duce cu gandul la miere si la gustul ei, acest tip de cafea se refera de fapt la cantitatea de mucilagiu (stratul asemanator cu mierea din fructul de cafea) care ramane pe boabele de cafea chiar si in timpul prelucrarii, fie prin spalare sau uscare. In functie de cat de multa „miere” (mucilagiu) ramane pe boabele de cafea, acestea vor fi Yellow Honey, Red Honey sau Black Honey(cea din urma avand cea mai mare parte din mucilagiu ramasa pe bobul de cafea, mai exact 100%). Fermierii incep prin alegerea numai a fructelor din copaci, acestea avand o cantitate mare de zahar si acizi care sunt importante pentru fermentarea boabelor verzi. Apoi, acestia se ocupa de procesul delicat de uscare a boabelor ce trebuie sa aiba un ritm potrivit: dacă boabele se usuca prea repede, aromele din mucilagiu nu vor fi absorbite de boabele verzi de cafea; daca boabele sunt uscate prea lent, exista riscul de supra-fermentare. Faptul ca Black Honey este o metoda atat de complexa se datoreaza faptului ca necesita cel mai mult timp pentru fermentare dar si pentru uscare (de doua ori mai mult decat prelucrarea cafelei Yellow Honey sau Red Honey). Timpul de uscare este de aproximativ 15 zile, procesul intensiv de prelucare a acesteia fiind insa recompensat cu o aroma unica, de tonuri dulci, aciditate echilibrata si textura bogata.


Unde se produce cafeaua Black Honey?


Din pacate, cafeaua prelucrata cu metoda Black Honey este disponibila numai pentru un sezon limitat datorita procesului intensiv de munca. Metoda de prelucrare a acetui tip de cafea este cel mai des intalnita in tari unde apa potabila nu este la discretie, asa cum este, spre exemplu, Costa Rica (Las Lajas este una dintre cele mai cunoscute statii de procesare din Costa Rica). Black Honey este insa una din acele minuni ale naturii care ajung pe masa noastra gratie maiestriei si rabdarii unor oameni speciali. Asa ca atunci cand aveti in fata o ceasca de cafea Black Honey aburinda sa nu uitati ca aveti parte de unul dintre cele mai exotice si mai rare gusturi de pe pamant.


Textura cremoasa a cafelei permite sa fie preparata si sub forma de Latte, iar in perioada verii, poate fi preparata chiar si sub forma de Iced Coffee.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie