Ceremonia Ceaiului

07 Jun / 2017

8 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SA CONSUMAM CEAI VERDE MATCHA

Comentarii: 0

Matcha reprezinta pudra de ceai verde ce se foloseste in special in cadrul Ceremoniei Ceaiului. Pentru prepararea pudrei de Matcha se folosesc Frunze de Ceai verde japonez de cea mai inalta calitate, cunoscut sub numele de Gyokuro. Matcha este obtinuta prin macinarea fina a frunzelor de ceai verde, crescute la umbra. Acest proces sporeste cantitatea de aminoacizi ce se formeaza in frunze, reflectandu-se totodata si in gustul Ceaiului.

CEAIUL MATCHA
23 Mar / 2016

CEAIUL MATCHA

Comentarii: 0

Atunci cand vine vorba despre Ceai, Matcha reprezinta cea mai interesanta si inovatoare (re)descoperire a secolului XX. Creat in urma cu aproximativ 800 de ani de catre calugarii Budisti ca fiind o bautura ce ne indeamna la meditatie, acest fin Ceai verde japonez a devenit unul dintre cele mai rare si pretioase tipuri de Ceai din Japonia.

Ritualul ceaiului in diverse regiuni ale lumii
12 Feb / 2018

Ritualul ceaiului in diverse regiuni ale lumii

Comentarii: 0

Cine ar putea sa afirme despre ceai ca este doar o simpla bautura? Iubitorii de ceai nu ar putea face nicicand o astfel de alaturare de termeni, asociindu-l cu o oarecare bautura si pe buna dreptate. Ca multe alte licori recunoscute la nivel modial, precum este cafeaua in toate variantele sale, la fel si ceaiul are o istorie lunga in spate.  

Afişare 1 - 4 din 4 (1 Pagini)