Ultimele postari

Beneficii uimitoare aduse de ceaiurile din plante
04 May / 2017

Beneficii uimitoare aduse de ceaiurile din plante

Comentarii: 0

​Oricine a consumat macar o data ceaiuri din plante a constatat ca aroma deosebita pe care o au este incantatoare. Dincolo de acest fapt, ceaiurile din plante aduc insa si beneficii uimitoare pentru sanatate.

Ca mod de preparare, ceaiurile din plante se consuma de obicei sub forma infuziilor. Aceste varietati de ceai se pot prezenta sub forma de frunze uscate, bucati de fructe coapte, ierburi, flori sau alte parti din plante care ofera o aroma unica bauturii, garantand in acelasi timp si beneficii pentru sanatatea consumatorilor. Diferenta intre ceaiurile din plante si alte forme de ceai consta in faptul ca acestea nu au un continut atat de ridicat de cafeina. Cu un gust minunat, usor de baut, fiind realizate dintr-un singur ingredient sau dintr-un mix de ingrediente, acestea au drept rol hidratarea, revigorarea si mentinerea unei stari optime de sanatate.

CEAI DE VERBINA - BENEFICII, PROPRIETATI, PREPARARE
10 Apr / 2017

CEAI DE VERBINA - BENEFICII, PROPRIETATI, PREPARARE

Comentarii: 0

Verbina, denumita si "iarba sacra" de catre persani, egipteni si romani, este una din cele mai vechi plante medicinale si magice, avand "state de serviciu", datand de acum nu mai putin de 5000 de ani. O gasim ca atare la vechii azteci si la daci, la druizi si la chinezi, la vracii din arhipelagurile din Pacific si la medicii din Roma sau Grecia antica, la pieile rosii din America de Nord si la persani sau la egipteni. Pe o intindere uriasa in timp si in spatiu, gasim aceasta enigmatica verbina, pretuita atat de medici, cat si de magicieni.

ISTORIA PORTELANULUI
07 Apr / 2017

ISTORIA PORTELANULUI

Comentarii: 0

Te-ai intrebat vreodata, in timp ce savurai ceaiul tau preferat, servit in cesti de portelan, care este istoria materialului din care acestea sunt realizate?

Ei bine, indiferent ca a fost vorba de vase ornamentale, cesti pentru ceai sau chiar statui, portelanul este un material ce a starnit mult interes de-a lungul istoriei, iar fabricarea acestuia a fost o adevarata provocare.

Insa, pentru a intelege mai bine cum am ajuns sa apreciem si sa folosim atat de des portelanul, va trebuie sa aruncam o privire peste primele perioade in care acesta a fost realizat, cu alte cuvinte sa incepem cu inceputul.

CEAI DE CATINA: GHID COMPLET – BENEFICII, CONTRAINDICATII, PREPARARE
31 Mar / 2017

CEAI DE CATINA: GHID COMPLET – BENEFICII, CONTRAINDICATII, PREPARARE

Comentarii: 0

Nu sunt multe plantele din flora autohtona, ba chiar mondiala care pot rivaliza cu catina romaneasca in privinta proprietatilor curative si diverselor sale aplicatii medicale. Cu fructele sale, ca niste bobite aurii care se coc toamna, catina ne ofera un nesperat ajutor tuturor, indiferent de varsta sau afectiuni. Vitaminizanta de exceptie, antioxidanta redutabila si neintrecuta stimulatoare a sistemului imunitar, catina are inca multe valente necunoscute publicului larg.

Afişare 1 - 6 din 43 (8 Pagini)