Ultimele postari

Ceai de Migdale - deliciul dulce imperial
14 Jan / 2019

Ceai de Migdale - deliciul dulce imperial

Comentarii: 0

Cei mai multi dintre noi au consumat migdale, intr-o forma sau alta, de-a lungul vietii. Frecvent intalnite in industria alimentara si nu numai, migdalele sunt responsabile pentru marzipan, nougat si amaretti (atat prajiturile cat si bautura) si un ingredient clasic in ciocolata, prajituri, inghetata si dulciuri de tot felul. Ceaiul de migdale nu este insa atat de cunoscut, cel putin nu in occident. In China imperiala insa, in folclor se spune ca aceasta bautura era consumata cu regularitate de catre concubinele imparatului, pentru a-si mentine supletea si frumusetea pielii. Astazi, ceaiul de migdale este deseori servit ca desert in restaurante, facut doar din imgdale dulci sau, in metoda traditionala, cu orez adaugat, pentru o textura mai cremoasa.  In ciuda faptului ca i se spune ceai, nu contine frunze de niciun fel si nu contine nici cafeina.

10 Beneficii extraordinare ale ceaiului de lamaie
11 Jan / 2019

10 Beneficii extraordinare ale ceaiului de lamaie

Comentarii: 0

Lamaia si infuziile au o lunga si reusita istorie de colaborare, acest fruct fiind folosit din timpuri stravechi in combinatie cu tot felul de ceaiuri, atat pentru a tempera anumite caracteristici mai intense alea ceaiului negru de exemplu, pentru a potenta intensitatea amestecurilor masala sau pentru a imprumuta savoarea sa citrica unor infuzii al caror gust prea bland ar fi beneficiat de plusul de vitalitate. Nu doar miezul, ci si coaja fructului au fost folosite in infuzii si chiar samburii si frunzele.

Turmeric - proprietati, utilizare si beneficii
01 Nov / 2018

Turmeric - proprietati, utilizare si beneficii

Comentarii: 0

Turmericul este un condiment care provine de la planta Curcuma longa, din familia Zingiberaceae, frecvent utilizat in alimentatia asiatica. Probabil stiti ca turmericul este principalul condiment in curry. Are un gust cald si amar si este frecvent utilizat pentru a aroma sau a colora amestecurile de curry, mustarul, untul si branzeturile. 

 

Tot ce trebuie sa stii despre fructul vedeta al sezonului - dovleacul
26 Oct / 2018

Tot ce trebuie sa stii despre fructul vedeta al sezonului - dovleacul

Comentarii: 0

Stim ca a venit toamna cand dovleacul devine o parte din dieta sezoniera si, in afara de a fi un deliciu dulce si consistent, aceasta "leguma" ofera o cantitate semnificativa de nutrienti si beneficii potentiale pentru sanatate. Inainte sa ajungem la retete pentru suc, placinta de dovleac sau seminte crocante, este bine sa intelegem ce contine dovleacul, posibilele beneficii si cum trebuie consumat pentru a beneficia la maxim de tot ce poate oferi.

Ceai de tei - preparare, beneficii si contraindicatii
23 Oct / 2018

Ceai de tei - preparare, beneficii si contraindicatii

Comentarii: 0

Medicamentele din plante sunt cunoscute umanitatii de secole si, in ciuda succesului medicinei moderne, plantele sunt inca frecvent utilizate in tratamentul la domiciliu al unei varietati de afectiuni. Florile de tei sunt un astfel de tratament popular traditional.

Ceai de oregano - beneficii si preparare
19 Oct / 2018

Ceai de oregano - beneficii si preparare

Comentarii: 0

Probabil nu este nevoie sa explicam ce este oregano, condiment culinar care adauga aroma multor mancaruri traditionale italiene. In bucatarie, frunzele plantei mediteraneene Oreganum vulgare sunt folosite fie in stare proaspata, fie uscate, insa se pot folosi si pentru a face infuzie. Pe langa aroma puternica, frunzele de oregano contin mai multi compusi activi din punct de vedere biomedical cunoscuti inca de pe vremea Greciei antice (Hippocrate –parintele medicinii - consemna utilizarea sa ca antiseptic). Acestea sunt un remediu traditional in medicina pe baza de plante si unele dovezi ale cercetarilor de laborator sugereaza ca ceaiul de oregano poate avea beneficii semnificative pentru sanatate.

Afişare 1 - 6 din 102 (17 Pagini)