Ultimele postari

Avocado - Tot ce trebuie sa stim
22 Mar / 2019

Avocado - Tot ce trebuie sa stim

Comentarii: 0

Avocado este un fruct oarecum neobisnuit, foarte hranitor si bogat in nutrienti, pe care oamenii il asociaza automat cu alimentatia sanatoasa. Vom incerca in randurile de mai jos sa detaliem cateva  motive pentru aceasta reputatie binemeritata.

Ananasul - gust delicios, beneficii surprinzatoare
18 Mar / 2019

Ananasul - gust delicios, beneficii surprinzatoare

Comentarii: 0

Ananasul a devenit peste noapte superstar datorita promovarii intense a ceaiurilor pentru slabit ce-l contin. Diuretic recunoscut si folosit in tratamentele traditionale, acesta a fost inclus in diverse retete pentru slabit tocmai datorita efectului sau de a ajuta corpul sa scape de surplusul de apa. Insa acesta este departe de a fi unicul beneficiu al ananasului si in randurile ce urmeaza puteti gasi mai multe motive pentru care sa introduceti ananasul in meniul dumneavoastra.

Cum sa combatem astenia de primavara prin alimentatie
15 Mar / 2019

Cum sa combatem astenia de primavara prin alimentatie

Comentarii: 0

Chiar daca nu este o conditie clinica clar definita sau diagnosticata, astenia de primavara este un fenomen observat si bine documentat. Asociata cu inceputul primaverii, ea descrie de obicei o stare de letargie, de pierdere a vitalitatii, sau ocazional tocmai opusul, o stare de vitalitate exploziva, de agitatie si neliniste, caz in care denumirea de astenie nu este tocmai potrivita...

De ce sa mancam ciocolata?
08 Mar / 2019

De ce sa mancam ciocolata?

Comentarii: 0

Pare o intrebare retorica, cu raspunsul evident: pentru ca este delicioasa. Si este, nimic de contestat, insa nu este nici singurul motiv pentru care ar trebui mancata, nici singurul criteriu pe care sa bazam consumul. Cel mai indragit si mai apreciat dintre deserturi, ciocolata are marele minus ca este... delicioasa, aspect care, prin tendinta oamenilor de a o cunsuma excesiv, i-a adus o reputatie deloc meritata de "pericol pentru silueta". Problema insa nu este cu ciocolata in sine, ci cu modul in care creierul oamenilor percepe si proceseaza placerea pe care ea ne-o aduce.

CEAIUL MASALA. CUM IL PREPARAM.
21 Feb / 2019

CEAIUL MASALA. CUM IL PREPARAM.

Comentarii: 0

Condimentele ocupa un loc aparte in existenta umana, loc pe care d-abia am inceput sa il intelegem. Sigur, acestea sunt apreciate pentru ca ofera arome indraznete si unice, arome si culori pentru alimente altfel banale. Dar, multi nu cunosc povestea ascunsa a condimentelor: inainte de a se descoperi congelarea, bioactivitatea care sta la baza condimentelor, sub forma de antioxidant puternic si diversele proprietati de conservare a alimentelor antimicrobiene, au ajutat la prevenirea bolilor si contaminarii cauzate de alterarea produselor alimentare. Astfel, condimentele purtau o aura magica pentru cei care le-au cerut, si in acelasi timp, au oferit un mijloc de trai pentru multe generatii de agricultori si negustori.

Spanacul - Alimentul - minune al sezonului
11 Feb / 2019

Spanacul - Alimentul - minune al sezonului

Comentarii: 0

Beneficiile de sanatate ale spanacului includ ingrijirea pielii, imbunatatirea vederii, tensiune arteriala regulata, muschi mai puternici si prevenirea degenerarii maculare cauzate de varsta (AMD) si a hemofiliei. Este, de asemenea, bun pentru tratarea cataractelor, aterosclerozei, atacurilor de cord si a tulburarilor neurologice. Ajuta la mineralizarea oaselor si exercita beneficii anti-ulcerative si anticanceroase. In afara de toate acestea, ajuta la dezvoltarea fatului si cresterea sanatoasa a sugarilor.

Afişare 1 - 6 din 109 (19 Pagini)