Ultimele postari

Turmeric - proprietati, utilizare si beneficii
01 Nov / 2018

Turmeric - proprietati, utilizare si beneficii

Comentarii: 0

Turmericul este un condiment care provine de la planta Curcuma longa, din familia Zingiberaceae, frecvent utilizat in alimentatia asiatica. Probabil stiti ca turmericul este principalul condiment in curry. Are un gust cald si amar si este frecvent utilizat pentru a aroma sau a colora amestecurile de curry, mustarul, untul si branzeturile. 

 

Tot ce trebuie sa stii despre fructul vedeta al sezonului - dovleacul
26 Oct / 2018

Tot ce trebuie sa stii despre fructul vedeta al sezonului - dovleacul

Comentarii: 0

Stim ca a venit toamna cand dovleacul devine o parte din dieta sezoniera si, in afara de a fi un deliciu dulce si consistent, aceasta "leguma" ofera o cantitate semnificativa de nutrienti si beneficii potentiale pentru sanatate. Inainte sa ajungem la retete pentru suc, placinta de dovleac sau seminte crocante, este bine sa intelegem ce contine dovleacul, posibilele beneficii si cum trebuie consumat pentru a beneficia la maxim de tot ce poate oferi.

Ceai de tei - preparare, beneficii si contraindicatii
23 Oct / 2018

Ceai de tei - preparare, beneficii si contraindicatii

Comentarii: 0

Medicamentele din plante sunt cunoscute umanitatii de secole si, in ciuda succesului medicinei moderne, plantele sunt inca frecvent utilizate in tratamentul la domiciliu al unei varietati de afectiuni. Florile de tei sunt un astfel de tratament popular traditional.

Ceai de oregano - beneficii si preparare
19 Oct / 2018

Ceai de oregano - beneficii si preparare

Comentarii: 0

Probabil nu este nevoie sa explicam ce este oregano, condiment culinar care adauga aroma multor mancaruri traditionale italiene. In bucatarie, frunzele plantei mediteraneene Oreganum vulgare sunt folosite fie in stare proaspata, fie uscate, insa se pot folosi si pentru a face infuzie. Pe langa aroma puternica, frunzele de oregano contin mai multi compusi activi din punct de vedere biomedical cunoscuti inca de pe vremea Greciei antice (Hippocrate –parintele medicinii - consemna utilizarea sa ca antiseptic). Acestea sunt un remediu traditional in medicina pe baza de plante si unele dovezi ale cercetarilor de laborator sugereaza ca ceaiul de oregano poate avea beneficii semnificative pentru sanatate.

Ceai de gutui - beneficii  surprinzatoare
16 Oct / 2018

Ceai de gutui - beneficii surprinzatoare

Comentarii: 0

Asa cum orice nutritionist va poate spune, fructele sunt o parte foarte importanta a unei alimentatii sanatoase. Ele sunt bogate in substante nutritive vitale, care sunt necesare organismului nostru pentru a ramane sanatosi. Si daca toti stim despre mere, cirese, bane sau portocale, gutuile, chiar daca imediat recunoscute pentru puful galben ca de pui, sunt mai putin obisnuite pe masa romanului. Iata cateva motive pentru care ar trebui totusi sa consumam gutui...

Mao Jian
12 Oct / 2018

Mao Jian

Comentarii: 0

Xinyang Maojian, cunoscut si sub numele de Yu Maofeng, este un ceai verde creat de fermierii de ceai ai dinastiei Han. Este unul dintre primele zece cele mai celebre ceaiuri din China si cea mai cunoscuta dintre specialitatile provinciei Henan. Principalele zone producatoare sunt in Xinhe (acum orasul Xinyang), districtul Pingqiao (fostul Xinyang) si regiunea Luoshan. In primii ani ai Republicii China, primele cinci case de ceai din districtul de ceai Xinyang au produs ceaiul Benshan Maojian de inalta calitate, denumit apoi oficial "Xinyang Maojian".

Afişare 1 - 6 din 100 (17 Pagini)