Gaiwan cu Lotus

Gaiwan cu Lotus
Cod produs: travel g02

Livrare Expres: Gratuita
Estimare Livrare, Marţi, 02 iun.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
298,00 Lei

Grabeste-te! Inca 11 persoane se uita acum la acest produs




Overview

Acest gaiwan este lucrat si pictat manual, cu imagini reprezentand floarea de lotus, iar capacul este decorat cu un pestisor de portelan. Planta acvat...

Acest gaiwan este lucrat si pictat manual, cu imagini reprezentand floarea de lotus, iar capacul este decorat cu un pestisor de portelan. Planta acvatica ce se retrage in apa pe timpul noptii, lotusul creste deseori in zone mlastinoase, din ape tulburi, insa infloreste curat in fiecare dimineata, proprietate ce i-a facut pe egipteni sa-l asocieze cu soarele, cel mai important simbol divin din religia lor veche, iar pe marele filosof chinez Confucius sa spuna ca "apreciez lotusul pentru ca desi creste in noroi, ramane mereu fara de pata". Lotusul este de asemenea frecvent mentionat in budism si hinduism, simbolizand puritatea, frumusetea, viata...

Bol chinezesc cu capac si farfurioara, inventat in timpul dinastiei Ming si ramas de atunci cel mai popular instrument pentru facut ceai in China, gaiwanul este folosit atat la prepararea infuziilor (mai ales in cazul ceaiurilor ce necesita mai multe infuzii scurte) cat si la consumul ceaiului. Maestrul Lu Yu scria ca acest vas trebuie sa fie suficient de mare pentru a acomoda ustensilele si actiunile infuzarii, dar suficient de compact pentru a putea fi tinut confortabil in mana in timpul consumului. Aceasta descriere este destul de liberala si gaiwane se produc astazi in dimensiuni foarte variate. In mod traditional, ceaiul se consuma direct din gaiwan, folosind capacul pentru a tine frunzele deoparte. Capacul poate fi de asemenea folosit pentru amestecare, iar farfurioara este deosebit de utila atunci cand infuzia preparata are temperatura mai mare, insa de obicei gaiwanul se foloseste pentru ceaiuri mai delicate, ce necesita temperaturi de infuzare mai reduse. Gaiwanul este cel mai potrivit pentru prepararea ceaiurilor oolong si Pu Erh, datorita proprietatilor aceastor ceaiuri de a putea fi infuzate de mai multe ori.

Dimensiunile reduse si modul facil de operare fac ca gaiwanul sa fie de asemenea unul dintre cele mai comod de folosit instrumente pentru prepararea ceaiului, mai ales atunci cand suntem in deplasare si dorim sa savuram un ceai fara compromisuri, dar avem la dispozitie o selectie limitata de facilitati.

 

Detalii Produs

  • Material: portelan lucrat si pictat manual

 

Instructiuni

  • Nu curatati in masina de spalat vase
  • Nu folositi in cuptorul cu microunde


Garantie

  • Garantam ca acest produs este original si Compania "Livada Cu Ceai" este autorizata sa comercializeze acest produs, fiind Unic Importator pe Romania

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie