Cronometru tip Clepsidra pentru Ceai

Cronometru tip Clepsidra pentru Ceai
Cod produs: timer 41716

Livrare Expres: Gratuita
Estimare Livrare, Marţi, 13 iun.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
169,50 Lei

Grabeste-te! Inca 9 persoane se uita acum la acest produs
Overview

Pentru a bea ceaiul in conditiile optime, in care isi elibereaza intreaga savoare, el trebuie infuzat la temperatura ideala si pentru durata specifica...

Pentru a bea ceaiul in conditiile optime, in care isi elibereaza intreaga savoare, el trebuie infuzat la temperatura ideala si pentru durata specifica. Acestea pot varia destul de mult, in functie de tipul plantelor implicate, nivelul sau stilul de procesare si, nu in ultimul rand, preferintele consumatorului. In general:

  • Ceaiurile verzi japoneze se infuzeaza de obicei la temperaturi mai mici, sub 70℃ si pentru mai putin timp (30-40 secunde pana la 2 minute, in functie de ceai).
  • Ceaiurile albe, oolongurile sau ceaiurile verzi de calitate se infuzeaza la 80℃, iar durata variaza intre 1 si 3 minute.
  • Ceaiurile negre tolereaza temperaturi mai ridicate si pot fi infuzate in apa la 90-100℃ pentru 4-5 minute.
  • Infuziile de plante, rooibos sau fructe sunt de regula cele mai permisive, acceptand de cele mai multe ori apa la temperatura de fierbere si durate de infuzare de 5-10 minute. De obicei insa, nu e nici o problema daca le uitati la infuzat, o exceptie notabila aici fiind salvia, care dupa cateva minute capata un gust amar.


Fiecare ceai din magazinul online "Livada cu Ceai" va avea specificate pe eticheta conditiile ideale de infuzare. Cel mai bine este sa luati ca reper informatiile de pe ambalaj, chiar daca doriti sa experimentati cu intensitatea gustului sau concentratia de cafeina si sa modificati in pasi mici conditiile pana obtineti combinatia perfecta pentru dumneavoastra.

Pentru a va veni in ajutor, acest cronometru de tip clepsidra are 3 durate diferite, acoperind plaja de valori: 1min, 3min si 5min. Aspectul sau placut si materialele moderne ii dau o eleganta deosebita, iar nisipul in culori diferite face usor de identificat momentul cand infuzarea trebuie oprita.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie