Calebasse pentru Yerba Mate

Calebasse pentru Yerba Mate
Cod produs: 18080

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Miercuri, 28 feb.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
145,50 Lei

Grabeste-te! Inca 7 persoane se uita acum la acest produs
Overview

Yerba Mate, Ilex paraguariensis pe numele stiintific, isi incepe viata ca un mic arbust si poate ajunge pana la 15 metri inaltime. Infuzia din frunzel...

Yerba MateIlex paraguariensis pe numele stiintific, isi incepe viata ca un mic arbust si poate ajunge pana la 15 metri inaltime. Infuzia din frunzele plantei se numeste Mate si este foarte populara in Argentina, Bolivia, Chile, Uruguay si sudul Braziliei - care este de asemenea cel mai mare prdoducator din lume, urmata de Argentina. Se consuma de obicei dintr-o tartacuta scobita (numita guampa sau porongo in spaniola, cabaça sau cuia in portugheza, si calebasse in franceza) cu un pai metalic (bombilla in spaniola, bomba in portugheza). 

Yerba Mate era consumata de catre populatia indigena Guarani dinaintea cuceririi spaniole, se stie insa ca a devenit un obicei regulat cu nuante de obsesie abia dupa cucerirea spaniola, in secolul 16. Motivul acestui interes deosebit este concentratia mare de cafeina ce se gaseste in Mate si care contribuie din plin la cunoscutele petreceri si festivaluri pentru care sunt renumiti sud-americanii. Daca doriti sa consumati aceasta energizanta infuzie in mod traditional, veti gasi pe rafturile Livada cu Ceai toate instrumentele necesare.

Aceasta calebasse este produsa manual, din fructul plantei Lagenaria siceraria, care este cultivata special in acest scop. Dupa ce se coace, fructul este golit de miez si uscat, iar apoi decorat cu diverse modele ce pot varia de la traditionale figuri geometrice, modele florale sau inspirate din natura, pana la peisaje sau portrete. Acest vas a fost de-a lungul istoriei folosit atat ca recipient pentru diverse solutii medicinale cat si ca vas de rezonanta pentru cunoscuta combinatie dans-arte martiale, capoeira. Fiind produs din fructul unei plante, nu esista o forma sau dimensiune standardizata. De asemenea, nu trebuie spalat cu detergent, incat peretii plantei pot absorbi substante din detergenti si contamina infuzia..

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie