Bombilla pentru Yerba Mate

Bombilla pentru Yerba Mate
Cod produs: 18081

Livrare Expres: 18 Lei
Estimare Livrare, Marţi, 25 feb.

Beneficii:
  • Livrare Gratuita la comenzile de minim 199 RON
  • Plata securizata prin card bancar
129,50 Lei

Grabeste-te! Inca 11 persoane se uita acum la acest produs




Overview

Yerba Mate, Ilex paraguariensis pe numele stiintific, isi incepe viata ca un mic arbust si poate ajunge pana la 15 metri inaltime. Infuzia din frunzel...

Yerba Mate, Ilex paraguariensis pe numele stiintific, isi incepe viata ca un mic arbust si poate ajunge pana la 15 metri inaltime. Infuzia din frunzele plantei se numeste Mate si este foarte populara in Argentina, Bolivia, Chile, Uruguay si sudul Braziliei - care este de asemenea cel mai mare prdoducator din lume, urmata de Argentina. Se consuma de obicei dintr-o tartacuta scobita (numita guampa sau porongo in spaniola, cabaça sau cuia in portugheza, si calebasse in franceza) cu un pai metalic (bombilla in spaniola, bomba in portugheza). 

Yerba Mate era consumata de catre populatia indigena Guarani dinaintea cuceririi spaniole, insa dovezile sugereaza ca era folosita in scopuri medicinale. A fost de asemenea gasita intr-un mormant Quechua din apropiere de Lima, ceea ce indica o posibila asociere cu prestigiul. Populatia Quechua este compusa din mai multe grupuri sociale descendente din vechi chivilizatii, drintre care cea mai insemnata Inca, insa incasii se stie ca nu au avut un alfabet scris, deci insemnari mai vechi despre consumul de mate nu sunt disponibile. Se stie insa ca a devenit un obicei regulat cu nuante de obsesie abia dupa cucerirea spaniola, in secolul 16. Motivul acestui interes deosebit este concentratia mare de cafeina ce se gaseste in Mate si care contribuie din plin la cunoscutele petreceri si festivaluri pentru care sunt renumiti sud-americanii. Daca doriti sa consumati aceasta energizanta infuzie in mod traditional, veti gasi pe rafturile Livada cu Ceai toate instrumentele necesare. Aceasta bombilla este produsa din metal lustruit, simplu si elegant, cu fante decupate in partile laterale. Se introduce in infuzie partea cu fantele, iar acestea vor actiona ca un filtru sau infuzor si lichidul se soarbe prin pai, prin partea marcata cu auriu. Intrucat planta nu patrunde in interior, curatarea se realizeaza foarte usor, o simpla clatire cu apa fiind de obicei suficienta.

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie